Balotelli találkozott a pápával

2013.08.13. 19:16
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az utolsó nyolcvan méteren remekül hajrázó etióp Mohammad Aman lett a világbajnok a férfiaknál nyolcszázon a moszkvai vb-n, az amerikai Nick Symmonds előzte meg a végén. Etiópiának ez az első vb aranya 5000 méter alatti számban.

  • A hivatalos verzió szerint a válogatott csatár kérte, hogy elmehessen, mert nem érzi jól magát, de a játék sem ment neki jól. A csakfoci összeállításából kiderül, amióta eligazolt Debrecenből nem jönnek a gólok. Íme a statisztikák, meccsek száma, aztán a lőtt gólok.

    2007–2010: Debreceni VSC 52/24
    2010–2012: Genoa 12/1
    2011: Bari 13/2
    2011–2012: Panathinaikosz 8/1
    2012–2013: Diósgyőr 18/1

  • Miután kiderült, hogy nem egészséges, az argentin játékos már vissza is repült Barcelonába, nem fog játszani a szerdai Olaszország-Argentina-meccsen, amit Ferenc pápa tiszteletére rendeznek.

    A spanyol bajnokság a Barcelonának vasárnap kezdődik, a Levante ellen játszanak majd, Messi valószínűleg ott lesz a pályán.

  • A moszkvai világbajnokságon hétpróbázó magyar atléta a 800 méteres számot 2:15.28-cal fejezte be, idei legjobb eredménye 889 pontot ért.

    Ezzel a 15. helyen zárt a világbajnokságon.

  • A szerdai Olaszország–Argentína barátságos mérkőzés előtt mindkét válogatott meglátogatta Ferenc pápát a Vatikánban, ott volt Messi, Buffon és természetesen Mario Balotelli is, aki tegnap ünnepele 23. születésnapját. A pápa arra emlékeztette a játékosokat, hogy példaképek, ennek tudatában éljék életüket.

  • A magyar válogatott szerda este játszik Csehországgal, így állnak majd fel.

    Drobny, Gebre Selassie, Suchy, Sivok, Kadlec, Plasil, Darida, Husbauer, Jiracek, Kozak, Vydra

  • Az egykori Debrecen-csatár csapat nélkül tengődik, nemrég az ukrán első osztályú Ungvár egyik edzőmeccsén bukkant fel, a Nemzeti Sport szerint most a Serie B-ben szereplő Padova vinné, de egyelőre nem tettek érte ajánlatot.

  • "Úgy jöttem, hogy szerettem volna 81 méter fölé dobni, az kezdés jól is sikerült, 80 fölöttit dobtam, de aztán kaptam egy pofont, amikor Fajdek az első dobásól 81,97-et dobott. Utána belekényszerített egy olyan szituációba, hogy erőlködjek, hogy jobb eredményt érjek el, ami nem sikerült, volt olyan dobásom, amelynél nem tudtam rendesen kiemelni a szert" - nyilatkozta a hétfő este kalapácsvetésben ezüstérmet szerzett Pars Krisztián az Eurosport keddi műsorában.

  • Nagyon izgalmas és változatos meccset játszottunk a Hamburggal, élmény volt ebben a stadionban pályára lépni. Habár végül sajnos döntetlennel végződött a találkozó, nagyon örülök, hogy kétszer is megmutattuk a meccsen, hogy fel tudunk állni. Biztos vagyok benne, hogy Wolfsburgban javítani tudunk. Köszönöm nektek a rengeteg támogatást!

    Írta Facebook oldalán a magyar válogatott csatára, aki a nyáron igazolt a Mainztól a Schalkéhoz, és már az első mérkőzésén gólt szerzett csereként beállva, ő egyenlített.

