Ez a poszt a következő Percről percre része:

Mesterséges kómában a magyar focista

Lezárult a legfontosabb futballbajnokságokban az átigazolási szezon, Törökországban és Oroszországban azonban még erősíthetnek a csapatok. Összefoglaljuk a szezon legfigyelemreméltóbb eseményeit, készülünk a birkózó-vb-re, visszatekintünk a kajak-kenusok teljesítményére, követjük a US Open eseményeit, és gőzerővel a közelgő román-magyarra koncentrálunk. Ez a sportkedd.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A jelek szerint David Mateos nagyon örül, hogy a Fradiban folytathatja, ugyanis twitterén szívvel köszöntötte új csapatát a Fradit, mellyel 3 éves szerződést kötött.

  • Az alábbi kritika nem alaptalan, tényleg sokat foglalkozunk a világ legjobb játékosával és csapatával, de ezen jót röhögtünk. Köszönjük.

    via

    index
    Élet az Indexben
  • Mesterséges kómában tartják Babarczi Tamást, az Üllés fiatal labdarúgóját, aki öt barátjával együtt vasárnap hajnalban autóbalesetet szenvedett a diszkóból hazafelé tartva. Társa életét egy autós mentette meg, aki nyomókötést tett Tóth Máté halántékára - írja a délmagyar.hu.

  • Majdnem David Moyes csapatában kötött ki Fabio Coentrao, aki olyan közel volt a váltáshoz, hogy a spanyol liga hivatalosan be is jelentette a transzfert, ám később visszavonták a közleményt. A Real ugyanis csak akkor engedte volna el a portugált, ha megszerzik Guilherme Siqueirát, a brazil azonban végül a Benficában kötött ki, így minden borult.

  • Dennis Rodman, a korábbi NBA-játékos kedden érkezett a pekingi nemzetközi repülőtérre, ahonnan Phenjanba utazik. Rodman úgy fogalmazott, baráti látogatást tesz Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnél. A kosaras februárban járt először a kommunista államban.

  • Boldog születésnapot kívánunk a Bayern München és a német válogatott védőjének.

  • Podolski idén már nem játszhat

    Az eredetileg kalkulált három hét helyett három hónapot kénytelen kihagyni Lukas Podolski, az Arsenal német válogatott labdarúgója, aki a múlt héten combizomsérülést szenvedett. Idén így várhatóan már nem léphet pályára.

    "Sajnos hosszabb időre dőlök ki. Körülbelül három hónapra" - idézte a Bild című lap a 28 éves csatárt, aki jelenleg a Nationalelf edzőtáborában tartózkodik.

    A legfrissebb diagnózis szerint Podolski bal combjában elszakadt egy izom. A 111-szeres válogatott játékos a török Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn sérült meg. (MTI)

  • minden országban az átigazolási időszak. A finneknél ma zárul, a törökök még holnap is igazolhatnak, az orosz csapatok pedig egészen péntek éjfélig költhetnek.

  • Így esett ki Federer

    Az utolsó labdamenetek a Federer-Robredo mérkőzésről. A spanyol az utolsó játékban 15-30-ról egyenlített, majd két hatalmas szervával ejtette ki a korábbi világelsőt.

  • A Deloitte könyvvizsgáló cég szerint 630 millió fontot költöttek az angol első osztály csapatai, ami abszolút rekord a bajnokság történetében. A tavalyi 490 millióhoz képest 29%-kal nőtt a játékosokra költött összeg, az eddigi, 2008-ban felállított rekordot pedig 130 millióval lépték túl.

  • Kevin McCabe eladta a Sheffield Unitedben birtokolt tulajdonrészének ötven százalékát a szaúdi Abdullah hercegnek. McCabe 2008-ban szerezte meg a Ferencvárost és a klub Üllői úti ingatlanját. Saját bevallása szerint 4,5 milliárdot költött három év alatt az egyesületre, miközben a Fradi legkomolyabb eredménye az volt, feljutott az NB I.-be. Az üzletember azonban saját csapatával sem tudott maradandót alkotni, a Sheffield United jelenleg a harmadosztály közepmezőnyében áll, és most már csak az 50 százalék van McCabe kezében.

  • A Liverpool remek formájában levő csatára, Daniel Sturridge vette rá Victor Mosest, hogy hozzájuk kerüljön. Egy nappal azután, hogy beszéltek, Moses közölte ügynökével, hogy a Liverpool mellett döntött, ahová egy évre érkezett kölcsönbe.

