Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Rózsa Csilla Európa egyik legjobb golfozója

2013.07.20. 16:30

Rózsa Csilla második helyen végzett az ifjúsági golfozók nemzetközi sorozata, a World Junior Golf Series idei második állomásán a lengyelországi Wroclawban.

A 16 éves magyart csupán a nála három évvel idősebb német Antonia von Wnuck tudta megelőzni, ez jó előjel a jövő heti, hamburgi European Young Masters előtt, amely az első számú kontinensviadalnak számít a korosztályban.

A magyar golf legnagyobb reménysége, Rózsa Csilla emlékezetes júniuson van túl, hiszen a legnagyobb európai amatőr golfversenyen, a Női Brit Amatőr Bajnokságon a holtversenyes 9. helyen végzett, a hónap végén pedig helyet kapott a Junior Vagliano Trophy kontinentális válogatottjában, ahol két győzelemmel járult hozzá csapata sikeréhez.

Legutóbbi versenyén, a pénteken befejeződött Toya Polish Junioron folytatta idei jó szereplését, hiszen a nemzetközi színvonalú wroclawi pályán a második helyet szerezte meg egy nemzetközi mezőnyben, még ha az indulók száma elég alacsony is volt.

A magyar lány harmadszor vett részt ezen a tornán, és most állt a legközelebb a győzelemhez: két nap után még az első helytől sem volt sokkal lemaradva, végül 226 (75, 73, 78) ütéssel a második helyet szerezte meg, csupán egy nála három évvel idősebb német lány, az amerikai Tulsa egyetemen golfozó Antonia von Wnuck tudta őt megelőzni.

Ami a játékát illeti, arról úgy nyilatkozott, hogy az első napon nagyon jól ütötte a labdát, ám a gurításokkal meggyűlt a baja, míg a második fordulóban, amikor a legjobb eredményét érte el, kevésbé voltak magabiztosak a hosszú ütései, de a puttolása alaposan feljavult. Az utolsó forduló első felén számára is úgy tűnt, hogy végre teljesen összeállt a játéka, de a váratlanul felerősödött szélben nem sikerült úgy kontrollálni az ütéseit, mint szerette volna, ami miatt a pálya hátsó felén jó néhány ütést veszített, különösen a 17-esen ütött kilences miatt.

A második helye azonban nem forgott veszélyben, ami biztató a jövő heti European Young Masters előtt, ami, talán nem túlzás ezt állítani, a szezon csúcspontja lesz, Csilla ugyanis Hamburgban a verseny egyik esélyesként fog rajthoz állni a 16 év alattiak első számú kontinensviadalán.

A versenyen a fiúk között is volt magyar, a korábbi ifjúsági válogatott Simmes Alexander is 226 ütéssel zárt, de ez ott csak a 13. helyre volt elég – az első két nap szép eredményét ő is az utolsó fordulóban rontotta kissé le.