Mourinho 50 évesen varratta ki magát

2013.08.02. 21:09

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyar élvonal második fordulójának nyitómeccsén a Paks 2-1-re verte hazai pályán a Pécset, így száz százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, a Pécs pont nélkül a 12. helyen áll. A Paks mindkét meccsét 2-1-re nyerte, a Pécs mindkettőt ugyanilyen arányban veszítette el.

  • Hoang Thanh Trang a pénteki tizedik fordulóban aratott újabb sikerével változatlanul egyedüliként áll az élen a belgrádi női sakk Európa-bajnokságon, így közel került a végső győzelemhez. A verseny honlapja szerint a magyar színeket képviselő játékos ezúttal az orosz Alekszandra Kosztenyjukkal találkozott, és a sötét bábukat vezetve késztette feladásra ellenfelét. Hoang 8,5 ponttal egyedüliként vezeti a mezőnyt, ráadásul előnye egypontosra nőtt, azaz a szombati zárófordulóban a döntetlen is elég neki az első helyhez. A másik magyar induló, Papp Petra világossal kikapott a grúz Nino Baciasvilitől, így öt pontjával továbbra is a középmezőny tagja. (MTI)

  • A végén hatalmas előnyt szerzett, világbajnoki csúccsal és egyéni legjobbjával nyert. Sorozatban harmadszor világbajnok, ebben a számban ez még senkinek nem sikerült.

  • Gyurta már első helyen érkezik, 26 század az előnye.

  • Gyurta kicsúszott az első háromból, de nagyon szoros az élmezőny.

  • Gyurta a 3. helyen áll, 22 századdal Willies és Jamieson mögött.

  • Cseh László az ötödik legjobb idővel bejutott a döntőbe 100 méter pillangón a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki versenynapján. Cseh a számára csalódást jelentő, érem helyett ötödik helyet hozó csütörtöki 200-as vegyesdöntő után 100 pillangón délelőtt is jól úszott, 51.89 másodperccel nem sokkal maradt el 51.77-es országos csúcsától, Aztán a délutáni elődöntőben 51.61-es idővel ezt megjavította. (MTI)

  • Perceken belül kezdődik a barcelonai vizes-világbajnokságon a 200 méteres mellúszás döntője, amely legnagyobb esélyese Gyurta Dániel.

  • Túl van első edzésén a Bajnokok Ligája-győztes és német bajnoki címvédő Bayern München színeiben a válogatott Mario Götze, akit áprilisban szerződtettek a nagy rivális Borussia Dortmundtól.

    A 21 éves középpályást 37 millió euróért (mintegy 11 milliárd forint) vásárolták meg. Götze a Real Madrid ellen megnyert BL-elődöntős párharc első mérkőzése után írta alá szerződését a Bayernnel, ez dühös reakciót váltott ki a Dortmund szurkolóiból. A futballista aztán sérülése miatt nem szerepelhetett a BL-döntőben, amelyen a Bayern 2-1-re verte a Dortmundot. (MTI)

  • Takács Krisztián nem jutott döntőbe az 50 méteres gyorsúszásban a barcelonai vizes világbajnokságon. A szám országos csúcstartója (21.42 mp) a délutáni elődöntőben a második futamba került. A rajtja nem sikerült jól, s később sem tudott előrébb lépni, nyolcadikként végzett 22.28-cal, vagyis délelőtti 22.01-es, egyébként idei legjobb eredményétől jócskán elmaradt. Teljesítménye a 16. helyhez volt elég. (MTI)

  • Nyolcadik helyen végzett Bernek Péter 200 méter hátúszásban a barcelonai vizes világbajnokság pénteki versenynapján. Az ifjúsági olimpiai bajnok, aki a csütörtöki előfutamban 1:57.20 percet, az aznap délutáni elődöntőben pedig 1:57.37-et úszott, 1:58.26-tal zárt a pénteki döntőben úgy, hogy végig a mezőny második felében tempózott. (MTI)

  • Hosszú Katinka a hatodik legjobb idővel bejutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe a barcelonai vizes világbajnokság pénteki versenynapján. A 200 vegyesen arany-, 200 pillangón bronzérmes Hosszú a délelőtti 2:08.93 perces egyéni csúcsától alig elmaradva, 2:08.97-tel negyedikként csapott a célba délutáni elődöntős futamában, ideje összesítésben a hatodik legjobb volt. Verrasztó viszont nem tudta legalább megismételni délelőtti 2:10.86-os produkcióját, az első elődöntős futamban nyolcadik lett 2:11.83-mal, ezzel a 16. helyen végzett. (MTI)

  • Jo-Wilfried Tsonga után a korábbi világelső Roger Federer is visszalépett a montreali tenisztornától.

