Ez a poszt a következő Percről percre része:

Szívatták a Barcát a bangkoki reptéren

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Augusztus 9., péntek:

    Duna

    19.00: Labdarúgás, OTP Bank Liga, MTK Budapest-Szombathelyi Haladás

    Sport 1

    11.45: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, a playoff sorsolása

    SportKlub

    17.00: Kézilabda, férfi U19-es világbajnokság

    18.20: Kézilabda, férfi U19-es világbajnokság, Magyarország-Venezuela

    20.25: Labdarúgás, francia bajnokság, Montpellier - Paris Saint-Germain

    Eurosport

    11.45: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, a playoff sorsolása

    13.00: Labdarúgás, Európa Liga-selejtező, sorsolás

    17.30: Kerékpár, Artic Race of Norway, Norvégia

    18.30: Vívás, világbajnokság, Budapest

    Eurosport 2

    18.30: Labdarúgás, Bundesliga 2, Fortuna Düsseldorf-1860 München

    20.30: Labdarúgás, Bundesliga, Bayern München-Mönchengladbach

    Digisport 1

    18.00: Tenisz, ATP-torna, Montreal, negyeddöntők

    Digisport 2

    17.00: Tenisz, WTA-torna, Toronto, negyeddöntők

  • Az első helyen kiemelt Babos Tímea két sima játszmában kikapott a harmadikként rangsorolt izraeli Shahar Peertől pénteken a 125 ezer dollár összdíjazású szucsoui keménypályás női tenisztorna elődöntőjében. A világranglistán 96. magyar játékos 1 óra 13 perc alatt szenvedett vereséget, és a nap folyamán még a páros elődöntőben is pályára lép Kínában. A 20 éves Babos a korábbi tervektől eltérően nem indul jövő héten a kazanyi ITF-versenyen, hanem itthon folytatja felkészülését a szezon utolsó Grand Slam-tornájára, az augusztus 26-án kezdődő US Openre.

    Egyes, elődöntő: Peer (izraeli, 3.)-Babos Tímea (1.) 6:1, 6:3

  • A világelső Novak Djokovic szetthátrányból fordítva nyert csütörtökön a 3,5 millió dollár (787,5 millió forint) összdíjazású montreali férfi keménypályás tenisztornán. A szerb játékos az üzbég Denyisz Isztomint győzte le, és - miután előző sikere után egy nagy teniszlabda-figurával táncolt - ezúttal egy, az 1970-es évekre emlékeztető parókában mozgatta meg a közönséget. A nézőket az is lelkesíthette, hogy két hazai kedvenc is top 10-es ellenfelet búcsúztatott a nyolcaddöntőben: Vasek Pospisil az ötödik helyen kiemelt cseh Tomas Berdychet, míg Milos Raonic a hatodikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potrót verte.

    Montrea, nyolcaddöntő:

    Djokovics (szerb, 1.)-Isztomin (üzbég) 2:6, 6:4, 6:4

    Pospisil (kanadai)-Berdych (cseh, 5.) 7:5, 2:6, 7:6 (7-5)

    Raonic (kanadai, 11.)-Del Potro (argentin, 6.) 7:5, 6:4

    Gasquet (francia, 7.)-Nisikori (japán, 9.) 1:6, 6:3, 6:3

    Davgyenko (orosz)-Bogomolov (orosz) 6:4, 6:3

    A múlt héten a kaliforniai Carlsbadban diadalmaskodott ausztrál Samantha Stosur már a nyolcaddöntőben kiesett a 2,3 millió dollár (517 millió forint) összdíjazású torontói női keménypályás tenisztornán, a 2011-es US Open győztesét az ugyanabban az évben wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitova búcsúztatta két sima szettben.