  • Az egyre szaporodó, sokszor igazságtalan, sőt hazug és politikai indíttatású véleményekel veszi fel a harcot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Mint azt a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója által főszerkesztett magyar FourFourTwo megírta,

    az akadémia, hogy kiálljon magáért, két új érdekes rovatot indít

    Az egyik a rúgófal, itt helyre teszik a fentebb említett indíttatással közeledőket, a másik (pénz és foci) tényekkel fogja szembesíteni a tényekkel nem rendelkezőket.

  • Versenyistállót vett a Baywatch egykori sztárja, Pamela Anderson. A csapat Race Alliance by Pamela Anderson névre változtatta nevét az új tulajdonosnak köszönhetően, és a hétvégén már be is mutatkozik az FIA GT sorozatban. Az autókat a korábbi Forma-1-es Vitantonio Liuzzi, illetve az F1 legenda Niki Lauda fia, Mathias vezetik majd.

    A csapat további tervei között szerepel, hogy jövőre a FIA GT összes versenyén, illetve a nüburgringi 24 órás versenyen is induljanak, később pedig a NASCAR-ban is indítanának autót.

  • Az olasz Tuttosport szerint 12 millió euró közeli összegért vinné a Napoli a Juventus 29 éves csatárát, Alessandro Matrit. Állítólag a játékossal már meg is állapodtak a fizetéséről, 5 évre, évi 2,7 millió euróért írna alá.

  • Két játékosát is szabadlistára tette a DVTK, amley a hét végén megalázó vereséget szenvedett a szomszédvár Debrecentől. Azt Kovács Zoltán sportigazgató már hétfőn egyértelművé tette, hogy a következmények nem maradnak el, mára kiderült, Rudolf Gergelyt és Iban Seydit elküldik, pontosabban megfelelő ajánlat esetén távozhatnak Diósgyőrből.

    "A Győri ETO elleni mérkőzés után azzal keresett meg Rudolf Gergely, hogy nem érzi jól magát Diósgyőrben, ezért távozni szeretne. Úgy gondolom, ilyen körülmények között nem tudja teljes tudásával szolgálni a DVTK-t, ezért elengedjük. Megfelelő ellentételezés fejében távozhat" - fogalmazott Kovács. A francia-szenegáli támadó, Seydi esete más, vele Szivics Tomiszláv vezetőedző közölte, hogy a továbbiakban nem számít rá, ezért keressen magának másik csapatot.

    A két futballista a szezon eddigi mindhárom bajnokiján a kezdőcsapat tagja volt.

  • A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megkapta a hivatalos értesítést az EHF-től a Metalurg Szkopje elleni BL-selejtező időpontjairól. Augusztus 28-án (szerda) 19 órakor lépünk pályára Szkopjéban, majd a visszavágót szeptember 1-jén (vasárnap) 19 órakor vívjuk az újszegedi sportcsarnokban

    - olvasható a csapat honlapján.
  • Németország Paraguayt fogadja szerda este 20.45-kor Kaiserslauternben, Joachim Löw szövetségi kapitány hétfőn Mainzban tartott edzést a 18 fős keretnek, amit az eső ellenére 21 ezer néző látott a helyszínen.

  • Tényleg szuper volt a vívó-vb

    Ioan Pop elégedett a vívó-vb-vel.

    99 százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni. Nem akarok túlozni, ezért csak annyit mondok, hogy minden idők egyik legjobban megrendezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti

    – mondta a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai igazgatója.

  • Felipe Scolari, a brazilok szövetségi kapitánya szerint a következő két évben még Messi lesz a világ legjobbja, utána azonban újdonsült csapattársa, Neymar lehet az új etalon. Neymar első idényében gyorsan alkalmazkodik majd az európai futballhoz, utána pedig letaszítja a trónról a most 26 éves argetin játékost.

  • A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult. A július 17-én játszott Győr - Makkabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája-selejtezőn a hazai drukkerek antiszemita rigmusokkal sértegették az izraeliek játékosait és szimpatizánsait.

