Majdnem debreceni csoda Norvégiában

2013.07.18. 09:11

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kétgólos előnyben az Olimpia

    A paraguayi Olimpia 2-0-ra nyert a vendég brazil Atletico Mineiro ellen a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjének első meccsén. A hazaiak Silva góljával a 24. percben előnyhöz jutottak, majd a 94. percben Pittoni is betalált. A korábban kétszer is a világ legjobbjává választott Ronaldinhóval felálló Atlético tíz emberrel fejezte be a meccset, a 90. percben Richarlyson megkapta második sárga lapját is.

    Libertadores Kupa, döntő, 1. mérkőzés: Olimpia (paraguayi)-Atletico Mineiro (brazil) 2-0 (1-0). Gól: Silva (24.), Pittoni (94.)

    Olimpia vs Atlético Mineiro 2-0 - Final Copa Libertadores 17/07/2013
  • Karlovic menetel Bogotában

    A 208 centis horvát Ivo Karlovic a második szett rövidítését 16-14-re nyerve jutott be a negyeddöntőbe szerdán a 727 685 dollár összdíjazású, bogotai férfi keménypályás tenisztornán.

    Nyolcaddöntő: Anderson (dél-afrikai, 2.)-Gomez (ecuadori) 6:3, 7:6 (7-2), Karlovic (horvát)-Sijsling (holland, 3.) 6:3, 7:6 (16-14), Mannarino (francia, 5.)-Burgos (dominikai) 6:1, 6:2, Giraldo (kolumbiai, 6.)-Guccione (ausztrál) 3:6, 6:3, 6:4.

  • Július 18., csütörtök:

    M1

    20.16: Labdarúgás, EL-selejtező, Vojvodina (szerb)-Budapest Honvéd

    Sport 1

    19.00: Salakmotor, csapat-vb, középdöntő, Prága

    Sport 2

    11.00: Tenisz, ATP-torna, Hamburg, nyolcaddöntők

    Eurosport

    9.30: Atlétika, junior Európa-bajnokság, Rieti, Olaszország

    12.15: Kerékpár, Tour de France, 18. szakasz, Gap-Alpe d'Huez

    17.45: Atlétika, junior Európa-bajnokság, Rieti, Olaszország

    20.15: Labdarúgás, női Eb, Franciaország-Anglia

    Eurosport 2

    20.30: Labdarúgás, női Eb, Oroszország-Spanyolország

  • Powell szerződését is felfüggesztette a sportszergyártója

    Tyson Gay után a szintén pozitív doppingtesztet produkált jamaicai sprinterrel, Asafa Powell-lel is felfüggesztette szerződését az őt támogató sportszergyártó cég. A kínai Li Ning szerdán döntött arról, hogy szünetelteti a korábbi világcsúcstartóval az együttműködését, egy nappal azután, hogy Powell - valamint Sherone Simpson és erőnléti edzőjük, Christopher Xuereb - ellen nyomozást indított az olasz rendőrség a doppinggal kapcsolatos törvények megsértéséért.

  • A párizsi klub tulajdonosa, Nasszer Al-Khelaifi már megint Cristiano Ronaldóról fantáziált, a francia L'Equipe-nek nyilatkozott.

    Minden jót kívánok Cristianónak. Tudom, hogy még két évig érvényes a szerződése. A Real Madrid-elnök Florentino Perezzel nagyon jó viszonyban vagyok. Ha szeretném valóra váltanu az álmom, és leigazolni C. Ronaldót, akkor beszélni fogok vele

    Ronaldót a másik milliárdos francia csapat, a Monaco is csábítja, állítólag ügynökével tárgyaltak is a klubbal.

  • A Dortmund-sztár Robert Lewandowskit idézi a német Bild, a lengyel csatár állítólag nagyon csalódott, hogy nem igazolhatott el a szezon végén. Egész szezonban nyújtott jó teljesítménye után arra, számított, hogy elengedik majd. Leginkább a Bayern München vitte volna, de angol klubok érdeklődéséről is lehetett hallani.

    Sajnos úgy néz ki, hogy maradnom kell. Megdöbbent, ahogy a klub bánik velem, de muszáj elfogadnom, hogy a következő szezonban is a Dortmundban futballozok.

  • A Real Madrid feljebb vitte Gonzalo Higauín árát, miközben még mindig nem dőlt el, hogy az argentin támadó megy, vagy esetleg marad Ancelotti csapatában.