    Toronto, nyolcaddöntő:

    Kvitova (cseh, 6.)-Stosur (ausztrál, 12.) 6:3, 6:3

    Cibulkova (szlovák)-Vinci (olasz, 10.) 6:3, 7:6 (7-4)

    Cirstea (román)-Jankovic (szerb, 15.) 6:3, 6:4

  • A búvársportok világbajnokságán Senánszky Petra a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében 47,27 másodperces világrekorddal győzött. Ugyanebben a számban Varga Krisztina szerezte meg a bronzérmet.

    „Nehéz szülés volt, de hál' Istennek sikerült. A célom ugyanis az volt, hogy világcsúcsot ússzak. A kolumbiai Világjátékok után nem volt könnyű visszaállni, és megtartani a formámat, de szerencsére mindent jól csináltuk Kókai Dáviddal, az edzőmmel. Hatalmas köszönet neki, valamint az Új Európa Alapítványnak és a Magyar Búvár Szakszövetségnek”

  • Mihalovits Kincső ezüstérmet nyert a 44 kilogrammos kategóriában a Miamiban zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitónapján. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a KSI versenyzője argentin, török, szlovén és dél-koreai ellenfelet legyőzve jutott be a döntőbe, ahol ipponnal kikapott a japán Szuzuki Maritól. A floridai korosztályos vb-n 15-en képviselik a magyar színeket, és összesen 79 ország 532 dzsúdósa lép tatamira.

  • A Blikk információi szerint legalább félmilliárd forinttal bővülhet a Ferencváros költségvetése az új szponzornak, szponzoroknak köszönhetően. A tárgyalások hamarosan lezárulhatnak, így akár még ma bejelenthetik, ki áll a Fradi mögé. A lap szerint a Sólyom Airways és a T-csoport lehet a befutó.

    Az biztos, egyik cégnek sem jelentene komolyabb problémát a több első osztályú egyesületnek az éves költségvetését jelentő összeg kifizetése. A Sólyom Hungarian Airways ománi és egyesült arab emírségekbeli befektetők támogatásával alakult meg, 4 milliárd eurós (1200 milliárd Ft-os) vállalkozás. Vágó József vezérigazgató érdeklődésünkre titokzatosan azt mondta, jelentős összeget kívánnak fordítani a tömegsportra. A Telekom pedig korábban is segítette a Ferencvárost, s jelenleg olyan gigaklubnak a szponzora, mint a Bajnokok Ligája-sorozat 2013-as győztese, a német Bayern München.

  • Nem fogjuk eladni Luist. A legfontosabb, hogy ne a riválisainkat erősítsük, pláne, hogy nem jutottunk be egyik európai kupába sem. Külföldre sem fogjuk eladni, mert nem tudjuk megfelelően pótolni, nem lenne már időnk rá. Ezért nem lesz az Arsenal játékosa.

    Ezt a Liverpool tulajdonosa John W Henry jelentette ki.

  • Nagy bajban a New Jersey Devils

    Alighogy sikerült értékesítenie az NHL-nek a Phoenix Coyotes franchise-t, most megint komoly gond elé néz a liga, ugyanis kiderült a New Jersey Devils  - a Forbes című gazdasági magazin szerint – már 230 millió dolláros adósságot halmozott fel. Máris több érdeklődő van a franchise iránt, a hírek szerint a Philadelphia 76ers kosárcsapat tulajdonosa, Josh Harris, vagy a Calgary milliárdosa Bill Gallacher is lecsapna a klubra. Sőt olyan hírek is voltak, hogy közel állt a megállapodása a 2004 óta főtulajdonosnak számító Jeff Vanderbeekkel, de ő egyelőre kivár, bízva abban, hogy sikerül túllicitálni egy philadelphia ügyvéd által képviselt csoport 300 milliós ajánlatát. A hírek szerint Vanderbeek továbbra is kisebbségi tulajdonos maradna. A klub vezérigazgatója, Lou Lamoriello egyelőre nem nyilatkozik, de azt ő sem tagadta, hogy folyamatos tárgyalásban állnak a jövővel kapcsolatban. A franchise 1974-ben Kansas City Scouts néven alakult, majd 1976 és 1982 között Colorado Rockies néven működött, 1982-ben költözött Newarkba. A Devils 1995-ben, 2000-ben és 2003-ban Stanleyt nyert.

