Minden, ami sport, csütörtökön

2013.08.29. 19:05

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kihúzták tehát a Bajnokok Ligája nyolc csoportját, amiből a legerősebb talán a Barcelona-Milan-négyes és, de a Real és a Juve sem örülhet túlzottan egymásnak és a Galatasaraynak. Nem könnyű az Arsenal-OM-BVB-Napoli-csoport sem, érdekes és jó meccsek várhatóak.

    Nem panaszkodhat a címvédő Bayern, a Chelsea és a ManUnited sem, simán tovább kell jutniuk, elméletileg.

    Kedvezett a szerencse Szalai Ádám Schalkéjének, a kapus Megyeri Balázs Olimpiakoszának kevésbé, ők erősebb ellenfelek közé kerültek.

    A csoport: Manchester United, Sahtar Donyeck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

    B csoport: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Kobenhavn

    C csoport: Benfica, Paris Saint-Germain, Olimpiakosz, Anderlecht

    D csoport: Bayern München, CSZKA Moszkva, Manchester City, Viktoria Plzen

    E csoport: Chelsea, Schalke 04, Basel, Steaua Bucuresti

    F csoport: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

    G csoport: Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Wien

    H csoport: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic

  • A Bayernnel BL-t, Bundesligát és Német Kupát nyert francia futballistája vehette át a legjobb Európában játszó futballistának járó díjat Monacóban, az UEFA-gálán. Messit és Cristiano Ronaldót előzte meg az 53 újságíró helyszíni szavazásán.

  • A csoport: Manchester United, Sahtar Donyeck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

    B csoport: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Kobenhavn

    C csoport: Benfica, Paris Saint-Germain, Olimpiakosz, Anderlecht

    D csoport: Bayern München, CSZKA Moszkva, Manchester City, Viktoria Plzen

    E csoport: Chelsea, Schalke 04, Basel, Steaua Bucuresti

    F csoport: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

    G csoport: Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Wien

    H csoport: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic

    Közben megválasztják majd - többek között - az előző szezon legjobb Európában játszó futballistáját is, a jelöltek: Messi, C. Ronaldo, Franck Ribery. A portugál viszont nem jött el, így nem tudni, nem írta-e ki magát az esélyesek közül.

  • Ahogy mindig, most is négy kalapba osztják a csapatokat, vannak kiemeltek, kevésbé kiemeltek és egyáltalán nem kiemeltek, de még közöttük is akadnak igen erős, mondhatni sztárcsapatok.

    Íme, a kalapok:

    Azonos országbeliek nem kerülhetnek egy csoportba, így a húzás, amiben Johann Cruyff és Luis Figo is segédkezik majd Monacóban, az UEFA-nál, némileg irányított. Összejöhetnek bombaerős és gyengébb négyesek is, kinek mennyire lesz szerencséje.

  • Meglehetősen idegesen reagált a Chelsea vezetőedzője, amikor újságírók Pep Guardiola elleni, meglehetősen gyenge mérlegéről kérdezték, a portugál ugyanis 15 meccsből mindössze háromszor nyert a Barcelona egykori, a Bayern mostani edzője ellen.

    "Nagyon rosszak az adataik. Nézzék csak meg, mi volt az Interrel a BL-elődöntőben, meg a Reallal a kupadöntőben és a Szuperkupában...

    Na jó, lehet hogy mégis igazuk van és én tévedek, de ez nem rólunk, hanem a Chelsea-ről és a Bayernről szól. Ha a Chelsea-ről akarnak kérdezni, négyig a rendelkezésükre állok, ha a Realról és a Barcelonáról akarnak csevegni, akkor már itt sem vagyok."

  • cikkünk a témában:

    A riói doppinglabort továbbra sem fogadja el a WADA

    A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megítélése szerint Rio de Janeirónak - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által korábban elfogadott, ezáltal a kiemelt intézmények közé tartozó - laboratóriuma nem alkalmas feladatainak megfelelő színvonalú ellátására, ezért szeptember 25-i kezdettel visszavonta annak akkreditációját. A WADA határozatáról a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) adott hírt honlapján csütörtökön.