  • A Real Madrid várakozásai szerint éves szinten 40 000 mezt adhatnak majd el a walesi szélső nevével, de ha jól kezdi a szezont, ez a szám tovább nőhet.

  • Az egyik cipőmárka érdekes promóciót talált ki vásárolói számára: ha kibírnak egy kört sikítás nélkül Sebastian Vettel és Sebastien Buemi mellett, megnyerik a teljes új kollekciót. Minden egyes sikítás eggyel kevesebb pár cipőt jelent. Nézze, ahogy Vettel és Buemi nőket szívat a volán mögött.

  • Wayne Rooney biztosan kihagyja a Moldova és Ukrajna elleni vb-selejtezőket, miután a válogatott orvosai szerint nagyon mély a vágás a homlokán. Rooney még a szombati edzésen fejelt össze Phil Jonesszal, homloka pedig a hajvonalától majdnem a szemöldökéig felrepedt, így sem fejelni nem tud, sem a társakkal együtt dolgozni. Várhatóan három hetet kell majd kihagynia.

    Roy Hodgson keretéből meglehetősen sokan hiányoznak majd, Rooney mellett Jones és Glen Johnson sem áll rendelkezésre.

  • A magyar-román labdarúgó világbajnoki selejtező miatt pénteken és szombaton megerősített ügyeletet tart a bukaresti magyar konzulátus. A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján közzétett tájékoztatás szerint pénteken hajnali 3 óráig, szombaton pedig 8 órától 15 óráig a bukaresti konzulátus megerősített ügyeletet tart az okmányok esetleges pótlására és egyéb szükséges konzuli feladatok ellátására.

    A tárca arra kéri a mérkőzésre készülőket, kövessék fokozott figyelemmel a konzuli szolgálat utazási, közlekedési és közbiztonsági tanácsait, valamint a szervezők helyszíni útmutatásait. A magyar konzulátus címe: 011654 Bucuresti, Stefan Negulescu utca 30. A képviselet ügyeleti telefonszáma (00) (40)-758-221-558.

  • A Skoda és a Sapa Fehérvár AV19 több, mint egy évtizedes együttműködése újabb szintre lépett. A kétéves megállapodás értelmében az EBEL-ben szereplő hokiklub 12 új gépjárművet kap mindennapi használatra, melyeket ünnepélyes keretek között vehették át a klub edzői és játékosai.

  • Közös megegyezéssel felbontotta a Paris Saints-Germain Mohamed Sissoko szerződését, aki iránt a Reading eddig is érdeklődött, így viszont szabadon leigazolhatják a 28 éves mali válogatottat.

  • Behívót kapott a finn és a chilei válogatott ellen készülő spanyol csapatba Nacho, a Real Madrid negyedik számú középső védője. A 23 éves hátvéd idén U21-es Eb-t nyert a spanyolokkal, eddig 17-szer kapott lehetőséget a Real első csapatában, a felnőttek között még soha nem volt válogatott.

  • A 33 éves teniszező utolsó fellépése a New Yorkban zajló amerikai nyílt bajnokságon volt, amelyen párosban a második fordulóban búcsúzott. Marosi - akiről terjedelmes portrét közölt a Magyar Tenisz Szövetség honlapja - a női versenyeket szervező WTA szerint egyesben 393 győzelmet aratott és 297 vereséget szenvedett el, párosban 354/288 a mutató. Egyesben 15, párosban pedig 31 kisebb, azaz ITF-tornán nyert. Legjobbjaként 2000 májusában a 101. volt egyesben a világranglistán, párosban pedig idén májusban a 33. helyen állt. Összesen 721 400 dollár (körülbelül 159,65 millió forint) pénzdíjat nyert. Marosi 2000-ben Mandula Petra oldalán negyeddöntős volt a sydneyi olimpián.

  • cikkünk a témában:

    Száz éves a Magyar Sí Szövetség

    Éjfélig tartó, félnapos rendezvénnyel ünnepli csütörtökön százéves fennállását a Magyar Sí Szövetség. Kaszó Klára, a szövetség ügyvezető elnöke kedden, sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jó hangulatúnak ígérkező esemény délután két órakor kezdődik Budapesten, a Csörsz utcában, a Larus étterem szomszédságában, ahová színes programokkal várják az érdeklődőket. Többek között felépítenek a helyszínen egy síroller-pályát, lesz lehetőség műanyagpályás alpesi síelésre, a kisgyerekek pedig mini sáncon akár előképzettség nélkül is kipróbálhatják a síugrást. (MTI)

  • A már visszavonult brazil zseni mindkét csapatban játszott, amíg még a pályán volt, most úgy gondolja, a katalánoknak vannak jobb játékosaik.

