Sportszerda

2013.07.24. 08:59

A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A második helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur már a nyolcaddöntőben búcsúzott a kaliforniai Stanfordban zajló, 795 707 dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán. A világranglista 13. helyezettjét a fehérorosz Olga Govorcova ejtette ki két játszmában.

    2. forduló (nyolcaddöntő): Govorcova (fehérorosz)-Stosur (ausztrál, 2.) 6:2, 6:4

    1. forduló: Lepchenko (amerikai, 6.)-De Brito (portugál) 6:2, 6:4, U. Radwanska (lengyel, 7.)-Mchale (amerikai) 6:1, 6:3, Hantuchova (szlovák)-Wickmayer (belga) 6:2, 4:6, 6:0, Dusevina (orosz)-Erakovic (új-zélandi) 6:2, 6:1, Vandeweghe (amerikai)-Niculescu (román) 6:0, 6:3, Paszek (osztrák)-Kudrjavcova (orosz) 6:1, 6:7 (4-7), 3:0-nál az orosz játékos feladta

    Az esélyesek győzelmét hozta a 624 ezer dollár összdíjazású atlantai férfi tenisztorna szerdai játéknapja.

    1. forduló (a 16 közé jutásért): Lu (tajvani, 5.)-King (amerikai) 6:3, 7:5, Hewitt (ausztrál, 7.) - Roger-Vasselin (francia) 6:4, 6:4, Donszkoj (orosz, 8.)-Ram (amerikai) 6:3, 6:4, Berankis (litván)-Zverev (német) 7:6 (7-4), 2:6, 7:6 (10-8), Giraldo (kolumbiai)-Sock (amerikai) 7:5, 6:4, Isztomin (üzbég)-Lacko (szlovák) 6:1, 6:3

  • A Sassuolo nyerte a TIM-kupát, miután 2-1-re legyőzte az AC Milant kedd este. A meccsen egy furcsa jelenet is történt, Kevin Constant állítólag rasszista bekiabálásokkal illeték, a játékos dühösen a nézőtérre rúgta a labdát, majd az öltözőbe vonult.

    AC Milan's Constant leaves the field after racist chants
  • Arsene Wenger, az Arsenal edzője mindent megtesz azért, hogy szerezzen egy vérbeli csatárt, az elsőszámú célpontja pedig a Liverpool támadója, Luis Suarez. Kedd este az Arsenal 40+1 millió fontos ajánlatot tett az uruguayi támadóért, a Liverpool viszont azonnal visszautasította, ugyanis ragaszkodnak a következő szezont 10 meccses eltiltással kezdő csatárhoz. Az angol Daily Mail szerint 50 millió font kellene ahhoz, hogy a Liverpool meggondolja magát, ennyit azonban aligha fizetne az Arsenal, vagy bárki más.

  • Július 24., szerda:

    M1

    13.20: Vizes világbajnokság, Barcelona, férfi vízilabda, Magyarország-Szerbia

    SportKlub

    18.00: Labdarúgás, barátságos mérkőzés, Bayern München-Barcelona

    20.30: Tenisz, ATP-verseny, Umag, Horvátország

    Eurosport

    10.00 és 14.00: Vizes világbajnokság, Barcelona, műugrás, női 10 m

    15.30: Kerékpár, Vallon körverseny, 5. szakasz

    17.30: Vizes világbajnokság, Barcelona, férfi vízilabda, Kazahsztán-Románia

    19.00: Vizes világbajnokság, Barcelona, férfi vízilabda, Olaszország-Németország

    20.00: Labdarúgás, női Eb, elődöntő

    Eurosport 2

    14.30: Kerékpár, Vallon körverseny, 5. szakasz

    Digisport 1

    11.55: Labdarúgás, Barclay's Ázsia Kupa, Tottenham-Sunderland

    14.25: Labdarúgás, Barclay's Ázsia Kupa, Manchester City - Dél-Kína

  • Arsene Wenger, az Arsenal edzője mindent megtesz azért, hogy megszerezzen egy vérbeli csatárt, az elsőszámú célpontja pedig a Liverpool támadója, Luis Suarez. Kedd este az Arsenal 40 millió plusz 1 fontos ajánlatot tett az uruguayi támadóért, a Liverpool viszont azonnal visszautasította azt, ugyanis ragaszkodnak a következő szezont 10 meccses eltiltással kezdő csatárhoz. Az angol Daily Mail szerint 50 millió font kellene ahhoz, hogy a Liverpool meggondolja magát, ennyit azonban aligha fizetne az Arsenal, vagy bárki más.