  • A rákbetegsége miatt lemondott korábbi Barcelona-edzőt egy koncerten látták Málagán, ahol jól érezte magát.

    Fotó: sport.es
  • Gervinho az AS Romához igazolt

    Az Arsenaltól az AS Romához igazolt az elefántcsontparti válogatott labdarúgó, Gervinho. Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a szigetországi sajtó szerint az olaszok nyolcmillió fontot (2,76 milliárd forintot) fizettek a játékosért.

  • Nagyjából ezt üzente José Mourinho nyilatkozta arra a felvetésre, hogy a brazil David Luiz a Barcelonába igazolhat a Chelsea-től. „Szerintem nézzék meg, ki a második ember a listájukon, mert David Luizzal csak az idejüket vesztegetik" - mondta az edző.

  • Lett válogatott kosaras a DVTK-nál

    Az Európa Kupa- és Közép-európai Liga (MEL)-rajtra készülő Work Force DVTK-nál folytatja pályafutását Liene Jansone, a lett női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya. A klub pénteki tájékoztatása szerint a 192 centis center az euroligás török Tarsus együtteséből érkezik Miskolcra. A 131-szeres válogatott Jansonét már 17 évesen hazája bajnokságának legjobbjává választották, négy évet töltött az amerikai egyetemi bajnokságban, majd az Euroliga olyan meghatározó együtteseiben szerepelt, mint a spanyol Salamanca, a cseh Brno, a francia Tarbes vagy az olasz Como.

  • Babos Timea párosban bejutott a 125 ezer dolláros, szucsoui tenisztorna döntőjébe, a holland Krajicekkel 6:4, 6:2-re nyertek a Hszü Ven-hszin, Liang Csen (tajvani, kínai) duóval szemben.

  • Utcát neveznek el Setubalban Mourinhóról

    Utcát neveznek el szülővárosában, Setubalban José Mourinhóról, a Chelsea labdarúgócsapatának portugál vezetőedzőjéről. A városvezetés csütörtökön közölte, hogy a nemrég helyreállított tengerparti sétánynak Avenida José Mourinho lesz a neve. A Lisszabontól 50 kilométerre található, 120 ezres település idén nagyszabású kiállítással ünnepelte a tréner 50. születésnapját. A Real Madridtól nyáron Londonba távozott sikeredző 2004-ben a Portóval, 2010-ben pedig az Internazionaléval nyert Bajnokok Ligáját.

  • Filippo Inzaghi 40 éves, Garami József pedig 74. Isten éltesse őket!

  • Máris elfogytak a férfi tőrözők a vb-n

    Mind a négy magyar - Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence és Gátai Róbert - vereséget szenvedett a férfi tőrözők 64-es tábláján az első fordulóban, így befejezte szereplését egyéniben a budapesti vívó-világbajnokságon. A két Szabados és Széki egy időben vívott péntek reggel a SYMA Csarnokban, a három asszó közül Szabados Gáboré tartogatott a szokásosnál nagyobb izgalmakat.

  • Szombathely: hétfőtől junior férfi vízilabda-vb

    Vízilabdában alig ért véget a felnőttek világbajnoksága Barcelonában, máris a junior férfiak legjobbjai következnek: a 20 éven aluliak vb-jét Szombathely rendezi meg hétfőtől. Szombathelyen egy héten át zajlanak majd a küzdelmek, s a magyar csapat feltétlenül éremesélyes, bár már a csoportjában sem lesz könnyű dolga, hiszen a favorit olaszok is a négyesében vannak. Komoly erősítést jelent ugyanakkor, hogy a Barcelonában a múlt héten világbajnoki címet szerzett felnőtt válogatott ifjú centere, Bedő Krisztián is szerepel a juniorcsapatban, amelyet az olimpiai bajnok Horkai György irányít.