  • Múlt péntek óta állt a Santiago Bernabeuban az a pódium, melyen vélhetően Gareth Bale-t szerette volna bemtuatni a Real Madrid, csütörtökön azonban úgy döntöttek, hogy lebontják a színpadot, mivel vasárnap az Athletic Bilbaót fogadják. Úgy tűnik tehát, hogy legkorábban hétfőn mutathatják be a világ legdrágább játékosaként Bale-t a spanyol fővárosban.

  • Nem tréfa, a Chelsea 50 éves vezetőedzője egy portugál rajzfilm főszereplője lesz. A sztori a következő: Mourinho, a szuperedző egy helyi meccsen kiszúr egy nagyszerű, de még kiforratlan tehetséget, akiből világklasszist nevel.

    Így néz majd ki:

  • Csoknyai László győzelmével bejutott a legjobb 32 közé, a szintén 81 kilogrammos Krizsán Szabolcs viszont egy vereséggel befejezte szereplését csütörtökön a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon. A februári Hungária Kupán és a júliusi Universiadén bronzérmes Csoknyai három jukót és egy vazaarit csinált az argentin Ivan Duarte ellen, s a következő fordulóban az orosz Ivan Vorobjev vár a paksi versenyzőre.

    Súlycsoporttársa, a honvédos Krizsán kevesebb szerencsével járt, ugyanis első meccsén kikapott a kontinensbajnokságokon hat érmet gyűjtött amerikai Travis Stevenstől, és búcsúzott.

  • Sérülése azonban nem súlyos, így tudja vállalni a játékot a Deportivo elleni barátságos mérkőzésen, igaz, nagy valószínűséggel csak egy félidőt kap. A Real Madrid portugálja versenyben van az UEFA által kiosztott Az év labdarúgója díjért Lionel Messivel és Franck Riberyvel, melyet a BL csoportkörének sorsolása közben adnak át ma Monacóban.

  • Szenzációs úszással ezüstérmes lett Horváth Dávid a dubaji junior világbajnokságon, 200 mellen. Dávid gyönyörűen építette fel a versenyt, ötven után még csak hetedik volt, féltávnál már harmadik, az utolsó hossz előtt szintén, végül 2:11.95-tel másodikként ért célba a nála egy évvel idősebb orosz Palatov mögött. A vert mezőnyben egyébként még négy, nála idősebb úszó van, azaz ezért is remek ez az eredmény, írta az úszószövetség honlapja.

  • A csakfoci.hu úgy tudja, hogy a spanyol első osztályban szereplő Rayo Vallecano szeretné leigazolni az Odense magyar légiósát, Vadócz Krisztiánt. Vadócz korábban 3 évet játszott Spanyolországban az Osasuna együttesében, így ismerős lenne számára a környezet.

  • Az UEFA péntek délelőtt, sorsolással dönti el, hogy az Európa Liga rájátszásából kiesett csapatok közül mely helyettesíti majd a korábban kizárt török Fenerbahcét. A rájátszás mérkőzéseit ma rendezik, de péntek reggel 9-kor egyikük (a 30-ból) kap egy új esélyt.

  • Mégis kizárták Benedeket

    Néhány órával a szerbek óvása után újabb fordulat történt. Benedek neve lekerült a szám első középfutamának rajtlistájáról. A brazil szövetség óvást nyújtott be, mivel Benedek nem teljesítette az előfutamot, a versenybíróság felett álló zsűri pedig - amelynek Vaskuti István az elnöke - helyt adott a tiltakozásnak.

  • Flamini leigazolásából, aki már hivatalosan is a londoni klub tagja újra.