    Csalódott vagyok, hogy nem tudok játszani jövő héten Montrealban, amely egy nagyszerű torna fantasztikus szurkolókkal. Már alig várom, hogy visszatérhessek oda.

    Ezt Facebook oldalán írt a svájci teniszező, aki vélhetően hátsérülése miatt lépett vissza, ám hivatalosan nem közölt okot.

  • Asier Illarramendi még a Lyon elleni felkészülési mérkőzésen kezdett izomfájdalmakra panaszkodni, ami miatt le is kellett cserélni. A spanyol La Sexta információi szerint a visszatérését az is hátráltatja, hogy túlzottan stresszel a sérülése, a beilleszkedés okozta nehézségek és a bizonyításvágy miatt, és emiatt nem épült még fel rendesen. Illarramendiért 39 millió eurót fizetett a Real Sociedadnak Carlo Ancelotti csapata.

  • Az angol The Independent úgy értesült, hogy nem kívánt elutazni a Tottenham csapatával Monacóba Garath Bale. A lap tudni véli, hogy egy esetleges sérüléstől fél, amely veszélyeztetné a Real Madridba igazolását. A Daily Star pedig arról írt, hogy André Villas-Boas már a walesi nélküli csapatot tervezi a következő szezonra.

  • Az Orosz Automobil Szövetség (RAF) megerősítette, hogy verseny szervezői és a szövetség közti vitás esett miatt nem neveztek időben az FIA-nál, azonban kis késedelemmel, de le fogják adni a szükséges papírokat, hogy 2014-ben bemutatkozhasson a Szocsi Nagydíj a Forma-1-ben.

  • Lázok János a bajnok Győrhöz került, cserébe Windecker József érkezett az ETO-tól a Pakshoz. A két csapat megállapodásának értelmében a téli átigazolási szezonban visszacserélhetik a két játékost.

  • A Rapid Bucuresti az előző idény végén komoly tartozásai miatt nem kapta meg az első osztályhoz szükséges licencet, a kizárás helyett azonban a már biztos kieső Concordia Chiajna ellen játszhattak osztályozót a szövetség döntését követően. A Rapid azt megnyerte, így maradhatott az első osztályban, legalábbis mostanáig, ugyanis a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) végleg kizárta őket, törölve ezzel már a szombati Steaua-Rapid bukaresti rangadót is.

  • Nagyon nehéz meccs lesz mindkét csapat számára. A Ferencváros pontosan tudja, mi mit játszunk és természetesen mi is tisztában vagyunk velük kapcsolatban. Rendkívül jó offenzív focit játszanak, és eddig is nagyon erősek voltak, a mostani szezonra pedig még erősebbek lettek. Veszélyesebb lesz a játékuk az új holland csatáruknak köszönhetően, hiszen Tuijp hazájában is rengeteg gólt rúgott. Ugyanakkor az egész keretről elmondható, hogy a játékosaik nagyon gyorsak, rendkívül szervezett a védelmük, valamint a középpályájuk is.

    Ezt várja José Gomes, a Videoton edzője, aki a Ferencváros honlapjának nyilatkozott a vasárnapi rangadóról.

  • Egy éves szerződést kötött Somogyi Gergely és az Alba Fehérvár, jelentette be honlapján a magyar bajnok csapat. A 23 éves kosaras tavaly Los Angeles Lakers nyáriliga-csapatában is szerepelt, majd a Cleveland Cavaliers is elhívta próbajátékra, legutóbb pedig a spanyol másodosztályban szereplő Corunában játszott.

