Itt a románok elleni válogatottkeret

2013.08.26. 17:25
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bejelentette visszavonulását Deco, aki 2004-ben az FC Portóval, 2006-pedig a Barcelonával is labdarúgó Bajnokok Ligáját nyert. A 35 éves brazil születésű portugál játékmester hétfőn közölte, hogy nem tölti ki a szezon végéig szóló szerződését a Fluminense együttesénél.

    "Bárcsak segíteni tudnék a csapatnak, de a testem ezt már nem engedi" - mondta a középpályás, aki a portugál válogatottal két világbajnokságon (2006, 2010) is szerepelt. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    Csernoviczki a 16 között a dzsúdó-vb-n

    A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bejutott a legjobb 16 közé, a 60 kilósoknál Burján László viszont befejezte szereplését a riói dzsúdó-vb nyitónapján. (MTI)

  • A spanyol Alberto Undiano Mallenco vezeti jövő pénteken a Románia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőt. A 39 éves játékvezető két asszisztense Roberto Díaz Pérez és Pau Cebrian Devis lesz Bukarestben.

    Mallenco eddig korábban egyszer, 2011 októberében a finnek elleni, gól nélküli Európa-bajnoki selejtezőn vezette a magyar válogatott meccsét. (MTI)

  • Kedden utazik el Szkopjébe a Pick Szeged

    Szeged-Belgrád útvonalat busszal teszi meg, és a szerb fővárosból repülővel megy tovább Macedóniába. A találkozó 19 órakor kezdődik.

    A szegedieknek ez lesz a 107. BL-meccsük, eddig 44 győzelem, 8 döntetlen és 54 vereség a mérleg. 2877 gólt szereztek és 2933-at kaptak.

    Macedón csapattal egyszer találkoztak, még 2004-ben a Vardarral voltak azonos csoportban. Szkopjéban 24-24-es döntetlen született, míg Szegeden 25-18-ra nyert a hazai gárda. Érdekesség, hogy a mostani keretből Vadkerti Attila és Ilyés Ferenc játszott azon a két meccsen, idegenben Vadkerti 3, Ilyés 2, otthon Vadkerti 2, míg Ilyés 1 gólt szerzett. (MTI)

  • Reggel rúgták ki Labbadiát, nem maradt sokáig utód nélkül, az eddig az U17-esek csapatát vezető Thomas Schneidert nevezték ki.

    A 40 esztendős új tréner - aki korábban játszott a Stuttgartban - csütörtökön mutatkozik be, amikor is csapata a horvát Rijekát fogadja az Európa Liga-selejtező 4. fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzésen a németek 2-1-re kikaptak. A párharc győztese vehet rész az EL csoportkörében. (MTI)

  • Ezzel az üzenettel indult útra Görögországba Szalai Ádám a német Schalkéval, hogy kiharcolják a Bajnokok Ligája-csoportkört. Az első meccsen 1-1-re végeztek otthon, a magyar csatár adta a gólpasszt.

  • Vannak sajnálatos távolmaradók, Juhász Roland hétvégi sérülése nagyon komolynak tűnik, nem számíthatunk a játékára szeptemberben. Szomorú történet, hogy Pintér Ádámnak továbbra sincs csapata, ezért bármennyire is alapembere a válogatottnak, lemondtunk a meghívásáról

    - idézi az MLSZ honlapja a szövetségi kapitányt a románok elleni keret kihirdetése után.

  • Juhász sérülés miatt nincs, Németh Krisztián bekerült, Nikolics csak tartalék.

    Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München),Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

    Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Fiola Attila (MVM Paks), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Gyömbér Gábor (Ferencváros)

    Középpályások: Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Szakály Péter (DVSC-Teva), Kovács István (Videoton FC)

    Támadók: Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04), Böde Dániel (Ferencváros)
    Németh Krisztián (Roda)

    Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

  • Nekem nagyon jó napom van, mivel ma kezdtem edzeni újra a csapattal! Szuper érzés, régen vártam már erre a napra. Pontosan hét hónapja volt a műtétem. Amint az edzésszerelésemen is látható, jól megizzadtam! Remélem, 3-4 héten belül kész leszek a játékra, de nem fogok sietni.

    írta a magyar válogatott játékos Facebook-oldalán. Gera nemrég hosszabbította meg szerződését a West Bromwich Albionnal.