  • A Schleck testvérek a Trekhez igazoltak

    Az amerikai Trek csapatban folytatja pályafutását 2014-től Andy és Fränk Schleck luxemburgi kerékpáros testvérpár. A 33 éves Fränk és 28 esztendős öccse indulnak majd a nagy körversenyeken, valamint a három ardenneki egynaposon, az Amstel Gold Race-en, a Vallon Nyílon (Fleche Wallonne) és a Liége-Bastogne-Liége viadalon.

  • A Real Madrid és a Napoli már mindenben megyezett Gonzalo Higuain átigazolásáról, az argentin csatár 37 millió euróért költözhet Olaszországba, ha rábólint a szerződésre. A spanyol Marca szerint ez ma meg is történhet, de a Napoli legkésőbb szombatig mindenképpen szeretné lezárni az üzletet, hogy hétfőn már be is mutathassák Edinson Cavani utódját.

  • Az Everton középpályása, Marouane Fellaini kulcsfontosságú játékos volt David Moyes Evertonjában, a skót edző pedig a Manchester Unitednél is szeretné csapatában tudni a belga játékost. Fellaini szerződésében szerepel is egy kivásárlási összeg 22 millió fontról, ez azonban július 31-én lejár, így Moyesnak egy hete van, hogy megszerezze a középpályást, augusztusban ugyanis az Everton vélhetően már nem engedné el ilyen összegért.

  • A Sky Sport Italia úgy tudja, hogy a Liverpool kapusa szerdán Nápolyba repül és orvosi vizsgálaton vesz részt. Napolinak jelenleg nincs első számú kapusa, ugyanis Morgan De Sanctis az AS Romához szerződött.

  • Fernando Gago hazatért és a Boca Juniorshoz szerződött. A 27 éves futballista hat éve igazolt a Bocatól a Real Madridba, majd 2012-ben a Valenciába, amely legutóbb is kölcsönadta Argentínába, akkor a Vélez játékosa volt. 2006. december 19-én 20,4 millió euróért lett a Real Madrid futballistája, most 1,9 millióért tért haza.

  • A Hypo NÖ nem indul a Balkán Ligában

    Az osztrák Hypo NÖ visszavonta nevezését a női kézilabda Balkán Ligából, miután két macedón klub felvételével módosult a program. A Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC-vel azonos csoportba sorolt Maria Enzersdorf-i együttes eredetileg tíz mérkőzést játszott volna a határokon átnyúló balkáni bajnokságban - lévén otthon nincs jelentős ellenfele -, ám a Vardar Szkopje és a Metalurg Szkopje felvételével 22 találkozót kellene bevállalnia, ezt pedig nem szeretné. A Bajnokok Ligája főtáblás programjának nyitányán, október 5-én vagy 6-án a Győr éppen a Hypo NÖ-t fogadja.

  • A Newcastle United 1-1-es döntetlent játszott a Pacos de Ferreira otthonában Portugáliában, az angolok csapatkapitánya, Fabricio Coloccini azonban túlzottan komolyan vette a barátságos mérkőzést.

    Az argentin játékos a portugálok gólszerzőjével, Rui Caetanóval került nézeltérésbe, majd fojtogatni kezdte azt, végül a játékvezető mindkettőt kiállította alig 30 perccel a mérkőzés kezdete után. A Newcastle Ameobi góljával állította be az 1-1-es végeredményt.

    A Coloccini fojtogatásáról készült képet itt nézheti meg.

