C. Ronaldo: Egy szót se Mourinhóról!

2013.08.15. 09:29
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magasugró Szabó Barbara nem jutott be a döntőbe a moszkvai atlétikai világbajnokságon.

    A 23 éves magyar versenyző a selejtezőben 1,83 méterig jutott - a vb honlapja szerint -, s ezzel búcsúzott. A selejtező szint 1,95 volt, de végül 1,92 m is elégnek bizonyult a fináléhoz.

    Más magyar atléta csütörtökön nem szerepel a vb-n. (MTI)

  • Az amerikai válogatott a bosnyákokat verte a szerdai barátságos mérkőzésen 4-3-ra, 0-2-ről fordították meg a meccset, Jozy Altidore mesterhármast vágott. A nyáron a holland AZ-tól a Sunderlandbe igazolt csatár az egyik szabadrúgásból lőtte.

  • A Nemzetközi Baseball és Softball Szövetség a hongkongi filmsztárt választotta a sportág nagykövetének. A céljuk az, hogy a baseball és softball újra visszakerüljön az olimpiai programba. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 8-án Buenos Airesben dönt majd arról, hogy a 2020-as olimpián a baseball, a birkózás vagy a sqaush szerepeljen-e.

  • A +100 kilogrammos Bor Barna térdsérülés miatt nem indulhat a Rio de Janeiróban augusztus 26-án kezdődő cselgáncs-világbajnokságon.

    Hangyási László, a vb-ezüst- és áprilisban Budapesten Eb-bronzérmes paksi versenyző edzője arról tájékoztatta a judoinfo.hu szaklapot, hogy tanítványa a júliusban, Moszkvában elszenvedett porcsérülése miatt lépett vissza, és jövő szerdán műtét vár rá.

    Az idei Universiadén második Bor helyett a Honvéd-Kipex tartalékként jelölt dzsúdósa, Cirjenics Miklós indulhat majd Rióban, a 100 kilogrammos súlycsoportban.

  • A Dél-afrikai Rögbi Szövetség úgy döntött, hogy a Vodacom Cup nevű versenyrendszerében visszatér a már korábban is alkalmazott szabályához, így minden csapatnak legalább hét fekete játékost kell neveznie a meccsekre, és ötnek a kezdőben is ott kell lennie.

  • Guardiolát idézi a katalán sport.es, aki állítólag azt mondta a bayernes játékosainak, hogy sokkal hamarabb sikerült megérteniük a taktikát és játékfilozófiát, amit kér tőlük, mint a barcások évekkel ezelőtt.

    A sikeredzőt az dobta fel, hogy a játékosok számára hamara világos lett, mennyire fontos a labdabirtoklás, ez volt a Guardiola-féle Barca egyik legfontosabb jellemzője.

    A július végén rendezett Hoeneß Kupán, amikor a Bayern és a Barca találkozott, a müncheniek nyerték a labdabirtoklást, ilyen rég nem fordult elő a katalánokkal.

  • Novemberben egy online aukción lehet megszerezni az amerikai Jesse Owens egyik olimpiai aranyérmét. Az árverező cég nem tudja, hogy Owens melyik 1936-ban nyert aranyát adja majd el, lehet az a 100-on, a 200-on, a 4x100-on vagy a távolugrásban megszerzett is.

    Az éremért óriási összeget tehetnek majd le, több százezer dollárt is kifizethetnek érte.

  • Nyolc nap alatt húszezernél is többen látogattak ki a SYMA Csarnokba, a hétfőn véget ért budapesti centenáriumi vívó-világbajnokság küzdelmeire.

    Múlt szerdán, amikor a női tőrözők mellett a férfi kardozók egyéni versenyét bonyolították le, már a délután közepén minden jegy elfogyott, de a hétvégi napokon is népes közönség buzdította a vívókat.

    "Előzetesen tartottunk attól, hogy az augusztusi rendezés távol tartja a szurkolókat, de végül az optimista várakozásoknál is több belépő kelt el. A húszezer feletti szám még úgy is felülmúlta a reményeinket, hogy a MOL vívó-világbajnokság teljes kampánya nagy tetszést aratott itthon és külföldön egyaránt" - idézte a közlemény Vékássy Bálintot, a szervezőbizottság elnökét, aki arról is beszélt, hogy az előkészületek és a világbajnokság alatt több célkitűzésnek kellett egyszerre megfelelni. (MTI)

  • Ezt írja a spanyol AS, szerintük 110 millió lesz a végleges ár, és megkapja Coentraót is a Tottenham. A londoniak állítólag Moratát vagy Jesét kérték volna még a pénz mellé, de erre a Real nemet mondott.

  • A románok szerint esélyük se lesz

    Ha úgy játszanak a magyarok elleni vb-selejtezőn, ahogy tegnap este a szlovákok elleni barátságoson.