    A Marca szerint már 40 millió euró a vételár, ennyit kellene kifizetnie a játékos iránt érdeklődő Arsenalnak vagy Napolinak.

  • Feladta a legjobb francia a Tourt

    Kulcscsonttörés miatt feladta a vasárnapig tartó Tour de France-t Jean-Christophe Péraud, aki az összetettben a legjobb hazai kerékpárosnak számított.

  • A Roma brazil hátvédjét három klub is leigazolná, állítólag a PSG lesz a befutó, így a franciák a hátvédsorba is erősítenek, miután megszerezték a napolis Cavanit.

  • Amerikai menedékjogot kért egy kubai baseballos

    Menedékjogot kért az Egyesült Államokban Misael Siverio kubai baseballos, aki szeretne az észak-amerikai profiligában (MLB) szerződést kapni. A 24 éves játékos a kubai válogatottal utazott az Egyesült Államokba, ám kedden elhagyta csapatát, s ezt követően egy spanyol nyelvű lapnak, az El Nuevo Herlandnak nyilatkozott arról, hogy az MLB-be vágyik. Az esetet egyelőre a kubai csapat nem kommentálta. A kubaiak három amerikai városban összesen öt bemutató mérkőzést vívnak.

  • Az angol Metro legalábbis ezt állítja. A Manchester City valószínűleg leigazolja a Sevillától Negredót, így Agüerótól megválhatnának, aki visszatérhetne a spanyol bajnokságba.

    A lap úgy tudja, Dzekóval is számol az új edző, Manuel Pellegrini, és továbbra is rajta vannak a fiorentinás Jovetics megszerzésén.

  • A mezőny kétszer is felmegy az Alpe-d'Huezre a tizennyolcadik etapon, melynek történéseit déltől követheti majd közvetítésünkben.

  • A Radio Monte Carlo tegnap arról számolt be, hogy a brazil Hulk orvosi vizsgálatra érkezett a milliárdos Monacóhoz, viszont a klub hivatalosan még nem erősítette meg, hogy megvásárolják a Zenit-csatárt.

    Ha megszerzik, ugyanannyit fizetnek érte, mint az Atlético Madridról érkezett Falcaóért.

  • Egyre inkább úgy tűnik, hogy a walesi szélső marad a Tottenhamnél, ahol igyekeznek meghálálni a hűségét, állítólag megduplázzák a fizetését, évente kilenc milliót vinne haza.  Ezzel szerelnék le a játékos iránt érdeklődő Real Madridot is.

    A spanyol AS csak anti-Madrid-fizetésként utal a pénzre.

  • Megkerülné a Földet egy hatvan éves magyar nő

    Koczka Terézia, ehet az első magyar nő, aki körbevitorlázza a Földet, ráadásul mindezt hatvan évesen.  A Clipper Round the World vitorlásverseny fog indulni, írja a Webbeteg.

  • Egy interjúban German Tkacsenko, az orosz futballbajnokságban szereplő Anzsi igazgatósága tagja konkrét átigazolási összegekről nyilatkozott.

    Ebben elmondta, hogy Dzsudzsák Balázst 12,6 millió euróért vásárolták meg, majd nem sokkal később 19 millióért adták tovább a Dinamo Moszkvának. 

  • Fizikálisan rendkívül erős ellenfél vár ránk. Azon túl, hogy hihetetlenül erős felépítésű védőkkel rendelkeznek, a csatáraikat sem lehet egy pillanatra sem őrizetlenül hagyni.

    A közönségünk nagyon fontos szerepet játszik a csapat életében, és igyekszünk majd maximálisan kiszolgálni őket. De tudni kell, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.

    Nyilatkozta Marco Rossi a klub honlapjának. A Vojvodina–Honvéd mérkőzést este fél kilenctől rendezik.

  • A Guardian szerint az Arsenal is beszáll a versenybe, Arsene Wengernek állítólag rendelkezésére áll az az összeg, amiből megszerezhetné a Manchester Unitedtől távozni akaró támadót.

    Az Arsenal által kínált fizetés is kiemelkedő lenne, Rooney hetente 290 ezer euro kapna. A lap úgy tudja, a Chelsea az első visszautasított ajánlata után hamarosan újabb érkezhet, 25 milliót adnának a MU-nak.

