Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Átadták a négyesfogathajtó Eb pályáját

2013.09.25. 12:29

Átadták a pályát a csütörtöktől vasárnapig tartó izsáki négyesfogathajtó Európa-bajnokság szervezői a nemzetközi szövetség (FEI) technikai küldöttjének, aki elismeréssel szólt róla.

"A FEI delegáltja a kontinensviadalhoz méltónak nevezte a maratonhajtás akadályainak színvonalát" - mondta az MTI-nek Mondok József, Izsák város polgármestere, egyben a szervezőbizottság elnöke.

A szombati maratonhajtás nyolc akadályát Fintha Gábor korábbi szövetségi kapitány tervezte, ahogy négy héttel ezelőtt a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett és kettős magyar sikerrel zárult kettesfogathajtó-világbajnokságon is. A szakember ezúttal is rendkívül technikás pályát épített, az akadályokban több útvonal közül választhatnak a versenyzők, azaz nagyon sok múlik majd a hajtókon, hogy a lovaiknak leginkább megfelelő vonalvezetést találjanak.

A kistapolcsányi csapatsikerével immár hétszeres világbajnok Lázár Zoltán elmondta, rendkívül nehéz lesz a pálya - Fintha Gábortól várható is volt, hogy ilyet alakít ki -, ennek megfelelően ugyanúgy szétrázhatja majd a mezőnyt a maratonhajtás, mint ahogy Szlovákiában.

Az Eb megnyitóját csütörtökön 16 órától rendezik, majd pénteken a díjhajtással kezdődik a verseny, ez a két program ingyenesen tekinhető meg. Szombaton a maratonhajtással folytatódik, végül vasárnap az akadályhajtással zárul a viadal. Előbbi versenyszámra 1000 forintért lehet belépőt váltani, míg vasárnap az ülőhely 2000, az álló 1000 forintba kerül, a parkolás pedig ingyenes.