Sporttörténelmet írt San Marino: nyertek

2013.09.09. 12:52

Egy miniállam válogatottjában szerepelni végtelenül reménytelen perspektíva, viszont olyan elvárások sincsenek, hogy azért Romániát meg kéne verni, és már egy döntetlent is évekig lehet ünnepelni. Egy győzelemről pedig évtizedekig lehet beszélni. A San Marinó-i U21-es válogatott éppen most írt sporttörténelmet egy 1-0-val.

Szeptember 6-án a San Marinó-i utánpótláscsapat Wales-t fogadta, és Juri Biordi 22. percben szerzett góljával 1-0-ra le is győzte ellenfelét. A pályán utoljára 2002-ben tudott győzni San Marino bármilyen válogatottja, akkor az U17-eseik egy másik miniállamot, Andorrát verték 2-1-re.

„Történelmet írtunk, minden játékos tiszteletet érdemel. Ez egy fantasztikus csapat, taktikailag nagyon jól felkészültünk és egy kis szerencsével elértük ezt a meglepő eredményt. Egész San Marino büszke lehet rájuk" – lelkendezett a szövetségi kapitány Pier Angelo Manzaroli.

11 évet várt San Marino a győzelemre

Azért még nincs futballforradalom náluk, a most megszerzett három ponttal is az utolsó helyen állnak a 2015-ös Eb-selejtező 1-es csoportjában.