Az Arsenalnak elege van a Realból

2013.07.19. 09:20

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Robinho hosszabbított az AC Milannal

    További két évvel, 2016. június 30-ig meghosszabbította jövőre lejáró szerződését Robinho, az AC Milan brazil futballistája. A 29 éves támadóról korában olyan hírek jelentek meg, hogy szívesen visszatérne hazájába, mivel a milánói alakulatnál korántsem biztos a helye. A korábban a Manchester Cityben és a Real Madridban futballozó Robinho az elmúlt szezonban mindössze kétszer volt eredményes a Serie A-ban.

  • Július 19., péntek:

    Sport 1

    20.00: Labdarúgás, Werder Bremen-Ajax, felkészülési mérkőzés

    Sport 2

    12.00: Tenisz, ATP-torna, Hamburg

    Eurosport

    10.45: Kerékpár, Tour de France, 19. szakasz, Le Bourg-d'Oisans - La Grand-Bornand

    Eurosport 2

    9.30, 20.00: Sznúker, Európa Torna, Rotterdam

    18.00: Labdarúgás, német másodosztályú bajnokság

    Digisport 1

    20.00: Atlétika, Gyémánt Liga, Monaco

    23.00: Motorsport, Amerikai Nagydíj, MotoGP, 2. szabadedzés

    Digisport 2

    19.20: Motorsport, Amerikai Nagydíj, MotoGP, 1. szabadedzés

  • Egyelőre nem lesz változás a tulajdonosi körben. Dolgozunk tovább, hogy minél eredményesebbek legyünk.

    Mondta a Nemzeti Sportnak az MTK klubigazgatója, Domonyai László.  Az NB I.-es klubot Csörgő György, szlovákiai magyar üzletember akarta megvásárolni, állítólag 220 millió volt a vételár.

  • Verón újra futballozni fog

    Egy év szünet után visszatér Juan Sebastian Verón: a 38 éves argentin futballista korábbi klubját, az Estudiantest erősíti majd a következő szezonban.

    "Nem hinném, hogy olyan formában vagyok, mint 2009-ben, amikor megnyertük a Libertadores Kupát, de rendkívül motivált vagyok, hiszen imádom a játékot" - nyilatkozta a középpályás, aki csütörtökön írta alá egyéves szerződését. A 73-szoros válogatott Verón - akit kétszer választottak Dél-Amerika legjobb labdarúgójának - tavaly vonult vissza, azóta a klub sportigazgatója volt.

  • Miután a katalán klub lemaradt Thiago Silváról és valószínűleg Marquinhosról is, ezért a klub újabb brazil sztárt nézett ki magának, a Chelsea egyik legjobbját, David Luizt. Andoni Zubizarreta sportigazgató állítólag már többször fel is hívta a játékos ügynökét a napkban, hogy győzködje.

    A Chelsea-edző Mourinho viszont azt nyilatkozta a napokban, szóba sem jöhet az, hogy Luizt, Matát vagy Ivanovicsot eladja.

  • Kínos pillanatokkal ért véget a monacói Gyémánt Liga felvezetése. Két sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce és Carmelita Jeter válaszolt (volna) az újságírók kérdéseire, de kérték, hogy a hétvégén kipattant doppinügyekről ne kérdezzék őket. Fraser-Pryce-nek lehetett volna kellemetlenebb, mert ő egy csoportban készül Asafa Powell-lel és Sherone Simpsonnal.

    Az egyik újságíró azt a cseles kérdést tette fel, hogy miért nem akarnak beszélni a doppingügyekről. Jeternek már ez is sok volt, mondott egy köszönömöt, és kisétált. A sajtótájékoztatót vezető francia próbálta menteni a helyzetet, még odaszólt: „Én a frizurádról szeretnék kérdezni valamit"  - de már hiába.

  • Az Atalanta-játékos Giulio Migliaccio nemrég került új klubjához, de máris nyomoz ellene az Olasz Labdarúgó Szövetség. Egy szurkolói eseményen beült egy olyan tankba, ami rivális szurkolókat jelképező roncsautókat zúzott össze. Azzal védekezik, hogy nem tudta, mire készültek a drukkerek, ő csak hátul üldögélt gyanútlanul.

