28 milliós a vívó-vb jegybevétele

2013.09.26. 22:38

Nyereséges volt az augusztus 5. és 12. között rendezett budapesti vívó-világbajnokság.

A bevételi és a kiadási oldalon egyaránt félmilliárd forintnál nagyobb összeg szerepelt. A tételes elszámolást a Vékássy Bálint vezette szervezőbizottság készítette el, a végső költségvetést Csampa Zsolt MVSZ-elnök kiegészítéseivel az elnökség elfogadta.
A pontos nyereséget az áfabefizetés miatt még nem lehetett pontosan meghatározni, az azonban biztos, hogy a két tétel, amelyben a bevételi oldal a tervezettnél lényegesen jobban alakult, a részvételi díj és a jegyértékesítés volt.
A jegyértékesítésből 28 289 383 forint folyt be. Sokáig kérdéses volt, hogy a Papp László Sportarénában vagy a Syma csarnokban rendezzék meg a versenyt, mint most kiderült, pénzügyi szempontból is jó választásnak bizonyult az utóbbi. A Symának bruttó 50 662 078 forintot kellett átutalni, míg a Papp László Sportaréna ajánlata a vb-re csaknem 122 millió forintról szólt, és a járulékos költségek is magasabbak lettek volna ott - áll a közleményben.
A világbajnokságon a magyarok egy arany- és két bronzérmet nyertek az épek, illetve egy ezüstöt és két bronzot a kerekes székesek versenyében.