Így teljes ma Ónodi Henrietta élete

2013.07.25. 14:28

Amerikába visszautazása előtt elkísérte a reptérre az olimpiai bajnok tornász Ónodi Henriettát Bundzsák Gabriella és férje, Osváth Sámuel.

Ónodi három gyerekével
Ónodi három gyerekével
Fotó: Felixpromotion

Talán ők voltak Magyarországon az első menedzserek 1992 táján, akik nem a futballal foglalkoztak. Ónodi így zavartalanul készülhetett fel a barcelonai játékokra, ahol ugrásban aranyérmes, talajon pedig ezüstérmes lett. Élete legnagyobb sikerét érte el akkor, bár még a 96-os olimpián is versenyzett.

Bundzsák nem szakadt el a tornától, a Londonban olimpiai bajnoki címig jutó Berki Krisztián étrendjére is ő figyel.

„Megkérdeztem Henikét arról, mennyire figyeli a mai tornát, és ahogy számítottam rá, teljesen képben van. Figyeli Berki Krisztiánt és nagyon drukkol neki. Meglátogatta a békéscsabai tornatermet, hiszen korábbi edzői, az Unyatinszki házaspár most egy újabb hatalmas tehetséggel, Makra Noémivel dolgozik együtt. Természetesen most nyilván a család áll Henikénél a középpontban, de a torna az élete része, sohasem fog tőle teljesen elszakadni” – mondta a korábbi menedzser, aki a Vasas sokszoros válogatottjának, Bundzsák Dezsőnek a lánya.

A 39 éves Ónodi egy korábbi interjúban azt mondta, szokott álmodni a tornáról. „Álmaimban visszatért a békéscsabai tornaterem meg Julika néni. Legutóbb például nagyon leszidott, mert nem álltam időben a sorba. Hiába ágáltam, hogy én már visszavonultam, nem hitt nekem. Aztán meggyőzött, beálltam a sorba, majd odaléptem a szerekhez, és nekifogtam a gyakorlatoknak. Julika néni még mindig képes rávenni a tornára.”

Ónodi jelenleg a floridai Lake Cityben él, férje, Jim Haley öttusázott, olimpikon volt. „A férjem kiropraktikus, talán úgy hangzik jobban, hogy csontkovács-orvos, a klinikát ketten visszük. Ő gyógyítja a betegeket, én az adminisztrációt intézem. A család és a munka nagyon leköt, másra nem is jut időm” – mondta még 2010-ben.