Pintér házhoz ment Puhl pofonjáért

2013.08.12. 13:31

A Győr–Ferencváros (1-2) bajnoki után Pintér Attila, a legutóbbi bajnok edzője nyilatkozott feldúltan. Ezúttal nem „észt osztó holmi emberekről„ beszélt, mint két hete, amikor a Diósgyőrt nem tudták verni.

Ezúttal amiatt kritizálta a játékvezetőt, mert 1-1 után szereztek egy gólt, amit les miatt érvénytelenítettek.

Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak arról a vitatott esetről 1-1 után, mindenesetre én is utánajártam, mi történt. Jogos gólt rúgtunk döntetlen állásnál, megfosztottak ettől minket. Úgy tudom, ha a kapura lövésnél felperdül a labda, az a szabályok szerint nem les.” (A videón 2:38-tól látható az egyértelmű lessel végződő akció, előtte és utána is érdemes megnézni a gólokat.)

Bombagólokkal verte a Fradi a bajnokot

Pintér Attila természetesen Puhl Sándor véleményére volt kíváncsi, és házhoz ment a pofonért. Puhl ugyanis a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában elmagyarázta neki, hogy a lesszabály július elseji változása nincs hatással erre az akcióra.

„A győri játékos utolsó érintésének pillanatában a társa leshelyzetben áll, ez a pillanat azért fontos, mert amikor megpattan a labda, az lényegtelen. Hogy tiszta legyen, idézzük szó szerint a szabályt. Az előnyt szerez helyzetéből kifejezés azt jelenti, hogy egy játékos leshelyzetben állva megjátssza a kapufáról, keresztlécről vagy az ellenfélről hozzá lepattanó vagy irányt változtató labdát. Ezt a helyzetet nem kell tovább ragozni, a játékvezetők jó döntést hoztak” – segített Puhl Pintérnek a szabály értelmezésében.

Így már csak az a kérdés, minek járt utána Pintér.