    Kellett volna számunkra a sikerélmény, most viszont arra kell figyelnünk, hogy a soron következő két találkozónkon hasonló hibákat ne kövessünk el. Mert ilyen játékkal nincs esélyünk a magyarok és a törökök ellen.

    Idézi a Nemzeti Sport a románok szövetségi kapitányát, Victor Piturcát.

  • Szombaton rendezik a Ferencváros-MTK Budapest örökrangadót a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában.

    A két patinás fővárosi klub ellenkező előjelekkel várja a meccset, ugyanis a zöld-fehérek múlt héten 2-1-es győzelmet arattak a címvédő Győr vendégeként, míg a kék-fehérek váratlan vereséget szenvedtek hazai környezetben az addig nyeretlen Szombathelyi Haladástól.

    A két csapat története során 203. alkalommal találkozik egymással az NB I.-ben: eddig a Ferencváros 82-szer, az MTK 74-szer győzött, 46–szor pedig döntetlen lett a meccs. (MTI)

  • A portugálok 1-1-et játszottak a hollandok ellen szerda este, Cristiano Ronaldo lőtte a hazaiak egyenlítő gólját, a mérkőzés után ismét José Mourinhóról, volt edzőjéről kérdezték.

    Egy szót sem akarok arról az emberről beszélni, egyszerűen nem éri meg. Nem szeretnék Mourinhóról mondani semmit, elnézést.

    Idézte a portugál Ojogo a Real-klasszist, aki már a múlt héten is azt mondta, nem kíván volt edzőjével foglalkozni, "nem köpök a saját tányéromba", mondta.

  • Nem kezdődik egyszerűen az új Manchester United-edző, David Moyes szezonja. A Swansea ellen kezdik a bajnokságot, aztán a Chelsea-hez mennek, majd a Liverool idegenben, ezután következik a Manchester City.

    Azt hiszem, ez lesz a United elmúlt húsz évének legkeményebb rajtja. Remélhetőleg nem azért, mert a csapat tavaly simán megnyerte a bajnokságot.

    Mondta Moyes a szezonkezdetről.

  • A kamionos Eb-n versenyző Major Benedek tizehét évesen már futamot is nyert a sorozat idei szezonjában, jogosítványa viszont eddig még nem volt. Szerdán Facebook oldalán közölte, hogy ezt is megszerezte, úgyhogy hamarosan az közutakon is vezethet.

  • Szerdán megkezdődött a Millenárison a pályakerékpáros OB. Az első napon a férfiaknál Szalontay Sándor duplázott, a 200 méteres repülőversenyben és a 1000 méteres állórajtos időfutamban is győzött. A hölgyeknél a 200 méteres repülőversenyt Kercsó-Magos Zsuzsanna nyerte.

    Csütörtökön a 4000 méteres időfutamokkal, a scratchversennyel és a pontversennyel folytatódik az OB.

  • Mert sérült, mondják a Tottenhamnél. A Real Madrid által ostromolt szélső így biztosan nem lesz ott a Crystal Palace elleni szezonnyitón.

  • A Manchester City új, eddiginél jobb ajánlatot tett a Real Madrid labdarúgója, Pepe megszerzéséért.

    Az angol klub egybehangzó sajtóinformációk szerint 18-ról 23,4 millió euróra növelte a portugál válogatott védőért kínált összeget, a spanyol egyesület azonban állítólag 35 milliót szeretne kapni a 30 éves játékosért.

    A Manchester City mindenképpen szeretne egy középső védőt igazolni, ezért nemcsak Pepével áll kapcsolatban. Szemet vetett az Atlético Madrid argentin futballistájára, Martin Demichelisre is, továbbá a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 görög hátvédjére, Kiriakosz Papadopuloszra. (MTI)

  • A csehek elleni szerda esti mérkőzésen először kezdett a válogatottban a videotonos Kovács István, aki nem volt megelégedve azzal, amit a pályán csinált, mesélte a klub honlapjának.

    Úgy érzem, hogy nagyon sokat nem tudtam hozzátenni a csapat játékához. Termetemtől adódóan a magas labdákkal nemigazán tudtak megtalálni. Ez az építkezés fázisa volt számomra, remélem, hogy legközelebb is számolnak majd velem, és akár jobb játékkal is tudom majd segíteni a válogatottat.

  • Tragédia érte az NBA-s New Orleans Pelicansban kosarazó Ryan Andersont, a sportoló barátnője, a modell Gia Allemand felakasztotta magát közös otthonukban.

    A 29 éves Allemandra a kosaras talált rá, ő értesítette a mentőket, a nő életét már nem sikerült megmenteni. A 2008-ban első körben draftolt játékos és a modell kapcsolata az ismerőseik szerint viharos volt.

  • Az NFL-es New England Patriots sztárirányítója, Tom Brady egy tegnapi edzésről bicegett le, miután megsérült az a térde, amely már 2008-ban is megkeserítette az életét, az egész szezont ki kellett hagynia.

