Lábtoll-labda: világbajnokokkal játszik a magyar válogatott

2013.08.08. 12:47

A világ legjobbjaival, a kínaiakkal mérkőzik meg a magyar lábtoll-labda-válogatott pénteken, Újszászon. Szombattól pedig a legnagyobb európai versenyt, a 18. Hungarian Opent rendezik meg ugyanitt.

A két válogatott a szeptemberi vietnami világbajnokságra készül, az európai mezőnyt uraló magyar csapat lemérheti, hogy hol tart a világbajnoki címekre esélyes kínaiakhoz képest. A találkozón mind a hét versenyszámban (férfi és női hármas, férfi, női és vegyes páros, férfi és női egyéni) megmérkőznek a játékosok. A magyar színeket Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin, Wágner Gábor (Borjád SE), Mile Alexandra (Cserszegtomaji SK), Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) képviseli.

A mérkőzés kezdési időpontja augusztus 9-én 16 óra 30. Helyszíne: Újszász, Városi Tornacsarnok.

A kínai válogatott legyőzése a szombattól keddig tartó 18. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságon (Hungarian Open) is bravúr volna, de itt már klubszínekben versenyez 9 ország 250 versenyzője. Szombaton és vasárnap a hármasok küzdenek, hétfőn és kedden az egyéni versenyeket rendezik.

A lábtoll-labda kínai eredetű labdajáték, a cél, hogy a labdát, amely gumitalpba szúrt négy tollat jelent, át kell ju t tatni az ellenfél térfelére. A játékot tollaslabda pályán játs s zák, a szabályok és a technikai elemek a röplabdát idézik. Kötött forgásrend és érintésszám van, valamint látványos leütések és blokkolások, de előbbi lábbal, utóbbi felső testtel történik.