Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Tornagyőztes a magyar női ülőröplabda-válogatott

2013.09.01. 19:57

A magyar női ülőröplabda-válogatott nyerte a 2. Hungarian Open nemzetközi tornát, melyet a Vasas Fáy utcai csarnokában rendeztek. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnapi tájékoztatása szerint a négycsapatos verseny a nemzeti együttes februárban elhunyt játékosa emlékére a Dudás Marietta Memorial nevet is felvette.

A házigazdák szombaton 3-0-ra nyertek a horvátok és 3-1-re a szeptember 16-án Elblagban kezdődő Európa-bajnokság házigazdái, a lengyelek ellen. Az utolsó csoportmeccsen a paralimpiai résztvevő britek ellen mindenki játéklehetőséget kapott, ezt a mérkőzést a szigetországiak nyerték 3-0-ra.

Vasárnap a helyosztókat rendezték. A körmérkőzés után első két helyen végzett magyar és brit együttes játszotta a döntőt. A magyarok nagy csatában 3-2-re nyertek, az ötödik játszma 15-13-ra végződött.

"Nagyon örülünk ennek a sikernek, ami jót tesz a lányok önbizalmának az Eb előtt - mondta Mihályi András, a magyar válogatott szakvezetője. - A sok kemény edzés után már hiányzott a csapatnak a játék. Jó hangulatban folytatjuk a felkészülést a kontinensbajnokságra."