  • A brazil Djalma Santos 84 éves korában, tüdőgyulladásban hunyt el. 1952-ben játszotta első válogatott meccsét, összesen 98-szor szerepelet a legjobbak között. Négy vb-je kökzül 1958-ban és 1962-ben világbajnok lett. Ő testesítette meg a felfutó szélsővédő játékát, aki a támadásban és védekezésben is egyaránt kiveszi a részét. 41 évesen fejezte be az aktiv futballt, világcsúcsnak számít, hogy pályafutása során sosem állították ki.

  • Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös olimpiai és tizenegyszeres világbajnok úszója ugyan lemaradt a 2012-es londoni olimpiáról, ám nem tett le arról, hogy 2016-ban, 34 évesen ott legyen Rióban. A most 30 éves Thorpe Európában edz és jövőbeli eredményeitől teszi függővé, hogy indul-e a riói olimpián.

  • cikkünk a témában:

    Visszatér a férfi műkorcsolya olimpiai bajnok

    Három és fél év kihagyás után ismét jégre lép Evan Lysacek, a 2010-es vancouveri téli olimpia férfi műkorcsolya-versenyének győztese. A 2009-ben világbajnok, 28 éves amerikai műkorcsolyázó a tervek szerint a szeptember 11. és 15. között Salt Lake Cityben sorra kerülő nemzetközi versenyen szerepel újra. Az eseményen csaknem húsz ország több mint hetven sportolója vesz részt.

    Lysacek - aki 1988 óta az első férfi olimpiai bajnoki címet szerezte az Egyesült Államoknak a sportágban - már az előző szezonban is vissza akart térni, de egészségi állapota akkor ezt nem tette lehetővé. A Salt Lake City-i versenyen többek között a jégtáncban világbajnok, szintén amerikai Meryl Davis, Charlie White duó is ott lesz.

  • Federer először indul Brisbane-ben

    Pályafutása során először indul majd a brisbane-i tenisztornán Roger Federer, a svájciak korábbi világranglista-vezetője. A 31 éves, 17-szeres Grand Slam-győztes a 2014-es esztendőt kezdi majd a 2009-ben alapított viadalon. Federernek eddig rendre Kooyongban vagy Dohában volt az idénybeli első megméretése, és ott melegített a melbourne-i GS-tornára, amelyet négyszer (2004, 2006, 2007, 2010) tudott megnyerni.

    "Mindig is reméltem, hogy el tudok Brisbane-be jutni. Nem csak az Australian Open miatt teszem, hanem azért, hogy megnyerjem a felvezető viadalt"

  • Szerinte szponzora nem szenvedett kárt azzal, hogy ő doppingolt. 54 millió dollárt követelnek tőle.

  • Wayne Rooney jelenleg Angliában lábadozik, Robin van Persie és Danny Welbeck pedig kisebb sérülést szedett össze a Jokohama ellen, így alig maradt bevethető csatára David Moyesnak a Manchester United kispadján.

    Az angol csapat legközelebb július 26-án, az Oszaka ellen lép pályára, egyelőre nem tudni, hogy van Persie és Welbeck vállalja-e a játékot. Rooney legkorábban augusztus 6-án játszhat.

  • Ribánszki László a lengyel elsőosztályban szereplő Podbeskidzie kapusa a Lechia Gdansk otthonában mutatkozott be. Két gólt is kapott, mindkétszer a lába között ment be a labda. A kommentátorok szerint Ribánszki helyett egy törölköző is jobban teljesített volna.

    Lechia Gdansk vs Podbeskidzie - Ekstraklasa
  • C. olyat lőtt, hogy eltört a kissrác keze

    Cristiano Ronaldo bombája nem talált kaput, egy 11 éves Bournemouth-drukker keze bánta

  • A Liverpool szerda délben játszik felkészülési meccset az ausztrál Melbourne Victoryval. Az Arsenal által kerülgetett uruguayi focista pályára lép, de csak csereként.

    Itt a kező: Jones, Johnson, Skrtel, Wisdom, Enrique, Gerrard, Allen, Henderson, Ibe, Sterling, Borini. Csere: Mignolet, Kelly, Coates, Agger, Flanagan, Spearing, Lucas, Downing, Alberto, Aspas, Suarez, Robinson, Assaidi.