    A quarterbacket megvizsgálták az orvosok, nincs komoly sérülés, úgyhogy Brady megúszta a nagyobb ajt. A Patriots bajban lett volna, ha támadószekciójának újabb embere esik ki, Aaron Hernandez gyilkossági vád miatt börtönben van, a másik tight end, Gronkowski pedig még nem épült fel.

  • Az észtek azt fontolgatták, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél protestálnak amiatt, hogy a vb-2. Malachowski a szabályokat megszegve két dobása között iPaden végzett elemzéseket. A készüléket nem ő vitte magával, hanem egy pályán tartózkodó fotós segítségével jutott el hozzá csapatától. A bronzérmes Gerd Kanter azonban végül nem nyújtott be óvást emiatt, bár szerinte is szabálytalan volt a lengyel.

  • Ferenc pápa kedden az Olaszországgal játszó argentin válogatottat fogadta Vatikánban. Egy óvatlan pillanatban azonban Lavezzi elfoglalta a szentatya trónusát, majd az erről készült fotót a Twitterén is kiposztolta.

  • Sosem lehet megunni. Állítólag a Tottenham azzal próbálja maradásra bírni a walesit, hogy őrült módjára erősíteni fognak, állítólag ajánlatot tesznek az ajaxos Christian Eriksenért, az anzsis Willianért és a Roma-játékos Lameláért is.

  • A Dunaújváros-Vasas mérkőzéssel pénteken kezdetét veszi a Ness Hungary NB II 2013/14-es idénye, melynek újdonsága, hogy kilenc év után ismét egy csoportban szerepelnek a csapatok.

    Az eddigi kétszer 16 csaptból álló - Keleti- és Nyugati-csoportra bontott - mezőny létszámát ugyanis megfelezték. Egycsoportos küzdelemre legutóbb a 2004/05-ös szezonban volt példa, akkor 14 klubbal.

    Változatlan ugyanakkor, hogy a fordulók száma harminc, illetve hogy továbbra is két csapat jut fel az élvonalba. Eddig a keleti és a nyugati bajnok léphetett fel az első osztályba, így összevonva pedig az első két helyezett szerez indulási jogot az OTP Bank Ligába. (MTI)

  • A mai nap folyamán mindenben megállapodtak egymással a felek, így eldőlt, hogy a legutóbb az osztrák Rapid Wienben játszott Gerson kölcsönben a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja a pályafutását.

    Írja a 21 esztendős, védőként és védekező középpályásként is bevethető játékosról a klub honlapja.

  • A svéd magasugrónő, Emma Green Tregaro a selejtezőben a szivárvány színeire festett körmökkel versenyzett, így próbálta kifejezni támogatását az orosz meleg közösség mellett, és egyúttal tiltakozott az orosz melegellenes törvény ellen. A svédek közül a 200-as Moa Hjelmer is így tett.

    A 800 méter ezüstérmese, az amerikai Nick Symmonds nem volt ilyen visszafogott, egy korábbi interjújában élesen bírálta az oroszokat.

  • Az Arsenal-menedzser (akit most épp azért gyűlölnek a szurkolók, mert nem sikerült leigazolnia a Liverpoolból Suarezt) megkönnyebbülten nyilatkozott a sajtónak, hogy a válogatott mérkőzések után egyik játékosa sem sérült meg. Azt hozzátette, hogy a válogatott meccsek nagyon intenzívek voltak, ezért is nagy szerencse, hogy mindenki épségben tér vissza a csapathoz, hogy a hétvégén elkezdje a bajnokságot.

  • A fővárosi klub a spanyol Juanant igazolta le. A 26 éves, ballábas védő két évre kötelezte el magát. Juanan korábban játszott a Deportivo La Corunában, melynek színeiben az UEFA Kupában is szerepelt, majd 2011-ben Németországba került, ahol a Fortuna Düsseldorffal részese volt az élvonalba jutásnak, az előző idényben pedig 15-ször lépett pályára a Bundesliga első osztályában.

  • Nem indul az év utolsó Grand Slam-tornáján, a New York-i US Openen a francia Jo-Wilfried Tsonga, aki jelenleg nyolcadik a férfi teniszezők világranglistáján.

    "Hülye lennék, ha odamennék játszani úgy, hogy tudom, semmi esélyem sincs, mert nem vagyok elég felkészült hozzá" - mondta a 28 éves játékos.

    Tsonga június 26. óta térdproblémái miatt nem lépett pályára, s elmondása szerint több időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a sérülése.

    A US Open augusztus 26-án kezdődik. (MTI)

  • Romániában a sorsdöntő vb-selejtező miatt döntöttek egy bajnoki forduló halasztása mellett, a válogatott játékosok így jobban fel tudnak majd készülni a mérkőzésre.