Andorra szintjén van a magyar futball

2013.07.30. 09:16
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A washingtoni tenisztorna eredményei

    A tavaly elődöntős Mardy Fish szetthátrányból fordítva nyert az ausztrál Matthew Ebden ellen az 1,29 millió dollár összdíjazású washingtoni keménypályás férfi tenisztorna nyitófordulójában. A hazai közönség előtt szereplő játékos sokat volt sérült az elmúlt évben, így idén még csak a negyedik tornáján szerepel.

    Férfiak (1,29 millió dollár összdíjazás)

    1. forduló (a 32 közé jutásért):

    Kamke (német)-Berankis (litván) 3:6, 6:3, 6:2

    Matosevic (ausztrál)-Blake (amerikai) 6:2, 7:6 (8-6)

    Lacko (szlovák)-Falla (kolumbiai) 1:6, 6:4, 6:4

    Malisse (belga)-Ram (amerikai) 4:6, 6:3, 6:2

    Fish (amerikai)-Ebden (ausztrál) 2:6, 6:1, 6:3

    Goffin (belga)-Lu (tajvani) 6:4, 6:4

    Groth (ausztrál)-Kudla (amerikai) 7:6 (7-2), 6:2

    Isztyomin (üzbég)-Giraldo (kolumbiai) 6:3, 6:4

    Stepanek (cseh)-Johnson (amerikai) 7:6 (7-3), 6:3

    Devvarman (indiai)-Williams (amerikai) 7:5, 6:1

    Nők (235 ezer dollár összdíjazás):

    1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Pucskova (orosz)-Stephens (amerikai, 2.) 7:5, 6:3

    Rybarikova (szlovák, 7.)-McHale (amerikai) 2:6, 6:4, 6:2

    Oudin (amerikai)-Rodionova (ausztrál) 7:5, 6:3

    Petkovic (német)-Pegula (amerikai) 6:2, 7:5

    Cepelova (szlovák)-Bertens (holland) 6:4, 0:6, 6:3

    Ormaechea (argentin)-Capra (amerikai) 6:1, 6:1

  • Július 30., kedd:

    M1

    15.20: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, férfi negyeddöntő, Magyarország-Görögország

    17.50: Vizes vb, Barcelona, úszás, döntők

    SportKlub

    12.00: Tenisz, ATP-torna, Kitzbühel, Ausztria

    Eurosport

    10.00 és 18.00: Vizes vb, Barcelona, úszás

    16.00: Vizes vb, Barcelona, műugrás, női szuper-toronyugrás

    17.00, 20.15 és 21.45: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, férfi negyeddöntő

    Eurosport 2

    17.30: Kerékpár, Lengyel körverseny, Lengyelország, 3. szakasz

  • A spanyol Marca szerint a Tottenham megpróbálja még feljebb veri Gareth Bale árát, állítólag a londoni klub 145 millió euróért válna csak meg legjobb játékosától.

    A lap az utóbbi hetekben igyekszik negatív színben feltüntetni az angolokat, a 145 milliós összegnek nem sok realitása lehet.

    Egy másik spanyol lap hétfőn azt írta, a két klub vezetői Amerikában találkoznak majd a jövő héten, hogy tárgyaljanak a játékosról.

  • A The Time úgy tudja, a Manchester United azon dolgozik, hogy megszerezze a Real Madridtól Luka Modricot, aki korábban már futballozott Angliában, a Tottenham játékosa volt.

    David Moyes állítólag azutá nézte ki Modricot, hogy a Barcelona egyértelművé tette, nem fogják eladni Cesc Fabregast.

  • A magyar válogatott támadója ismtét duplázott a Schalkéban, ő rúgta csapata mindkét gólját a Lipcse elleni felkészülési mérkőzésen, ráadásul egyedüli csatárként kezdett. A játékos már a negyedik percben betalált, a második gólját a negyvenötödikben lőtte.

    Szalai a hétvégén is két gólt szerzett, szombaton Raul búcsúmeccsén duplázott az al-Szadd ellen, de a korábbi felkészülési mérkőzéseken is eredményes volt már.

    Szalai a nyáron igazolt a Schalkéhoz, miután az előző szezonban a Mainzban tizenhárom gólig jutott.