    A FARE beszámolója szerint július 18-án, a Vojvodina-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezőn a kispesti drukkerek huhogtak a szerbek kameruni légiósának labdaérintéseinél, továbbá homofób bekiabálásokkal sértegették a hazaiakat. Az egy héttel későbbi visszavágón pedig cigányozást és náci karlendítést tapasztalt a szervezet megfigyelője.

    Az UEFA egyelőre egyik ügyben sem hozott fegyelmi határozatot.

  • A barcelonai vb 9. helye után gyors döntést akartak hozni Debrecenben, de most inkább úgy gondolják, hogy Risztov Évának - még ha hetekig is eltart a keresés - olyan új edzőt kell találniuk, aki pályafutása hátralévő esztendeiben ideális és remélhetőleg végső megoldást jelent a számára.

    "Három órás beszélgetésen vagyunk túl Évával, egy olyan őszinte oknyomozáson, amely a London óta történtek egyetlen mozzanatát sem próbálta elkendőzni. Többek között azt sem, hogy a hősiesen küzdő és a hosszú menetelésben kifáradó olimpiai bajnoknőnek London után hosszabb szabadságra kellett volna mennie. Maga ismerte el, hogy lelkileg nem igazán volt felkészülve pályafutása legnagyobb diadalának a feldolgozására: a nagy ünneplésre, a kitüntetésekre, a sok-sok meghívásra, legkevésbé pedig arra az új életvitelre, ami a hírességek, az úgynevezett celebek mindennapjait jellemzi." - összegezte a elhangzottakat Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum igazgatója a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

  • 50 millió eurót kér a londoni csapat David Luizért a Barcelonától, a katalán csapat azonban maximum 35 milliót adna. Korábban 25 milliót kínáltak, ám ez kevesebb, mint amit a Chelsea fizetett a brazilért a Benficának, így gyorsan elutasították az ajánlatot. Luiz mellett a tottenhames Jan Vertonghen és a liverpoolos Daniel Agger iránt is érdeklődik a Barcelona.

  • A H-Moto Team csapatfőnöke, Kelemen Krisztián bejelentette, csapata jövőre benevez a Superbike világbajnokságba, ahol az újonnan megalakuló EVO géposztályban indítja saját motorját, lehetőleg egy magyar versenyzővel a nyeregben.

    „Az új szabályok értelmében egy új alkategória jön létre. Ez a géposztály a váz, a felfüggesztés és a fék tekintetében megegyezik az FIM Superbike technikai szabályzatában foglaltakkal. A motort és az elektronikát tekintve ugyanakkor a jelenlegi FIM Superstock szabályoknak fognak megfelelni a versenymotorok. A fékek és a felfüggesztések árát érintő költségsapka ugyanaz lesz, mint a Superbike-ban” – áll a Dorna közleményében, mely a Superbike világbajnokságra vonatkozó 2014-es szabályváltoztatásokat taglalja. A szabálymódosítás az összes többi változtatással együtt a költségcsökkentést és az esélykiegyenlítést célozza meg.




  • Tizenkét év után szerda este 20.45-kor Rómában találkozik újra Olaszország és Argentína, a meccset az argentin Ferenc pápa tiszteletére rendezik. A 23. születésnapját hétfőn ünnepelt Mario Balotelli kezdő lenne, de megsérült, fáj a jobb térde, bevizesedett.

    Messit is vizsgálják az orvosok, erőnléti gondjai vannak, lehet, hogy kihagyja az edzőmeccset.

  • A moszkvai atlétikai világbajnokság kvalifikációján az olimpiai bajnok Mo Farah simán vette az akadályt, és másodikként futott be. Az első az etióp Muktar Edris lett. Farah a pénteki döntőben, London után, ismét megnyerheti a távot.

  • Két olasz nőt egy lavina temetett maga alá kedden a hajnali órákban a Mont Blanc du Tacul hegycsúcs közelében, 4200 méteres magasságban. A két hegymászó egy hatfős csoport tagja volt. A lavina súlyosan megsebesített egy harmadik olaszt is, őt életveszélyes, kihűlt állapotban szállították kórházba.