  • Csak Angliáig utazott, az angol másodosztályú Charltonnál volt próbajátékon, ahol kapufát rúgott első mérkőzésén. A korábban a Premier League-ben szereplő angol klub edzője, Chris Powell a London24-nek beszélt a korábbi debreceni támadóról.

    Már egy ideje a radarunkon van, a megfigyelőink szúrták ki. Francia anyanyelvű, de beszél angolul, ami sokat számít. Nem edzett sokat az elmúlt időben, ez az egyetlen problémám vele. Jó híreket kaptunk róla, tud gólokat rúgni, úgyhogy megnézzük, mit tud, aztán meglátjuk.

  • Egy korábbi Chelsea-középpályással, a francia Florent Maloudával erősödött a török bajnokságban szereplő Trabzonspor. A 33 éves futballista hat év után hagyta el a londoni klubot és kétéves szerződést kötött a törökökkel.

  • Gyárfás Tamás bízik két rivális visszalépésében

    A FINA hivatalos közleménye szerint a 2019-es és 2021-es vb-rendezésre négy pályázó - Magyarország mellett a Koreai Köztársaság, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán - versenyez a péntek délelőtti barcelonai Büro-ülésen, bár Gyárfás Tamás, a vezető testület magyar tagja bízik két rivális visszalépésében.

  • Szalai már négy gólnál jár a Schalkéban

    Egyre jobban megy Szalai Ádámnak, a Schalke magyar válogatott futballistájának. A Mainztól szerződtetett csatár már négy gólnál jár a felkészülési meccseken. A Koblenz elleni találkozón megint kezdő volt és 13 perc kellett a duplázáshoz.

  • Winfried Schäfer jamaicai futballkapitány lett

    A német Winfried Schäfert nevezték ki a jamaicai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. A 63 éves világjáró szakember irányítja a csaaptot a hátralévő négy világbajnoki selejtezőn, miután a gyenge kezdés miatt menesztették elődjét, Theodore Whitmore-t.

  • Guardiola a Bayern München egyik kulcsjátékosát, Bastian Schweinsteigert vitte ele bédelni szerdán, hogy a futballal és a taktikával kapcsolatos álláspontjukról beszélgessenek. A Sport.es képe még a fogások előtt készülhetett, lehet, hogy a játékos ezért nem tűnik lelkesnek, miközben az edző egy üveg olívaolajnak magyaráz.

  • A BBC szerint a sevillás Negredót már ma megvizsgálják a milliárdos klub orvosai, hogy aztán hivatalosan is bejelenthessék a csatár érkezését.

    A 27 éves támadó a Real Madridban és az Almeirában futballozott a Sevilla előtt, tizennégyszer volt eddig válogatott, hat gólig jutott.

  • Vad pletykát közölt szerdán az ESPN Los Angeles, úgy tudják, a kerete újjáépítésén dolgozó Lakers a következő évben szeretné megszerezni az NBA-szupersztár LeBron Jamest, aki júniusban nyerte második bajnoki címét a Miami Heattel.

    Ráadásul a New York Knicksben kosarazó Carmelo Anthonyt is le akarják igazolni, állítja a lap. Mindkét játékos szerződése jövőre fut ki, de számos opció van, mely garantálhatja, hogy jelenlegi klubjukban folytatják. A Los Angeles-iek mindenesetre igyekeznek úgy helyezkedni, hogy anyagilag beleférjen nekik két szupersztár szerződtetése.

  • A Manchester City elengedte a korábbi brazil válogatottat, Maicont, aki az AS Romában folytatja pályafutását. A 31 esztendős védő egyetlen szezonban szerepelt a Cityben - ahová az olasz Internazionalétól érkezett - és csupán 13 mérkőzésen jutott szóhoz.

  • Elkészült az európai kézikupák lebonyolítási rendje

    Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi és női kontinentális kupák lebonyolítási rendjét, amelyből az is kiderül, hogy a magyar klubok melyik szakaszban kapcsolódnak be a küzdelmekbe.
  • Az argentin csatár a Val d'Aosta ellen 7-0-ra megnyert felkészülési meccsen talált be.

    First Goal Carlos Tevez for Juventus vs Val d'Aosta (7-0)
  • Meztelen férfi rohant be egy rögbimeccsre

    Az eset Ausztráliában történt, a berohanó férfit a biztonságiak vezették ki.