Kizárás miatt borulhat a BL és az EL

2013.08.14. 16:29
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Fradi nyáron szerezte meg az MTK-tól Hidvégi Sándort, a klub azonban néhány hétig nem számíthat a rutinos baloldali védőre, mert a keddi edzésen egy Vladan Cukiccsal történt szerencsétlen párharcban eltörött a talpcsontja.

    Hidvégit műteni is kell, előreláthatóan 8-10 hétig nem lesz bevethető a ballábas védő, aki az idei szezonban kétszer is a győztes csapat tagja volt, a Pécs ellen és az ETO otthonában is, írja az üllői129.hu.

  • A Török Birkózó Szövetség elnöke, Hamza Yerlikaya bejelentése szerint indulhat a szeptemberi budapesti vb-n Riza Kayaalp, a kötöttfogás 120 kilós súlycsoportjának világ- és Európa-bajnoka, olimpiai bronzérmese, akit korábban rasszizmussal vádoltak meg.

    A sportág nemzetközi szövetsége (FILA) a hét elején hathónapos eltiltással sújtotta Kayaalpot, mivel a versenyző Twitter-oldalán a görögöket és örményeket sértő kijelentések olvashatók.

    Yerlikaya szerdán azt közölte, fellebbeztek az ítélet ellen, mivel nem bizonyított, hogy a birkózó maga írta a rasszista megjegyzéseket, illetve semmilyen formában nem volt módja védekezni. Hozzátette, hogy a FILA időlegesen felfüggesztette a büntetést. Így a 2011-es vb-n és az idei Eb-n arany-, a tavalyi londoni olimpián bronzérmes birkózó ott lehet a szeptember 16. és 22. közötti budapesti vb-n.

  • Gera Zoltán egy évvel hosszabbította meg szerződését a West Bromwich Albionnál, közölte a hírt az angol klub honlapja.

    A vezetőedző Steve Clarke elmondta, Gera egy igazi profi, aki ha ismét formába lendül, akkor hatalmas segítsége lesz a WBA-nak. A magyar válogatott játékosa január óta nem tudott tétmeccset játszani klubjában, a múlt héten állt ismét edzésbe.

    A játékos a múlt szezonban tizennyolc mérkőzést játszott, három gólt lőtt.

  • A brazil válogatott kapusa elhagyta a QPR-t, miután a klub kiesett az angol élvonalból, azóta csapatot keres. Szóba hozták a Napolival, a Romával és a Fiorentinával, végül egyikből sem lett semmi, ez pedig aggasztja a válogatott edzőjét, Luiz Felipe Scolarit.

    Ő is jól tudja, hogy aggódom a helyzet miatt. Teljesen mindegy, hogy másodosztályban vagy harmadosztályban véd, a lényeg, hogy játékban legyen.

  • Ahogy Dél-Korea sem, a második szerdai barátságos mérkőzés 0-0-val zárult.

  • Vitalij Klicsko ökölvívó, az UDAR (Ütés) párt vezetője bejelentette, hogy jelöltként készül ringbe szállni a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson. A Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnoka José Sulaimánnnal, a WBC elnökével folytatott megbeszélésén közölte, hogy továbbra is szerepet kíván vállalni a politikai életben.

    Korábbi hírek szerint Klicsko a WBC elnökével közölte, hogy edzésen megsérült a csuklója, ezért nem tud a megadott határidőn belül ringbe szállni Bermane Stiverne-nel bajnoki címe megvédéséért. Elemzők ezután kétségbe vonták, folytatja-e sportolói pályafutását.

  • Mike Dean megsérült, ezért Martin Atkinson lesz a tartalék-játékvezető az esti Magyarország-Csehország válogatott meccsen, amit Howard Webb vezet majd, írja az MLSZ twittere.

  • Legalábbis a sportigazgató Txiki Begiristain lapinformációk szerint Madridba utazott, hogy egyeztessen a Reallal a portugál védő leigazolásáról. A 30 éves játékos legalább 20 millióért szerződhet az angol bajnokságba.