  • A brazil válogatott Julio Cesarral nem tudott megegyezni a Napoli, a csapat új edzője, Rafa Benitez állítólag a Liverpool kapusát, Pepe Reinát vinné magával az olasz bajnokesélyeshez.

    A kapus nem lesz olcsó, még három évig érvényes a szerződése, és a Pool egyik legjobban fizetett játékosa, a Napolinak viszont van miből költenie, 64 millió eurót kaptak a PSG-től Cavaniért.

  • A Barcelona 30 millió eurós ajánlatot kapott a játékosért a napokban a Manchester Unitedtől, melynek menedzsere, David Moyes arra számít, hogy hamarosan lezárul az ügy.

    Azt mondta, folyamatosan kapcsolatban áll klubja vezetőivel, akik intézik az üzletet, remélhetőleg már a héten több derül majd ki, hogy mire számíthatnak.

  • Ha a debreceniek továbbmennek a norvég Strömsgodset ellen, akkor az alábbi klubok közül kaphat ellenfelet.

    Asteras Tripolis FC (GRE), Qarabağ FK (AZE)/GKS Piast Gliwice (POL), FK Jablonec (CZE), HŠK Zrinjski (BIH)/PFC Botev Plovdiv (BUL), HNK Rijeka (CRO)/Prestatyn Town FC (WAL), FC Shakhtyor Soligorsk (BLR)/FC Milsami Orhei (MDA)

  • cikkünk a témában:

    Legyőzték az olimpiai bajnok kajakpárost

    A duisburgi világbajnokság válogatóján meglepetésre Szabő és a Zur-Fazekas legyőzte a Kovács, Janics kettőst így a két páros között szétlövés lesz a vb-részvételért.

  • Így akár a Rosenborgot és a belga Standard Liege-t is kaphatja. Az alábbi párosításokból kaphat ellenfelet a Vojvodinától az első meccsen 2-0-s vereséget szenvedő magyar csapat.

    GD Estoril-Praia (POR), AC Sparta Praha (CZE)/BK Häcken (SWE), Bursaspor (TUR), Rosenborg BK (NOR)/Saint Johnstone FC (SCO), KR Rejkyavík (ISL)/R. Standard de Liège (BEL)

  • cikkünk a témában: NHL

    Hosszabbított a Kings kapitánya

    Csütörtökön megint beindultak a csapatok, két hosszabbtávú szerződés is megköttetett. Dustin Brown a Los Angeles kaputány nyolcéves megállapodást írt alá, a fizetése 47 millió dollár lesz ezen idő alatt. A Kingshez kapcsolódik az a hír is, hogy a franchise korábbi kiváló védője, Rob Blake visszatért a klubhoz, Dean Lombardi átalános igazgató segítője lesz. A Colorado fiatal tehetségével, Matt Duchene-vel szerződött további öt szezonra, a 22 éves hokis az idei idényben 17 gólt szerzett és 43 pontig jutott. A New York Islanders Thomas Hickey-vel állapodott meg két évre, 1,35 millió dollárért. Az Edmontonban Gyenyisz Grebeskov kapott újabb egyéves szerződést. Hasonló megállapodást írt alá Jacob Josefson (New Jersey), Dustin Jeffrey

  • A montenegrói csatár távozhat a torinói klubtól, Carlos Tévez és Fernando Llorente érkeztével várhatóan kevés szerep jutna neki. Érdeklődésben sincs hiány, a Milan, az Inter, a Napoli és az orosz Zenit is vinné Vucsinicsot, akinek a kivásárlási ára 15 millió euró.

  • A Debrecen francia csatára az angol másodosztályú Charlton Athleticnél szerepel próbajátékon. A klub honlapja arról ír, hogy elégedettek a csatár eddigi munkájával és szerdán egy újabb meccsen bizonyíthat a szakmai stábnak. A jövő héten a Charlton a Wimbledonnal játszik.

  • A MotoGP 2006-os világbajnoki bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja az istállót. „Azt még nem tudom pontosan hol folytatom, vannak ajánlataim, de ezekről még korai lenne beszélni.” – mondta az amerikai motorversenyző.

