Amerika-kupa: az Oracle a negyedik futamon nyert először

2013.09.09. 00:39

A 34. Amerika-kupa második versenynapján újabb két futamot rendeztek. A Team New Zealand a harmadik megnyerésével százszázaékos volt, de a negyedikben, az eddigi legszorosabb versenyben az Oracle Racing győzött. Korábbi büntetése miatt azonban 3-0 maradt az állás.

Már a harmadik futamban is Oracle kapta el jobban rajtot, az új-zélandiak még büntetést is kaptak, de a 17 másodperces előnnyel sem tudott élni a címvédő. A Team New Zealand azonban a szembeszeles szakaszon visszajött, sikerült megelőzni ellenfelét. Az amerikai hajóval nagy taktikai csatát vívott, rákényszerítette ellenfelét, hogy körülbelül ugyanazon a nyomvonalon haladjon, a kötelező keresztezésnél már az új-zélandiak jelentős előnyben voltak. Innen már nem engedték át a vezetést és 29 másodperces előnnyel nyertek.

A negyedik futamon is remekül rajtolt az Oracle, az első jelnél már hat másodperccel vezetett, a bőszeles szakaszon felgyorsultak az új-zélandiak, de csak egy másodpercet tudtak faragni. A szembeszeles szakaszon az amerikaiak navigáltak jobban, és 16 másodpercre nőtt az előnyük. Az újabb forduló után nagyon jött a Team New Zealand, de a célegyenesre még 5 mp-cel előbb fordult az Oracle, és ezt nyolc másodpercre tudta növelni.

A kilenc győzelemig tartó párharcban egy korábbi büntetés miatt úgy határoztak, hogy az Oracle mínusz kettőről indul, így 11 sikerre lenne szüksége az Amerika-kupa megnyeréséhez.