Rózsa Csilla negyedik lett Hamburgban

2013.07.28. 10:10

Szép sikerrel zárult az egyik legfontosabb európai ifjúsági golfverseny, a European Young Masters: habár Rózsa Csilla, aki szombaton 73-at játszott, nem tudta megőrizni a harmadik helyét, és végül is kis különbséggel lemaradt a dobogóról, negyedik helye így is a legjobb magyar szereplés a verseny történetében.

Az egyik dobogós hely reményében indult neki Rózsa Csilla a Hamburger Golf Clubban rendezett European Young Masters utolsó fordulójának, amit még a harmadik helyen kezdett, de szombaton rögtön az első lyukon dupla bogey-t ütött, és a folytatásban is csúsztak hibák a játékába, tíz szakasz után már négy ütéssel állt par fölött.

Nem sokkal a vége előtt villámlás miatt egyórás szünetet rendeltek el a szervezők, ami jól jött Csillának, hiszen sikerült kicsit rendeznie a gondolatait, és az utolsó három szakaszon két birdie-nek köszönhetően 73-ra javította eredményét, összesítésben pedig megszerezte a negyedik helyet, ezzel felülmúlta tavalyi hetedik helyét. Ez a legjobb magyar szereplés a Young Masters történetében.

Vadkerti Adél szombaton játszotta a legjobbját, 76-ot ütött, és jónéhány erősebb golfozót megelőzve a 38. helyen zárta élete első Young Mastersét. A fiúk között két újonc képviselte a magyar színeket: Rózsa Dávid és Csányi Olivér mindössze két játékost megelőzve a 49-50. helyen végeztek, miután szombaton előbbi 83-at, utóbbi pedig 90-et ütött. A csapatversenyben az utolsó fordulóban sikerült egy helyet javítania a magyar válogatottnak, amely így végeredményben a 21. helyen zárt a 24 csapatos mezőnyben.

A lányok versenyében a spanyol Covadonga Sanjuan az első naptól végig vezetve, fölényesen győzve védte meg a címét, míg a fiúknál az angol Bradley Moore személyében új bajnokot avattak.