  • Újra Hornets lesz a Charlotte

    Az NBA-ben szereplő Charlotte Bobcats megkapta a szükséges engedélyeket a liga illetékeseitől, így a gárda a 2014/15-ös szezontól használhatja régi nevét, azaz Charlotte Hornets-ként szerepel majd. Az 1988-ban alapított csapat 2002-ig játszott ezen a néven az NBA-ben, de a New Orleansba költözését követően 2004-ben új klub alakult Charlotte-ban Bobcats néven. Mivel a New Orleans nyártól már Pelicans néven szerepel, így a Charlotte előtt lehetőség adódott, hogy visszaszerezze régi nevét.

  • Az új menedzser, Manuel Pellegrini ismét spanyol játékossal erősített, a klub hivatalosan is megerősítette, hogy a válogatott Alvaro Negredót leigazolják a Sevillától.

  • Ahogy az várható volt a másik két pályázó, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán csütörtök este visszalépett. Jó előjel, hogy a Barcelonában ülésező vezérkar kedden a négy esztendő múlva esedékes junior vb rendezési jogát Budapestnek ítélte. A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) várhatóan 12.30 órakor sajtótájékoztatón jelenti be döntését.

  • Izlandi kosaras Diósgyőrben

    Az Európa Kupa-szereplésre készülő Work Force DVTK női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását az izlandi Helena Sverrisdóttir, aki az Euroligában legutóbb elődöntős Kassától érkezik Miskolcra. A klub pénteki tájékoztatása szerint a 25 éves, 185 centis légiós három egymást követő évben hazája legértékesebb női játékosa volt. Később a texasi TCU egyetemen 2009 és 2011 között beválasztották a főcsoport legjobb ötösébe, utolsó évében 16 pontos átlagot ért el, és az egész egyetemi bajnokságban ő szerezte a második legtöbb tripla-duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredményt). Sverrisdóttir 2011 óta két szlovák bajnoki címet és egy Közép-Európai Liga győzelmet ünnepelt Kassán, amellyel idén Euroliga négyes döntőt játszott.

  • Fabregas nem eladó, mondta ki a végső szót az ügyben a Barcelona sportigazgatója, Josep Maria Bartomeu. A játékosért harmincmillió eurót adott volna a Manchester United.

  • A harmadik selejtező forduló sorsolását tartják ezekben a percekben Nyonban. Rögtön az első párban a Győr nevét húzták. Amennyiben a magyar bajnok 0-2-ről megfordítja a Maccabi Tel-Aviv elleni párhacot, a svájci bajnok FC Basel következhet.

    A további párosítás

    Bajnoki ág: Slovan Bratislava (szlovák)/Ludogorec (bolgár)–Shirak (örmény)/Partizan (szerb), Sligo Rovers (ír)/Molde (norvég)–The New Saints FC (walesi)/Legia Warszawa (lengyel), Dinamo Tbiliszi (grúz)/EB/Streymur (feröeri)–Steaua Bucuresti (román)/Vardar (macedón), APOEL (ciprusi)–Birkirkara (máltai)/Maribor (szlovén), Celtic (skót)/Cliftonville (északír)–Elfsborg (svéd)/Daugava Daugavpils (lett), BATE Boriszov (fehérorosz)/Sahtar Karagandi (kazah)–Neftci (azeri)/Skënderbeu (albán), Austria Wien (osztrák)–Ekranas (litván)/Hafnarfjördur(izlandi), HJK Helsinki (finn)/Nomme Kalju (észt)–Viktoria Plzen (cseh)/Zeljeznicar (bosnyák), Fola Esch (luxemburgi)/Dinamo Zagreb (horvát)–Sheriff (moldovai)/Szutjeszka (montenegrói)

    Nem bajnoki ág: Nordsaelland (dán)–Zenit (orosz), Salzburg (osztrák)–Fenerbahce (török), PAOK (görög)–Metalist Harkiv (ukrán), PSV Eindhoven (holland)–Zülte Waregem (belga), Olympique Lyon (francia)–Grasshoppers (svájci).