  • Orosz Pál hétfőn Madridba utazott, minden bizonnyalDavid Mateos ügyében, aki az ulloi129.hu szerint három évre érkezne a Ferencvároshoz. Ezt erősíti meg a spanyol AS sportlap információja is. Az AS úgy értesült, hogy a játékos szívesen jönne Budapestre, ahol nagyjából annyit keresne, amennyit jelenleg a Real Madridnál. A spanyol sportlap beszámolója szerint a játékos iránt egy német klub is érdeklődik, de azon a szálon egyelőre még csak tapogatózás zajlik.

  • A New England Patriots korábbi játékosát Odin Lloyd meggyilkolásával vádolják egyelőre, de amerikai sajtóhírek szerint több floridai lövöldözéssel is kapcsolatba hozták.

    Az már korábban kiderült, hogy egyetemi futballistaként kihallgatták egy lövöldözés miatt, egyelőre nem tudni, hogy erről van-e szó.

  • Az ötödik helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur, valamint a hatodikként rangsorolt, korábbi világelső szerb Jelena Jankovic is bejutott hétfőn a nyolcaddöntőbe a kaliforniai Carlsbadban zajló, 795 ezer euró (178 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

    1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Stosur (ausztrál, 5.)-Lepchenko (amerikai) 7:5, 6:1

    Jankovic (szerb, 6.)-Burdette (amerikai) 4:6, 6:1, 6:4

    Schiavone (olasz)-Pennetta (olasz) 7:6 (7-4), 6:7 (6-8), 6:4

    Mattek-Sands (amerikai)-Puig (Puerto Ricói) 2:6, 6:1, 6:2

    Razzano (francia)-Kuznyecova (orosz) 6:2, 6:4

  • A magyar úszónő a hétfői világbajnoki címe után kedd délelőtt is nagyszerűen úszott és megnyerte előfutamát 200 méter gyorson. Hosszú Katinka 1:56.73-as idővel nyert az amerikai Missy Franklin előtt (1:56.90). A második legjobb idővel jutott az elődöntőbe. Nála jobbat csak a francia Camille Muffat úszott, 1:56.53-mal.

  • A Supersport kategóriában versenyző Talmácsi Gábor két hónappal balesete után is csak mankóval képes járni, egyelőre azt sem tudni, mikor épül majd fel teljesen, írja a Blikk.

    A bal lábam még nem működik rendesen, nem lehet terhelni, hiszen a baleset miatt négyszer is megoperálták, s egy nagy elhalt izomdarabot is eltávolítottak belőle. Most arra várunk az orvosokkal, hogy kiderüljön, a sérült terület körüli szövetcsoportok átveszik-e a kivágott rész szerepét és tudok-e majd rendesen járni. Ha ez nem következik be, akkor lesz egy ötödik, izomátültető műtétem is.

  • Második lett a 200 méter pillangó előfutamában Biczó Bence. A magyar uszó 1:56.70-nel ért célba, az orosz Nyikolaj Szkorcov mögött, aki 1:56.47-es idővel végzett az élen. Ez a kilencedik legjobb idő az elődöntőbe jutott tizenhat úszó között.

  • Csak 44 másodperc telt el a svéd bajnokiból, amikor az Örgryte kapusa kissé elszámította magát, méterekkel rohant ki a tizenhatosáról, hogy kiöklözze a labdát. Megkapta a jogos pirosat, nem is reklamált, a meccset a Hammarby nyerte 3-0-ra.

  • a Manchester Unitednél, hanem az evertonos Fellaini is, aki korábban David Moyes játékosa volt az Evertonnál, és már a nyár elején is hírbe hozták a Manchester Uniteddel.

    A napokban több angol lap is azt írta, hogy a belga válogatott játékosért 25-30 milliót ajánlhat a klub.

  • Négy hazai alpin mászó, Babcsán Gábor vezetésével új utat nyitott a közkedvelt Raxon. A cél a Rechenmauer 200 méteres fala, amely olyan vad, hogy eddig mindössze egyetlen alpin komolyságú 8-as Allein und Einsamkeit nevű sportmászóutat másztak meg a falon. A probléma egyszerűen az, hogy a kaotikus, sima táblákkal, vad áthajlásokkal és törékeny sávokkal teleszórt sziklafalon nagyon nehéz jó útvonalat találni. Egyszerű ereszkedéssel és nitt furással szinte megoldhatatlan a feladat. A célszerű stílus a tradicionális felfogás- alsó biztosítással kell megkeresni a felmászásra alkalmas utat és elhelyezni a biztosításokat. A nitt furás kampókban függve, szögekből vagy mászó pozícióból persze nem éppen leányálom ilyen meredek falon.