  • Korábban is felmerült már Aaron Hernandez, a gyilkossággal vádolt korábbi New England Patriots játékos neve egy 2012-es kettős gyilkosság ügyében, a Boston Globe információ szerint azonban mostanra ő került a vizsgálat középpontjába.

    A két embert 2012. július 16-án, hajnalban lőtték le kocsijukban, a járművet, amiből a lövéseket leadták, Hernandez nevére bérelték. A rendőrség gyanúja szerint Hernandez azért ölte meg Odin Lloydot idén júniusban, mert információi lehettek a 2012-es kettős gyilkosságról.

  • A Fiorentina bejelentette, hogy leigazolta Josip Ilicsicset az olasz másodosztályba kiesett Palermo csapatából. A 25 éves szlovén középpályás 2010-ben igazolt a Mariborból Szicíliába, ahol 97 bajnoki meccsen 20 gólt szerzett, a válogatottban pedig 22-szer szerepelt. A Fiorentina 9 millió eurót fizetett érte, ez az összeg azonban bizonyos bónuszokkal tovább nőhet.

  • Nem utazott el Lyonba a Real Madrid csapatával Gonzalo Higuain, akit spanyol források szerint 37 millió euróért eladnak az olasz Napolinak. Szintén nem tartott a kerettel Kaká, valamint a portugál Fabio Coentrao, aki kedden állt újra edzésbe a spanyol csapatnál. Kaká saját kérésére maradt Madridban, ahol speciális erőnléti edzést végez.

  • Az MKSZ és az IHF elnöke Bázelben tárgyalt

    Az augusztus 9-én kezdődő budaörsi és érdi U19-es férfi világbajnokságról, valamint a 2015-ös U21-es férfi vb rendezési feltételeiről tárgyalt Bázelben Vetési Iván, a Magyar (MKSZ), és Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke. Vetési arról tájékoztatta az IHF vezetőjét - olvasható az MKSZ honlapján -, hogy a magyarországi torna előkészületei rendben haladnak. Musztafa augusztus 20-án érkezik majd, így a helyszínen tekinti meg a végküzdelmeket. Az MKSZ szeretne pályázni a 2015-ös U21-es férfi vb rendezési jogára, erről is szó esett a tárgyaláson.

    "Részletesen megvizsgáljuk a feltételeket, és ha meg tudunk felelni az IHF elvárásainak, amit nagyon remélek, akkor kandidálunk a két év múlva sorra kerülő U21-es vb-re"

  • André Villas-Boas nem nevezte sem a kezdőcsapatba, sem a cserék közé Gareth Bale-t a Sunderland elleni, ázsiai barátságos mérkőzésre. Bale spanyol lapok szerint a héten hivatalosan is jelezte távozási szándékát, ám a Tottenham szerint nem emiatt, hanem egy kisebb sérülés miatt nem játszik a walesi játékos.

  • További jegyinformáció még a szezonnyitóval kapcsolatban, hogy a „B” Terasz az MVM Paks elleni találkozón költséghatékonysági okok miatt zárva lesz. Azon szurkolóink, akik korábban a „B” Teraszra érvényes bérletet vettek, a szombati mérkőzésen az „A” Teraszon foglalhatnak majd helyet. – írja az ujpestfc.hu.

  • A Tottenham és a Sunderland már a játékoskijáróban, de szakad az eső, áll a pálya közepén a víz, így aligha lesz meccs az Asia Trophy-ért Hongkongban. A kezdést 12:30-ra halasztották, a félidőket pedig 40 percesre rövidítették.

  • Nem tudott hosszabbítani a DVTK Francisco Gallardóval, így a középpályás két év után elhagyja Diósgyőrt. A 33 éves spanyol játékos alapembernek számított a DVTK-nál, 40 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A klubtól kedd estig kapott időt arra, hogy aláírja új szerződését, ezt azonban nem tette meg.

  • Telt ház, 95 ezer néző előtt kezdődött el magyar idő szerint délben a Liverpool és a Melbourne Victory barátságos mérkőzése Ausztráliában. Az angol csapat hazai stadionja, az Anfield kevesebb, mint fele ennyi, összesen 45276 néző befogadására képes.