    "Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra csatlakozott hozzánk. Nagyszerű játékos, kiváló munkamorállal és hozzáállással. Mathieu nem csak egy erős középpályás, de a védekezésben is otthonosan érzi magát. Nagyon fontos erősítés"

    - mondta róla Arsene Wenger. A csapat nemsokára azt is bejelenti twitteren, hogy hányas mezt kapja a francia.

  • Christopher Samba már a hatodik Anzsi-játékos idén nyáron, aki a Dinamo Moszkvához igazolt. Samba 10 millió euróért lesz Dzsudzsák Balázs csapattársa, ebben a naptári évben ez már a harmadik csapatváltása a kongóinak.

  • Akár ilyen halálcsoport is lehet az esti BL-sorsoláson, melyet élőben követhet majd az indexen háromnegyed 6-tól.

  • Ennyiért adná kölcsön a Chelsea szenegáli támadóját annak a Newcastle-nek, amelytől télen vette meg a játékost, de 10 millió fontért végleg is megválna tőle. A Newcastle Demba Ba és Bafetimbi Gomis megszerzésén dolgozik gőzerőkkel, ám konkrétum még egyik csatár kapcsán csincs.

  • cikkünk a témában:

    Kezdődik az új Puskás Ferenc Stadion tervezése

    A beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontok (NSK) aláírta a szerződést a Közti Zrt.-vel az új Puskás Ferenc Stadion tervezésére. A különleges, stadion a stadionban koncepció szerint felépülő létesítmény első látványtervei már ősszel elkészülhetnek.

    "Egy újabb nagyon fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy felépüljön Magyarország új nemzeti stadionja" - mondta Vígh László kormánybiztos az MTI-nek a szerződéskötés után. "A beruházás nemcsak a labdarúgás, hanem a magyar sport, sőt az egész ország szempontjából kiemelkedő fontosságú. Egy olyan korszerű, multifunkcionális létesítmény terveinek elkészítésére szerződtünk most, amelyiknek reményeink szerint az egész világ a csodájára jár majd, és a legrangosabb sport-, kulturális, illetve szabadidős események otthona lehet."

  • A Lazio már tavaly is szemet vetett Burak Yilmazra, a török csatár azonban akkor még a Galatasarayba igazolt 5 millió euróért. Most azonban Olaszországban köthet ki, miután olasz lapok szerint 12 millió euróért a Lazióé lehet.

  • Uli Hoeness, a Bayern elnöke szerint, aki a Bildnek nyilatkozott arról, hogy a Bayern München játékosa érdemli meg leginkább az Év játékosának járó díjat. Az UEFA csütörtökön, a BL csoportkörének sorsolása alatt jelenti be, hogy Lionel Messi, Cristiano Ronaldo vagy Ribery kapja-e a díjat.

    Cristiano Ronaldo nem lesz ott Monacóban, inkább a Deportivo elleni barátságos mérkőzésen lép pályára.

  • Szinte már mondani sem kell, vélhetően többet még egy Tottenham-logós zoknit sem húz már lábára a walesi, aki nagyon szeretne már a Real Madrid játékosa lenni. Olasz és spanyol lapok szerint ez hamarosan meg is történhet, amint a Tottenham bejelenti a legfrissebb igazolásait (Lamela, Chiriches, Eriksen), Bale is megkapja a távozási engedélyt.

  • A Liverpool még csak érdeklődik, a Roma pedig állítólag már ajánlatot is tett Mamadou Sakhóért a PSG-nek. Az olasz klub nem is olyan régen, 32 millió euróért adta el Marquinhost a franciáknak, Sakhót pedig 10 millióért vinnék a helyére, bár a PSG katari elnöke, Nasszer Al-Kelaifi szerint nem eladó a 23 éves védő.

  • Tomiszlav Szivics szerint akár két új csatár is lehet a Diósgyőr keretében szombaton, amikor az Újpest ellen játszanak.