  • A Nemzeti Sport online cikkének címe: KTE: A Mezőkövesd játéka a Barcelonáéhoz hasonlít - Bekő

    Nem mertünk kattintani.

  • Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája playoff-körét. A párharcok győztesei bejutnak a BL legjobb 32 csapata közé.

    Bajnokok ága

    Dinamo Zagreb (horvát)–Austria Wien (osztrák)

    Ludogorec (bolgár)–FC Basel (svájci)

    Viktoria Plzen (cseh)–NK Maribor (szlovén)

    Sahtyor Karagandi (kazah)–Celtic (skót)

    Steaua (román)–Legia Warszawa (lengyel)

    Nem bajnokok ága

    Olympique Lyon (francia)–Real Sociedad (spanyol)

    Schalke 04 (német)–Metaliszt Harkiv (ukrán)

    Pacos Ferreira (portugál)–Zenit (orosz)

    PSV Eindhoven (holland)–AC Milan (olasz)

    Fenerbahce (török)–Arsenal (angol)

    Az első meccseket augusztus 20-21-én, a visszavágókat augusztus 27-én rendezik.

  • A hét végén rendezik a Farkas János U16-os Nemzetközi Utánpótlás Tornát a Vasas Kubala Akadémia szervezésében, a Fáy utcai Sportcentrumban. Ez már a hetedik verseny. Két hazai és négy külföldi utánpótlás csapat méretteti meg magát.

    Ők indulnak:

    • DVTK (B2)
    • MFK Kosice (szlovák - A3)
    • MFK Ruzomberok (szlovák - A2)
    • FK Vojvodina (szerb - B1)
    • MSK Zilina (szlovák - B3)
    • Vasas Kubala Akadémia (A1)
  • Így edz a Barca a tiki-takára

  • A Chelsea állítólag már javában készül arra, hogy megtegye harmadik ajánlatát is a Manchester United-játékosért, aki várhatóan a következő héten hivatalosan is kérni fogja, hogy adják el.

  • A nemzetközi üzleti világban bevett gyakorlattal, a név egyediégére törekvéssel, és könnyebben megjegyezhetőséggel indokolta a Hull City egyiptomi tulajdonosa, hogy a csapata nevét hull Tigers-re változtatta.

  • Újabb doppingesetre derült fény a szombaton kezdődő, moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokság előtt: a franciák gátfutója, Alice Decaux pozitív tesztje miatt nem utazhat az orosz fővárosba. A 28 éves versenyzőt a júniusi, gatesheadi csapat Európa-bajnokságon ellenőrizték, s a szervezetében amfetamin nyomaira bukkantak. Decaux a viadalon negyedik lett női 100 méter gáton 12.94 mp-es eredménnyel, majd júliusban 12.70-et futva megjavította egyéni legjobbját. A vb-szereplés helyett most kétéves eltiltás vár rá.

  • Aki válaszol: Gary Naville

    Via

  • A Marca arról ír, hogy nem minden alakult terv szerint a Barcelona ázsiai turnéján, a csapat csak nehézségek után jutott el Kuala Lumpurba. Bangkokban már korán elindultak a repülőtérre, ahol kiderült, hogy gépet kell váltaniuk.

    Elutaztak egy másik reptérre, ott viszont nem volt üzemanyag abban a gépben, melyre felszállták, úgyhogy ismét várniuk kellett, amíg feltöltik a repülőt.

    Emiatt úszott az egész program, edzéseket kellett átszervezni, ennek egyik futballista sem örült.