    írta a 4bakancs.

  • A férfi 800 méter gyorson Kis Gergőnek nem sikerült nyolc percen belül úsznia. Futamában csak a hatodik lett, 8:00,92-es idővel. A futamot az amerikai Connor Jaeger nyert 7:49.28-cal. Kis eredménye összesítésben a 22. legjobb idő lett, amellyel nem jutott a döntőbe.

  • A Marca ma reggel már 145 milliós árról írt a tottenhames Gareth Bale-lel kapcsolatban, most Iker Casillast kérdezték meg a walesi szélsőről. A kapus szerint a játékos Európa egyik legjobbja.

    „Persze, hogy sokat forog a neve, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy igazi sztár legyen. Egy nagyon jó játékosról beszélünk, aki meccseket dönthet el."

  • Visszavonul a kétszeres világbajnok hármasugró

    Befejezi versenyzői pályafutását Yargelis Savigne, a kubaiak szabadtéren kétszeres világbajnok hármasugrója. A 28 éves atléta, aki a 2007-es oszakai és a 2009-es berlini világbajnokságon nyert aranyérmet, az elmúlt két év eredménytelensége miatt döntötte el, hogy visszavonul - közölte Daniel Osorio, a kubai szövetség technikai igazgatója.

  • A Bayern francia sztárja és barátai a PSV Eindhoven ellen játszottak jótékonysági mérkőzést még a múlt héten, a mókás felvétel viszont csak most futott be. A 170 centis Ribery a kivonulás előtt vessze észre, hogy az őt kísérő gyerek túl magas, úgyhogy inkább kísérőt cserélt csapattársával.

  • A madridiak Amerikában turnéznak, első állomásukon, Los Angelesben a klub korábbi sztárja, David Beckham is meglátogatta a játékosokat, mindenkivel összeállt egy fényképre.

  • A korábbi futballklasszis és Ferencváros-edző Détái Lajos megmondta a magáét a magyar szakmáról a Szegedma.hu-nak adott interjúban.

    A magyar labdarúgás jelen helyzetét tekintve ez egy sokadrangú kérdés. Nem hiszem, hogy elsődlegesen ez fogja meghatározni a honi futball jövőjét, függetlenül attól, hogy egy ilyen eredmény nyilvánvalóan lökést adhatna a fejlődésben. Szerintem legelőször rendbe kellene tenni a labdarúgás szakmai oldalát, és nem azon kellene például filozofálni, hogy ki huhog a mérkőzéseken, vagy azon, hogy milyen szurkolói kártyát adunk ki. Végre a szakmát kellene helyre rakni, mert ami itt folyik, az tényleg tarthatatlan. Ezt tartom a járható útnak, vagy hagyjuk az egészet, és mondjuk ki kerek-perec, hogy a magyar labdarúgás helyzete Lichtenstein, Andorra, Luxemburg vagy Málta szintjén van.

  • Nem szerződhetett a Bayern Münchenhez Robert Lewandowski, a Borussia Dortmund lengyel futballistája, aki kijelentette: mindent meg fog tenni jelenlegi klubja sikeréért. Szerződése jövő nyáron jár le a Ruhr-vidékieknél, akik nem engedték el a legnagyobb riválishoz, a bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchenhez.

    "Nem számít, mi történt, a pályán ez nem érdekel. Mindent meg fogok tenni a Dortmundért"

  • Az Arsenal vezetősége viszont örömmel szórná a pénzt a nyári átigazolási piacon, állítja a londoni klubhoz közel álló BBC-s újságíró.

    A klub elnöke a nyár elején azt mondta, rendelkezésre állnak a források, sztárfizetést is tudnak adni egy-egy futballistának. Azóta Wayne Rooney-t, Higauínt és Fellainit is szóba hozták a klubbal, egyikből sem lett üzlet.