  • Súlyos Juhász Roland sérülése, így biztosan nem lehet ott a válogatott védelmében a románok elleni sorsdöntő vb-selejtezőn, tájékoztatott a vidi.hu.

    Sajnos a ma délelőtti orvosi vizsgálaton komolyabb térdsérülést diagnosztizáltak. A belső két szalagom sérült meg, előreláthatólag jó néhány hetet kell kihagynom. Nagyon csalódott vagyok, hiszen végre kezdtem ismét jó formába lendülni, a válogatottba is visszakerültem, ahol több fontos meccs is vár ránk a következő hónapokban. Egy sérülés sosem jön jókor, de most talán a lehető legrosszabbkor sérültem meg.

  • Az NFL-es irányító, Kevin Kolb a nyáron került a Buffalo Billshez, de a napokban az egyik felkészülési mérkőzésen rögtön összeszedett egy agyrázkódást, ami miatt nem lehet megmondani, mennyi időt kell kihagynia.

    A Buffalo News szerint az is lehet, hogy végleg be kell fejeznie a sportot. Kolb már korábbi csapatainál, az Eaglesnél és a Cardinalsnal is szenvedett olyan agyrázkódásokat, melyek miatt meccseket kellett kihagynia.

  • A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében a mai napon őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki K. Zoltánt és L. Mátyást 9 rendbeli részben folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozója kötelezettségének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, amelyet bűnsegédként követtek el, tájékoztatott közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

    A gyanúsítás szerint a manipuláció 6 tavaszi NB1-es labdarúgó mérkőzést érintett. Ezzel összesen 18 személyre emelkedett az ügy gyanúsítottjainak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma továbbra is 14.

  • A Sky Sports jól értesült forrásai úgy tudják, nemcsak egy jó ajánlat van Bale-ért, állítólag a Real Madrid mellett Angliából is kapott egy olyan ajánlatot a klub, amit hajlandó lenne elfogadni.

    Nem nehéz kitalálni, a Manchester United lehet a titokzatos érdeklődő.

  • Olasz lapinformációk szerint a Roma és a Tottenham szinte már mindenben megegyezett a 21 éves argentin átigazolásáról, akit 24 órán belül be is jelennhetnek a londoniak.

  • A 2010/11-es szezon után a kapuslegenda arra is gondolt, hogy befejezi a karrierjét, de aztán az új edző, Antonio Conte felhívta telefonon, és minden megváltozott.

    "Nem számítottam arra, hogy keresni fog, szép és fontos dolgokról beszélt nekem. Azelőtt nem tudtam, mitévő legyek, de az a hívás sokat jelentett, még fontosabb volt a klub, mint korábban".

  • Már a Real-edző Carlo Ancelottinak is elege van a témából, mert Gareth Bale még nem a klub játékosa.

  • A Málaga elleni meccs előtt Dani Alves és Neymar énekelgetett.

    A duet between Neymar and Dani Alves YouTube
  • Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök lett vasárnap a legidősebb labdarúgó, aki pályára lépett egy bolgár profi klubban. A februárban leköszönt, 54 éves politikus a Vitosa Bisztrica színeiben 54 percet játszott a Rakovszki elleni, másodosztályú bajnokin (0-0). Boriszov 2011-ben megnyerte az év játékosa-díjért kiírt szurkolói szavazást, többek között a Manchester Unitedet erősítő Dimitar Berbatovot megelőzve. Az újonc Vitosa három forduló után nyolcadik a bolgár másodosztályban. (MTI)

  • Kihirdette 24 fős keretét Tarmo Rüütli, a hollandok és a magyarok elleni világbajnoki selejtezőkre készülő észt válogatott szövetségi kapitánya. Meghívót kapott a magyar bajnok Győrben szereplő Tarmo Kink, illetve az Újpestet erősítő, az OTP Bank Ligában öt forduló után háromgólos Jarmo Ahjupera is. Az észtek jövő pénteken a csoportelső hollandokat fogadják, négy nappal később pedig a Puskás Ferenc Stadionban vendégeskednek. Az észt válogatott hat mérkőzés alatt hat pontot szerzett, így csak az andorraiakat előzi meg. (MTI)

  • A DVSC legutóbb tíz éve, 2003. október 5-én nyert legalább három góllal a Fradi ellen. Az a találkozó 5-0-s sikert hozott, derült ki az MLSZ összeállításából.