    Az év ezen időszakában sokan indulnak el megmászni a Mont Blanc du Tacult, a baleset idején 30 alpinista próbálkozott. A Mont Blanc tömbjének csúcsaira nyaranta mintegy 20 ezer hegymászó indul el.

    Két másik hegymászót - egy francia nőt és egy férfit - a Mont Blanc-tól délnyugatra magasodó Écrins-hegységben találtak holtan kedden reggel egy szakadékban, 3000 méter körüli magasságban. Az 50-es éveiben járó pár hétfőn kora reggel indult el a 3465 méter magas Roche de la Muzelle hegycsúcs meghódítására, utoljára délben látták őket, amikor lefelé indultak a hegyről.

  • A vasárnapi svájci bajnokin a hazai Basel-szurkolók félmeztelenül, alsógatyára vetkőzve vonultak fel a szigorúbb motozásos beléptetés ellen tiltakozva, írja a Facebook oldalán a Csakafoci. A meccset a Zürich ellen elvesztették (1-2). Nem biztos, hogy így történt, de vicces.

    Forrás

  • Korábban kezdődött egy jamaicai templomban az istentisztelet vasárnap, mert a helyiek élőben akarták látni Usain Bolt 100 méteres futását az atlétikai világbajnokságon. A mise csúsztatásáról a Jamaica Star címoldalán számolt be, erre reagálva a hatszoros olimpiai bajnok sprinter twitter-oldalán azt írta: "Isten, bocsánatot kérek."

    Bolt vasárnap 9.77 másodperces eredménnyel megnyerte a 100 méteres síkfutást Moszkvában. A döntőt helyi idő szerint délelőtt közvetítették Jamaicában.

  • Az idei mezbemutatón a csapatkapitány még úgy nyilatkozott, hogy ez lesz az utolsó Roma-mez, amit magára ölt, de a Corriere dello Sport szerint Francesco Totti tárgyalna, hajlik a szerződéshosszabbításra.

    Két évet akar hosszabbítani 2014-ben lejáró szerződésén, a klub egy évre gondol, de valószínűleg meg fognak egyezni.

  • Szeptember 7-én egy nagyközépsúlyú mérkőzésen tervezte visszatérését a WBC korábbi középsúlyú világbajnoka, Julio Cesar Chavez Jr. A fiatal mexikóinak azonban a Brian Vera elleni felkészülés során felszakadt a bőr az egyik szemhéján, a sérülés miatt nem tudja vállalni a találkozót. Chavez egyébként a hírek szerint súlyproblémákkal is küzdött, ezt támasztja alá, hogy a Vera elleni meccset először középsúlyban, majd 165 fontban, majd a nagyközépsúly határát jelentő 168 fontban írták ki, írja a profiboksz.hu.

  • A Győr–Fradi rangadón a légiós meglökte Kassai Viktort, ezért kiállították, aztán négy hónapos eltiltást is kapott, most pedig elhagyta a magyar klubot, amely honlapján közölte a hírt.

    A Ferencvárosi Torna Club, valamint Aleksandar Alempijevic a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a szerb középpályás távozik egyesületünktől.

    Alempijevic 2012 júniusában igazolt klubunkhoz, ahol azóta 18 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és 2 gólt lőtt csapatunkban.

  • A vb-dal már rég megszületett, Demjén Ferenc Ússz, amíg élsz című szerzeménye új klipet kapott. Hosszú Katinka pédául pacsizik a kapitánnyal, Kiss Lászlóval.

    Závodi-Demjén: Ússz, amíg élsz - 2021. VB-dal

    A visszaszámlást fokozott figyelemmel kíséri Gyárfás Tamás - a sportközpontok vezetőinek minden nap emailt ír -, mert 2017-re kész kell legyen az uszoda a junior vb-re. A helyszín már megvan (Dagály strand), még az is lehet, hogy hamarosan kezdődik az építkezés.