  • Nagyon magabiztosak, vízben, parton egyaránt, és az emberelőnyeik rendkívül erősek. Kifejezetten komoly feladat, hogy ezt megoldjuk. A centereik is erősek, különösen az elsőszámú, és nem hátrány, hogy nincs balkezesük, mert Milonakisz is elég jól áll a lábán a rosszkéz szélen. Ami lényeges, hogy a kapusukat mennyire tudjuk átlőni. Az biztos, hogy a Vodafone-kupához képest a lövőformánk fényévekkel előbbre tart. Nagyon hiszek a csapatban, nagyon látom a játékosokban az erőt.

    Mondta Benedek Tibor, a magyar vízilabda szövetség honlapjának a görögök elleni vb-negyeddöntőről. A válogatott meccse 15.30-tól kezdődik

  • A Marca szerint Carlo Ancelotti olyan pozícóban akarja játszatni Cristiano Ronaldót a Real Madridban, melyben sokkal nagyobb befolyása lehet a játékra.

    Ez a támadószekció közepe lehet, tehát nem a bal szélen segítené az akciókat, ahogy eddig általában tette. A lap szerint így a barcás Messihez hasonló szerepkört kapna C., azzal a különbséggel, hogy lenne még előtte egy befejező ember, aki valószínűleg Benzema lesz. A portugálnak így kevesebbett kellene védekeznie.

    Az sem kizárt, hogy már Bale miatt tervezi a szerkezeti átalakítást, így a walesi mehetne ki szélre.

  • Húsz ország több mint 160 csapata vesz részt az augusztus 11. és 17. között Veszprémben és környékén sorra kerülő Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztiválon. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint az utánpótlás viadalon hat korosztályban mérik össze tudásukat a csapatok, a játékvezetést pedig az Európai Kézilabda Szövetség biztosítja egy nagyjából 35 fős kerettel. A Cell-Cup mérkőzéseit több helyszínen rendezik. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka ad otthont a találkozóknak összesen 13 sportcsarnokkal. Az 1997 óta létező utánpótlástorna fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

  • A győri bajnokcsapat halasztást kért volna a Bayern München elleni gálameccs miatt, a Ferencváros viszont szeretné eredeti időpontban lejátszani a találkozót, olvasható a klub honlapján.

    „Az FTC az OTP Bank Liga 2013/2014-es kiírásának első 6 fordulójában szinte minden héten rangadót játszik, amely tétmérkőzések a bajnokság végkimenetele szempontjából rendkívül fontos jelentőséggel bírnak.  További, és legalább ilyen fontos érvünk, hogy egy hétközi mérkőzés a szurkolóink számára szinte teljesen lehetetlenné tenné a győri mérkőzésre való eljutást. Óriási dolognak tartjuk, hogy a hazai bajnoki meccsek nézőszámainak drámai esése ellenére a nyitófordulóban is több, mint 1000 Fradi drukker űzte, hajtotta játékosainkat Pécsett, akiknek nagy szükségük van a közönség támogatására."

  • A Marca délutáni cikke szerint továbbra sincs egyezség a Real Madrid és a Tottenham között Bale vételáráról. Reggel a lap azt írta, akár 145 millió euró is lehet a walesi szélső ára.

  • Megállapodott a szerződés részleteiben Jackson Martinez, a Porto csatára és a Napoli, nyilatkozta a játékos ügynöke a Sky Sport Italiának, a Porto azonban továbbra is 40 millió eurót kér a kolumbiaiért, míg az olaszok csak 32 mililót adnának. A hírek szerint Martinez 5 évre, évi 2 millió eurós fizetésért írhat alá, ha csapata elengedi.

  • Hasznos beszélgetéseket folytattam a klubbal, a családommal és iszlám tanítóimmal. Hosszas gondolkodás és a visszajelzések alapján úgy döntöttem, hogy csatlakozom társaimhoz, és én is viselni fogom a klub új mezét.

    Mondta a futballista, aki azért akadt ki, mert új mezszponzoruk egy hitelintézet, melynél a teljes hiteldíjmutató (THM) 4000% fölött van, az iszlám viszont tiltja a kamatszedést.

  • Legalábbis olasz lapok szerint. A Napoli vezetőedzője már 3 játékost (Callejónt, Albiolt és Higuaint) igazolt a Real Madridból, a védő Alvaro Arbeloa lehetne a negyedik. Benitez jól ismeri a bekket, hiszen a Liverpoolnál is dolgozott vele, a Madrid nagyjából 12 millió euróért mondana le róla.