  • A kétszeres címvédő Robin Haase az elődöntőben búcsúzott a 410 ezer euró összdíjazású, kitzbüheli salakpályás férfi tenisztornától. A holland játékos a nyolcadik helyen kiemelt spanyol Marcel Granollerstől szenvedett vereséget három játszmában.

    Elődöntő: Granollers (spanyol, 8.)-Haase (holland) 7:6 (7-0), 3:6, 6:4

  • Az Arsenal menedzsere kijelentette, még mindig nem tettek le a Liverpool-csatár leigazolásáról, aki hatmeccses eltiltással kezdi a szezont. Wenger nem akar kapkodni, azt hangsúlyozta, hogy a Cityn kívül egyelőre senki nem kezdte még meg az erősítéseket.

    A londoniak korábban állítólag több ajánlatot is tettek az uruguayi csatárért, a liverpooliak eddig mindent visszautasították.

  • Az angol élvonalbeli Newcastle Unitednél folytatja pályafutását Bafetimbi Gomis, aki az Olympique Lyon futballcsapatától igazol a szigetországba. A 27 éves csatár tízmillió euróért költözik. A 12-szeres francia válogatott játékos az előző szezonban 16 gólt szerzett a Ligue 1-ben, és utóbbi hét

  • mert a visszavonult Alex Ferguson helyére az Everton-edző David Moyest szerződtették. Állítólag a klub levélben kért elnézést, a kapcsolat viszont továbbra is fagyos.

    Az Everton-vezetés főleg azt sérelmezi, hogy három héttel a bajnokság vége előtt jelentették be Moyes érkezését a manchesteriek, nem voltak arra tekintettel, hogy ez befolyással lehet az idény hajrájára.

    A klub állítólag emiatt elzárkózott attól, hogy eladják a Unitednek a válogatott védő Leighton Bainest.

  • cikkünk a témában:

    Sidit kizárták standard puskában

    Sidi Pétert kizárták a 300 méteres standard puska 3x20 lövéses pénteki versenyéből az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon, melyen egy nappal korábban hatodik helyet szerzett a nagyöbű szabadpuska összetett számában. A nemzetközi szövetség hivatalos eredményközlője szerint Sidi pénteken 580 körrel zárta a standard puska számot, ám később diszkvalifikálták.

  • A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) visszamenőleg négy világbajnokságon szerzett érmétől fosztotta meg Andrej Mihnevics fehérorosz súlylökőt, akit júniusban örökös eltiltással sújtottak. A korábbi világ- és Európa-bajnokot másfél hónapja azért tiltották el, mert a 2005-ös szabadtéri vb-n adott mintájának újbóli vizsgálatánál tiltott szer nyomaira bukkantak az ellenőrök.

  • Az Indiana Pacersben játszó Roy Hibbert a felvételt meg is osztotta a világgal. Ha még soha nem kosárlabdázott, semmiképp ne hagyja ki.

  • Az olasz szövetségi kapitány Cesare Prandelli szerint a Milant irányító Massimiliano Allegri és edzői stábja jó munkát végzett Mario Balotellivel, a csatár sokat fejlődött, amióta a Milanhoz csatlakozott.

    Mario egy olyan futballista, akinek arra van szüksége, hogy békén hagyják. Allegriék jól kezelték. Nagy szerencsém, hogy az eddigi trénerei is úgy bántak vele, ahogy.

    Balotelli januárban igazolt a Manchester Citytől a Milanhoz, fél szezon alatt tizenkét gólt vágott.

  • Augusztus előtt biztosan erősít még egy játékossal a Barcelona, jelentette be Sandro Rosell, a katalán klub elnöke, azt azonban nem árulta el, ki a kiszemelt.

    Sajnos nem mindig tudjuk megszerezni, akit akarunk, mert nem mindenki eladó

    - utalt Thiago Silvára, akit nem engedett el a francia PSG a spanyol bajnokhoz.

  • Nyilatkozta Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a Nemzeti Sportnak.

    „Már az is nagy dolog, hogy eljutottunk oda, hogy a Real Madrid egyáltalán tárgyal a Ferencvárossal. Hamarosan írásos ajánlatot teszünk, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég"

    Mondta a vezérigazgató, aki nem akarta elmondani, melyik futballistáról van szó, de a sajtó szerint a védő Mateosról van szó.