  • A nőknél Hosszú Katinka vezet, míg a férfiaknál Gyurta Dániel a második helyen áll az összetett pontversenyben az úszók idei rövidpályás világkupa-sorozatának hollandiai nyitóállomása után. A FINA pénteki összesítője szerint a szerda-csütörtöki eindhoveni viadalon négy világcsúcsot is felállító, s a négy arany mellé még egy ezüstöt is szerző magyar úszónő 161 pontot gyűjtött a két nap alatt, s toronymagasan első a holland Ranomi Kromowidjojo (62) és a holtversenyben harmadik új-zélandi Lauren Boyle és dán Jeanette Ottesen (36-36) előtt.

    A férfiaknál a dél-afrikai Chad Le Clos áll a lista élén 74 ponttal, őt Gyurta 39-cel követi, míg a harmadik az orosz Vlagyimir Morozov (33).

  • A klub egyik legnagyobb tehetségének tartott Rasheem Sterling valószínűleg verekedésbe keveredett, az éjszakát ugyanis a rendőrségen töltötte bántalmazás miatt.

  • Már a csoportkörbe kerülésért játszanak a csapatok.

    FC Kuban Krasnodar (RUS) v Feyenoord (NED)
    SV Zulte Waregem (BEL) v APOEL FC (CYP)
    SK Rapid Wien (AUT) v FC Dila Gori (GEO)
    Tromsø IL (NOR) v Beşiktaş JK  (TUR)
    CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (ROU) v SC Braga (POR)
    Apollon Limassol FC (CYP) v OGC Nice (FRA)

    FC Aktobe (KAZ) v FC Dynamo Kyiv (UKR)
    Swansea City AFC (ENG) v FC Petrolul Ploieşti (ROU)
    Atromitos FC (GRE) v AZ Alkmaar (NED)
    FH Hafnarfjördur (ISL) v KRC Genk (BEL)

    IF Elfsborg (SWE) v FC Nordsjælland (DEN)
    WKS Slask Wrocław (POL) v Sevilla FC (ESP)
    FC Salzburg (AUT) v VMFD Žalgiris (LTU)
    Qarabag FK (AZE) v Eintracht Frankfurt (GER)
    FC Minsk (BLR) v R. Standard de Liège (BEL)

    FK Jablonec (CZE) v Real Betis Balompié (ESP)
    HNK Rijeka (CRO) v VfB Stuttgart (GER)
    FC Chornomorets Odesa (UKR) v KS Skënderbeu (ALB)
    Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) v PAOK FC (GRE)
    FC St. Gallen (SUI) v FC Spartak Moskva (RUS)

    Molde FK (NOR) v FC Rubin Kazan (RUS)
    FK Vojvodina (SRB) v FC Sheriff (MDA)
    Trabzonspor AS (TUR) v FK Kukësi (ALB)
    Esbjerg fB (DEN) v AS Saint-Étienne (FRA)
    Grasshopper Club Zürich (SUI) v ACF Fiorentina (ITA)

    Maccabi Haifa FC (ISR) v FC Astra (ROU)
    Udinese Calcio (ITA) v FC Slovan Liberec (CZE)
    FC Dinamo Tbilisi (GEO) v Tottenham Hotspur FC (ENG)
    Estoril Praia (POR) v FC Pasching (AUT)
    JK Nõmme Kalju (EST) v FC Dnipro Dnipropetrovsk (UKR)
    FK Partizan (SRB) v FC Thun (SUI)

  • A spanyol szövetségi kapitány az Ecuador elleni jövő heti barátságos mérkőzés keretét hirdette ki, ott lesz Thiago, Isco és Koke is, pihenhet viszont Xavi, Torres és Soldado

    A keret: Casillas, Reina, Victor Valdes Arbeloa, Azpilicueta, Inigo Martinez, Raul Albiol, Sergio Ramos. Jordi Alba, Javi Martinez, Cazorla, Iniesta, Isco, Thiago, Koke, Jesus Navas, Silva, Cesc Fabregas, Negredo, Fernando Llorente, Cristian Tello.