    "Mind a két játékos úton van, az egyik a vízumát intézi, a másik megérkezésére van több esély, vagyis arra, hogy a keretbe kerüljön. De mindkét játékos abba a kategóriába tartozik, akik akár már szombaton is gólt rúghatnak. Ha ideérnek, a kezdőcsapat tagjai ugyan nem lesznek, de a kispadon helyet kapva tudok velük számolni"

    - mondta el Szivics a boon.hu-nak.

  • A német Bild információi szerint a Schalkénál felmerült, hogy szerződtessék Ronaldinhót. A brazil játékosnak decemberben lejár a szerződése az Atletico Mineirónál, és mivel szeretne ott lenni jövőre a brazíliai világbajnokságon, jót tehet karrierjének, ha egy BL-főtáblás csapatban szerepel. Ronaldinho mellett állítólag Fabio Quagliarellát és a Chelsea-ben kikötő Eto'ót is felajánlották nekik, de egyik játékosra sincs pénzük.

  • Kolo Touré súlyosnak tűnő ágyéksérülése miatt további erősítés kellene a Liverpool védelmébe, Brendan Rodgers pedig a Sporting Lisbon játékosát, Tiago Ilorit szeretné csapatában tudni. Az angolok készek 5,9 millió fontot és további bónuszokat ajánlani a 20 éves játékosért, ám a hírek szerint a portugálok nem érnék be ennyivel.

  • Martin Demichelisről már ejtettünk szót korábban, aki 3,5 millió fontjába kerülhet a Manchester Citynek, a francia L'Equipe szerint azonban egy nagyobb fogásra is készülődik az angol csapat. Eliaquim Mangala, a Porto 22 éves francia védője is szerepel ugyanis a chilei edző kívánságlisáján, a kivásárlási ára azonban akár 30-40 millió euró is lehet. A francia lap szerint az angolok ennél többet, 45 milliót ajánlottak Mangaláért.

  • Figyelemfelkeltő akciót, flashmobot rendezett a Magyar Birkózó Szövetség a budapesti Hősök terén, hogy ezzel is üzenjen a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a sportág olimpián maradása érdekében. A csütörtök délelőtti megmozdulás másik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szeptember 16-án kezdődő budapesti világbajnokságra, mely Hegedűs Csabának, a magyar szövetség elnökének reményei szerint a 2005-ös magyarországi vb-nél is magasabb színvonalú lesz majd.

  • "Az igazi ok, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500 000 eurót ajánlottam, de ő 600 000-t akart, amit meg is kapott, majd később televíziós interjúkban letagadta magas összegű fizetését.

    Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet. Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott"

    - nyilatkozta Klaus Peter Kohl, az Universum, Erdei korábbi klubjának egykori vezetője a Sportklubnak.

  • A korábbi szövetségi kapitány, Fintha Gábor kifejezetten élvezi új feladatát, a pályaépítést, ebben a szerepkörben van jelen a szlovákiai Kistapolcsányban csütörtökön kezdődött kettesfogathajtó-világbajnokságon.

    "Sokkal könnyebb és nyugodtabb a pályaépítés, mint a szakvezetői állás. Nagyon élvezem ezt a feladatot. Egészen kiváló csapatot hoztak össze a rendezésre. Az akkreditációs személyzet magyar, a virágokat a hollandok hozták, a kordonokat németek, az istállót lengyelek építették, mindenhonnan a legjobbakat kérték fel"

    Csütörtökön a díjhajtással kezdődött meg a vb, első magyarként a hétszeres világbajnok Lázár Vilmos mutatkozott be, 42,94 hibapontjával 16 induló után az élen áll. Ladányi-Kovács Zoltán szövetségi kapitány elégedett volt teljesítményével és a pontszámával is. A délutáni programban további 20 versenyző szerepel majd a díjhajtó négyszögben, köztük a csak egyéniben érdekelt vb-újonc Osztertág Márk 15.15-kor és a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán 16.30-kor. A magyar csapat harmadik tagja, Nagy Tibor a pénteki 36 hajtó közé kapott besorolást.