  • A Nemzeti Sport értesülései szerint a debreceni Czvitkovics Péter akár már holnap klubot válthat, állítólag egy másik NB I.-es csapathoz fog igazolni. A középpályás a legutóbbi két mérkőzésen sem szerepelt a keretben.

  • A 2013-as Superbike-világbajnokság zárófutama lett volna Új-Delhiben november 17-én, az indoklás szerint szervezési hiányosságok miatt marad el a verseny.

    Jövőre Forma-1-es nagydíjat rendeztek volna az országban, az is elmarad.

  • 2002-ben ezen a napon szenvedte el története egyik legmegalázóbb vereségét a Manchester United, miután a magyar Zalaegerszegtől 1-0-ra kikapott a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Igaz a visszavágót 5-0-ra simán megnyerték.

    Így emlékezik a BBC honlapja Koplárovics legendás góljának tizenegyedik évfordulójára.

  • A dél-amerikai válogatott 4-2-re verte Japánt a szerdai barátságos meccsen, Forlan duplájával és Suarez góljával már hárommal is vezettek, a japánoktól a unitedes Kagava szépített. A hajrában Gonzalez góljával 4-1-re mentek el Forlanék, a végeredményt Honda állította be.

  • Az este barátságos mérkőzést játszik Anglia és Skócia a Wembleyben. A rangadóra húszezer skótot várak, hivatalosan ennyien biztosan lesznek az arénában, de a BBC jelentése szerint ennél sokkal több vendégszurkoló érkezett Londonba.

  • Most éppen azért dühösek az Arsenal-szurkolók, mert nem sikerült megszerezni a liverpoolos Luis Suarezt, ezért természetesen a francia edző a bűnös. Azt sem felejtették el, hogy a realos Higauínról is lemaradtak, akit végül a Napoli vitt el.

  • A Sky Sports Italia úgy tudja, a Manchester United is kapcsolatba lépett az Anzsitól távozó Samuel Eto'óval, szeretnék meggyőzni, hogy náluk folytassa.

    A 32 éves klasszis iránt állítólag a Chelsea is érdeklődik, ahol a támadó ismét José Mourinhóval dolgozhatna, az Internél mindent megnyertek együtt.

  • Újabb egy évig támogatja szolgáltatásokkal az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapatát a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Szőke László vezérigazgató elárulta, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. évi nettó 4,5 millió forint értékben ad fürdőbérleteket a ferencvárosi kézilabdázóknak.

  • Uruguay például Japánnal játszik, ott van a pályán Suarez is, a gólokat viszont nem ő, hanem a rutinos Forlan lőtte, az ő duplájával vezetnek 2-0-ra a dél-amerikaiak.

  • A hétszeres F1-bajnok chilei reklámfilmben szállt síkra a gyorshajtás ellen, mert a dél-amerikai országban az utóbbi 10 évben több, mint 1300-an haltak meg az utakon.

  • Lábtengóval hangoltunk az esti meccsre, Szalai Ádámmal nagy küzdelemben 1-1-et játszottunk a Hajnal-Szabics duóval. Este remélem, hogy ennél jobb eredményt érünk el, jó erőfelmérő lesz az őszi vb-selejtezők előtt,

    írta Dzsudzsák a Facebookon.

  • A nyártól új nevelőtanár dolgozik a Puskás Akadémia kollégiumában, aki a római katolikus egyház hithű szolgájaként, civil világi lelkipásztori kisegítőként vasárnaponként gyakran tart igeliturgiát is a templomban, közöl interjút Baboss Botonddal a PFLA honlapja.

    "Munkám igazi kihívását az adja, hogy keresztény válaszainkat úgy juttassam az arra nyitott szívű növendékeinkhez, hogy azok belső meggyőződéseikké váljanak, majd pedig tetteikben is meglátszódjanak. Ehhez kell azonban még valami! Hitelessé kell válni a szemükben, hiszen mindannyian tapasztaltuk, hogy a gyerekeknek a legnehezebb hazudni. Igen rövid idő alatt „leveszik”, ha valaki csak pózol, vagy bort iszik és vizet prédikál. Hiszek benne, hogy Jézus Krisztus áldásával ez is menni fog!"

