Sidi Péter Eb-aranyért megy Eszékre

2013.07.22. 09:12

A juniorok már hétfőn, míg a felnőttek szerdán kezdik meg versengésüket a puskások és pisztolyosok eszéki 25, 50 és 300 méteres Európa-bajnokságán, amelyen 24 fős magyar csapat vesz részt. Győrik Csaba szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a válogatott foghíjas, de jól felkészült, s úgy gondolja, hogy a versenyzők jó formában várják a kontinensviadalt.

"Több számban nem indítunk csapatot, mert csak olyan lövőt akartunk szerepeltetni, aki idén már bizonyította, hogy nemzetközi szinten is megfelelő eredményre képes" - mondta a kapitány.

A szakember, aki február végén vette át a nemzeti csapat irányítását, nem érmekben gondolkodik, ám azt jelezte, hogy elsősorban Sidi Pétertől, illetve a női pisztolyosoktól lehet dobogós, vagy érem közeli helyezéseket várni.

"Sidi Péter klasszis versenyző, így ő akár öt számban is kiugróan teljesíthet - mondta a kapitány a komáromi sportolóról, aki két éve, a legutóbbi Eb-n az olimpiai számban, a kisöbű sportpuska összetett versenyében győzött, míg 300 méteren összetettben és standard puskával is második lett.

A női sportpisztolyosok, Nemes Adrienn, Babicz Sára és Tobai-Sike Renáta a kapitány szerint szintén képesek lehetnek jó eredményre egyéniben és csapatban is, még úgy is, hogy az olimpián hatodik Csonka Zsófia sérülés miatt nem lehet velük.

A magyar csapat:

Férfiak: Sidi Péter (puska), Kapás István (puska), Szabián Norbert (puska), Pálinkás Lajos (pisztoly), Takács Tibor (pisztoly), Jambrik István (pisztoly), Szabó Béla (pisztoly) 

Nők: Karmacsi Ildikó (puska), Veres Kata (puska), Tobai-Sike Renáta (pisztoly), Babicz Sára (pisztoly), Nemes Adrienn (pisztoly)  • Hírek
  • Személyi kölcsön