  • Megvan az időpont: szerdán 17 órakor várja Dudás Hunor ügyvezető igazgató, Kovács Zoltán sportigazgató és Szivics Tomiszláv vezetőedző a szurkolók képviselőit a Diósgyőri Stadion VIP-termében,

    tájékoztatott Facebook-oldalán a Diósgyőr, melynek szurkolói sokat elégedetlenkedtek a csapat gyenge szereplése miatt.

  • A nyáron leigazolt Thiago Alcantara bokasérülést szenvedett a Nürnberg ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen, műtétre lesz szükség, emiatt várhatóan két hónapot kell majd kihagynia, tájékoztatott a Bayern München.

  • A hétfő esti Manchester United-Chelsea rangadó előtt José Mourinho bemelegítésként beszólt David Moyes MU-edzőnek, szerinte csakis a nyáron kinevezett edző hibáztatható az egész Rooney-helyzet miatt.

    Mourinho ezt arra válaszolva mondta, mikor megkérdezték, nem tart-e a MU-drukkerek fogadtatásától, miután folyamatosan ostromolja Wayne Rooneyt.

    Miért fordulnának ellenem? Nem én találtam ki, hogy Rooney második számú csatár lesz. Moyest kell okolni a helyzetért.

  • A Napoli tartalékok Novothny Somával 5-1-re kaptak ki a Laziótól, az egyetlen nápolyi gólt a magyar csatár szerezte, aki a második sérülésben bokasérülést szenvedett, két hetet kell kihagynia, írja a Nemzeti Sport.

  • A Gödi SE idén 30 esztendős kajak-kenu szakosztálya a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen, augusztus 31-én rendezi a XX. Göd Kupa kajak-kenu versenyt.

    Délelőtt utánpótlás kajakfutamok, délután családi, baráti közösségek számára meghirdetett indiánkenu-versenyek lesznek; újdonságként sárkányhajó-bemutató került a programba. A reggel 9 órakor kezdődő programokon való részvétel ingyenes. A rendezvény központja a GSE alsógödi vízitelepe.

  • Ezüstérmet nyert a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású magyar női váltó hétfőn, a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon.

  • Maradona nem látott gólja

    Alább nem a góllal, hanem egy nagyszerű dallal tisztelgünk a legnagyobb játékos előtt.

    Maradona-dal
  • Storcz Botond szövetségi kapitány - hagyományosan - 8-10 érmet vár a 35 tagú magyar válogatottól a csütörtökön rajtoló és vasárnapig tartó, duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. A hétfői, csapatbemutató sajtótájékoztatón sportnyelven szólva úgy fogalmazott: a három aranyérmet hozó, júniusi kontinensviadalon sok ziccer kimaradt, most reméli, hogy a kapufáról befelé pattan a labda. Hozzátette: látva a versenyzők felkészültségi állapotát, joggal lehet reménykedni a jó szereplésben.

    Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke azt mondta: ez a vb a 2016-os riói olimpiáig vezető út egyik állomása, ő minden szakágnak azt kívánja, hogy eredményes tudjon lenni a németországi regattán. A vb már szerdán, a paraversenyekkel megkezdődik, itt hat sportoló képviseli majd a magyar színeket, s a szakvezetés összesen két érmet remél tőlük. (MTI)

  • Tizenegy hazai sportszövetség fogott össze azért, hogy három település, Győrújfalu, Kisoroszi és Szigetszentmiklós árvízkárosult gyermekeinek segítsen. A kezdeményezés szervezőinek hétfői közleménye szerint a szövetségek edzőtáboroztatással, illetve különböző ajándékokkal és egyéb sportprogramokkal igyekeztek támogatni a júniusi árvízben károsult családok gyermekeit. Az akcióban a baseball-, a cselgáncs-, az evezős, a gyeplabda-, a kajak-kenu, az öttusa-, a sportlövő-, a tenisz-, az úszó-, a vízilabda- és a vívószövetség mellett a Ferencvárosi TC vízilabda-szakosztálya is részt vett. (MTI)

  • Az ártatlanul öt évet börtönben ült Brian Banks továbbra is versenyben van, hogy bekerüljön az NFL-es Atlanta Falcons végleges keretébe, miután túlélte az első keretszűkítést, a klub tizenegy embert küldött el vasárnap. .

    A linebackerként bevethető Banks nemrég játszotta első meccsét a profik között, tízéves kihagyás után próbálja beérni a többieket.