  • Az UEFA kizárta a Bajnokok Ligájából a fogadási csalásba keveredett Metaliszt Harkivot, ők játszottak volna Szalai Ádám csapatával, a Schalkéval a csoportkörért.

    A nemzetközi szövetség délután dönt, ki lehet a németek ellenfele, erre most a PAOK a legesélyesebb, őket verték ki az ukránok, viszont a görög klub az Európa Ligában érdekelt, úgyhogy a helyükre is be kellene ugrani valakinek.

  • A német Bild szerint a Bayern München eladó hátvédjét az Arsenal mellett több nagy klub is vinné, a Barcelona, a Napoli és az Inter is beszállhat a versenybe, mindhárom csapat védőt keres.

  • Győzni jön a legutóbbi Dakar-ralin nyertes Mini-csapat a péntektől vasárnapig Pápán és környékén zajló 10. HunGarian Baja tereprali Világkupa-futamra. A 2014-es Dakar legfőbb esélyesének tartott csapat autóiban a spanyol Vk-futamon győztes Nani Roma, Michel Perin, és az összetettben most második Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz duó ül majd. A Mini első számú pilótája, a 11-szeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel a feleségének, a HunGarian Baján motorral induló Andrea Mayernek a főszerelőjeként vesz részt az eseményen.

    Az eddigi nevezések szerint 36 autó, négy kamion és 40 quad, illetve motor indul a magyarországi Vk-versenyen, de ezek a számok még tovább növekedhetnek. A program pénteken 17.20 órakor kezdődik a prológgal, illetve Pápa főterén 21 órakor a rajtceremóniával. Az indulókra szombaton és vasárnap is két-két mért szakasz, összesen 436 kilométer vár.

  • A Story4 közvetíti majd a barátságos mérkőzést 20.45-től, a riporter Hajdú B. István lesz.

  • A moszkvai atlétikai világbajnokságon Greg Rutherford csak 7.87-et tudott a férfi távolugrás selejtezőjében. A 8.10-es szintet csak hárman ugrották meg, a döntőhöz 7.93 kellett volna a britnek.

  • A Barcalona védője, aki a múlt szezonban többször megsérült, aztán a vártnál korábban felépült, ismét játékba állt a klubnál, hogy ott lehessen a hétvégi szezonrajton. A harmincöt éves védőnek még két évig érvényes a szerződése.

  • Szeptember 7-én az argentin fővárosban, Buenos Airesben ismét megtornáztatja legendás ökleit a 62 esztendős Roberto Duran, a nála 17 évvel fiatalabb Jorge “Locomotora” Castro ellen A mérkőzés jellege (bemutató, éles) még nem tisztázott. A két bunyós már kétszer is találkozott, az 1997 februárjában rendezett meccsüket Castro, a júniusi visszavágót Duran nyerte pontozással, írja a profiboksz.hu.

  • Pápán még akadozott a játékunk, mégis pontot szereztünk, az Újpest ellen már a kívánt tempóban futballoztunk, és Pakson is jól teljesítettünk, egészen a kiállításig. Itt tartunk most. Látni kell viszont, hogy szezon közben vagyunk kénytelenek csapatot építeni. Sorra dőlnek ki a meghatározó játékosok. Azt gondolom, nincsen Európában, sőt a világon még egy olyan együttes, amelyet annyi balszerencse sújt, mint a miénket

    Nyilatkozta az NB I.-es csapatot irányító Benczés Miklós a Nemzeti Sportnak.

  • A támadó állítólag megegyezett az Atletico Madriddal, hogy további három évig futballozik majd náluk. A csatár iránt állítólag a Liverpool érdeklődött, miután a múlt szezonban húsz gólt termelt.