  • Budapest rendezi a 2021-es úszó vb-t

    A hivatalos bejelentést fél egykor, egy sajtótájékoztató keretében tartja a FINA, de a MOB sajtóosztálya mág úgy tudja, Budapest – a dél-koreai Kvangdzsut megelőzve – rendezi a nyolc év múlva esedékes világbajnokságot.

  • 2013. július 19-én, pénteken Török Zsolt és társai szerencsésen feljutottak a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Fent töltöttek több mint fél órát és megkezdték az ereszkedést visszafelé.

  • Nehéz anyagi helyzetük miatt többen fordultak a portugál futballisták szervezetéhez kölcsönért, hogy fedezni tudják kiadásaikat, tájékoztatott a Reuters

    A legtöbb portugál klubnál késett a futballisták fizetése a múlt szezonban, a legextrémesebb esetekben féléves csúszás is előfordult. Ennek következtében több futballista a szervezethez fordult kölcsönért, hogy ki tudják fizetni a lakhatásukat és étkeztetésüket.

    Nyilatkozott a portugál szervezett vezetője, aki szerint a helyzet nem fog javulni a következő idényre sem.

  • Az AS úgy tudja, a Real Madridnál két opció van a támadósör megerősítésére, Zlatan Ibrahimovic és Luis Suarez.

    Zlatanról viszont a napokban azt mondta Ancelotti, hogy nincs szüksége rá. Suarezért az Arsenal is harcol, azonban ha az uruguayi Spanyolországba igazolna, megúszná tízmeccses eltiltását, amit az angol szövetségtől kapott.

  • Biztossá vált, hogy szombaton megrendezik a 31. Balaton-átúszást. A szervezők pénteki tájékoztatásuk szerint a siófoki obszervatórium szakembereinek előrejelzését figyelembe véve, a Balatoni Vízirendészet vezetőjével közösen döntöttek úgy, hogy a hétvégén sor kerülhet az eseményre a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet reggel 7 órától délután fél 2-ig. A rajt reggel 8 órától 14 óráig folyamatos lesz. Tavaly, a 30. rendezvényen több mint 10 ezren vettek részt. A 31. Balaton-átúszást eredetileg július 6-én rendezték volna meg, ám a meteorológiai előrejelzések miatt akkor, majd egy héttel később is elhalasztották.

  • A svájci Nyonban kisorsolták az Európa Liga 3. selejtező körének párosításait is. Amennyiben a Debrecen továbbjut a cseh Jabloneccel játszik, míg a Honvéd ellenfele a török Bursaspor lehet.

    Jablonec (cseh)–Strömsgodset (norvég)/DVSC-Teva (magyar), Vojvodina (szerb)/Bp. Honvéd (magyar)–Bursaspor (török),

  • A fiatal pilóták F1-es tesztjén első alkalommal tesztelhet a skót Susie Wolff, a korábbi túraautós a nyolcadik helyen áll, előzi az egyik mclarenes és az egyik marussiás tesztpilótát.

    1. Sutil, Force India, 1:33.421, 22 laps; 2. Massa, Ferrari, 1:33.624, 41 laps; 3. Vergne, Toro Rosso, 1:33.647, 16 laps; 4. Sainz, Red Bull, 1:33.857, 29 laps; 5. Prost, Lotus, 1:33.902, 28 laps; 6. Van der Garde, Caterham, 1:35.155, 51 laps; 7. Sato, Sauber, 1:35.642, 33 laps; 8. Wolff, Williams, 1:35.890, 25 laps; 9. Paffett, McLaren, 1:36.284, 6 laps; 10. Gonzalez, Marussia, 1:36.339, 24 laps.

  • Kezdődhet az uszodakomplexum építése

    A nemzetközi szövetség, a FINA Budapestnek kedvező pénteki döntése nyomán a Dagály fürdő területén megépülhet a 4-5 ezres állandó nézőterű, ám alkalmanként, így a vb alatt 17-19 ezer ember befogadására alkalmas uszodakomplexum, amely otthont adhat a 2021-es vizes világbajnokságnak.