    Neymar sokat fog majd tanulni Messi mellett. Úgy gondolom, a Barcának most erősebb csapata van, mint a Real Madridnak.

    Nyilatkozta a korábbi csatár, aki hozzátette, szívesen játszott volna együtt Messivel. Bale-ről azt mondta, nem látta sokat játszani, sok szerencsét kívánt neki.

  • Anglia két legöregebb amatőr csapata, a Civil Service FC és a Polytechnic FC játszik egymás ellen a Buckingham-palota udvarán október 7-én. Ez lesz az első alkalom, hogy a brit uralkodó lakhelyében futballmérkőzést tartanak.

    A találkozó az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fennállásának 150. évét ünneplő rendezvénysorozat egyik része lesz, és a rendezésben kulcsszerepet játszott, hogy Vilmos herceg az FA elnöke.

  • Daniel Sturridge, Jarmaine Defoe, Steven Caulker és Jack Wilshere sem vett részt az angol válogatott kedd délelőtti edzésén, tovább nehezítve a Moldova és Ukrajna ellen készülő keret dolgát. Anglia jelenleg második a csoportjában 2 ponttal lemaradva a náluk egy mérkőzéssel többet játszó Montenegró mögött.

  • Keddtől szabadon válthat klubot Pál András, az MTK támadója, aki maga kérte, hogy bontsák fel szerződését, tudta meg a csakfoci.hu. Pál itthon tervezi a folytatást, egy héten belül kiderülhet, melyik NB I.-es csapathoz igazol.

  • Igazi világsztárokkal találkozhat, aki a hétvégén kilátogat a szombathelyi Aréna Savariába, ahol a tornászok nemzetközi GP-jét rendezik. A versenyen az olimpiai bajnok Berki Krisztián ismét bemutatja 7.0 kiindulópontú lólengését, de itt lesz hollandok olimpiai bajnoka, Epke Zonderland, aki nyújtón győzött Londonban. A gyűrű Európa-bajnoka és világbajnoki ezüstérmese, Lambertus van Gelder is versenyzik. A két korlátspecialista, a világbajnok szlovén Mitja Petkovsek és a vb-érmes, olimpiai 6. helyezett Vaszileosz Colakidisz is jelen lesz, ahogy a világ- és Európa-bajnoki érmes talajspecialista, az izraeli Alekszander Satilov is. A horvátok pekingi ezüstérmese, Filip Ude is indul lólengésben. A nőknél Makra Noémi és Böczögő Dorina is a szerekhez lép, a legnagyobb sztár a nőknél a cseh Jana Sikilova, aki a kontinensviadalon felemáskorláton második lett.

  • Az átigazolási időszak ugyan véget ért hétfőn éjfélkor, ám a zárás után is kerülnek elő érdekes fejlemények. A Daily Star szerint az Arsenal az utolsó pillanatban két csatárt is megpróbált megszerezni, előbb Wayne Rooney, majd Christian Benteke iránt érdeklődtek, de egyik játékos klubjánál sem jártak sikerrel.

  • Hétfő délután Dr. Abkarovits Géza megműtötte a Videoton védőjét, aki ma már el is hagyhatja a kórházat.

  • A címvédő spanyolok kihirdették keretüket a szeptember 4-én rajtoló férfi kosárlabda Európa-bajnokságra, melyben nem lesz ott többek között Pau Gasol és Serge Ibaka sem. A legutóbbi két Eb-t megnyerő spanyolok kerete így is az egyik legerősebb lesz, három NBA-játékossal.

    A teljes keret: José Calderón (Dallas Mavericks), Rudy Fernández (Real Madrid), Sergio Llull (Real Madrid), Alex Mumbru (Bilbao Basket), Sergio Rodríguez (Real Madrid), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Fernando San Emeterio (Laboral Kutxa), Pablo Aguilar (Valencia), Víctor Claver (Portland Trailblazers), Germán Gabriel (Bilbao Basket), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Xavier Rey (Gran Canaria).

  • A Barcelona hátvédjének többet kell kihagynia, mint várták. Júniusban távolítottak el egy cisztát a jobb térdéből, az előszezonban kellett volna visszatérnie, azonban a legfrissebb hírek szerint október 1-jén, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térhet vissza leghamarabb.