Így üvölt Sz. Ferenc Böde Dánielre

2013.09.26. 12:50 Módosítva: 2013.09.26. 12:50

És amikor már azt hittük, hogy nem lehet abszurdabb a magyar labdarúgás, akkor megcsörrent a telefonunk.

(Cikkünk frissült, dőlttel jeleztük.)

Az előző részek tartalmából:

A szurkolók és a klubok továbbá az MLSZ között kirobbant háborúnak a múlt héten újabb állomásához érkeztünk.

Azt már a Ferencváros–MTK bajnoki meccsen kifeszített molinó után (amelyen az egyébként háborús bűnökért elítélt és Magyarországon is megvádolt Csatáry Lászlót búcsúztatták) tudni lehetett, hogy az MLSZ büntetését a ferencvárosi klubvezetők nem nyelik le, hanem felkutatják a bűnösöket, és kifizettetik velük a büntetést. Kubatov Gábor elnök drámai videóüzenetben követelte, hogy a szurkolók adják fel magukat. Ennek az lett az eredménye, hogy néhány ezer – zömében nem is fradista – összezárt, és önkéntes alapon felvállalták a molinó kifeszítését és annak tartalmát. A molinóért egyébiránt a rendőrség nem indított eljárást, viszont az MLSZ-büntetés megmarad.

A múlt héten az a hír járta, hogy Kubatovék ennek ellenére megtalálták a valódi molinókészítőket, és fél évre ki is tiltják őket a Puskásból, de erre a mai napig nem került sor.

Update: Csütörtökön Kubatov Gábor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy drukker önként jelentkezett a molinó-ügy után, őt egy évre felfüggesztve fél évre kitiltották, másik hét embert is azonosítottak, őket a klub „hat hónapra kizárja minden hazai és idegenbeli meccsről".

A dolog érdekessége, hogy a hét kitiltott közül ketten először jártak Fradi-meccsen.

Jött a derbi

Sőt, az Újpest elleni derbin ismét balhé volt. Szurkolók egy csoportja lebontotta a kerítést, és az ellenfél szektorához akart vonulni, amit a rohamrendőrök akadályoztak meg. Az MLSZ kétmillióra büntette a Ferencvárost, és egy meccsre bezáratta a B-szektort.

4y km mZ W4.gif

A ferencvárosi klubvezetés tehetetlenségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szurkolók számonkérése helyett stratégiát változtattak, és szerdán egy automata hívta végig a szurkolói kártyával rendelkező fradistákat, akiket választás elé állított a véleményüket kérve a hétvégi eseményekről: az illető gombnyomással választhatott.

  • 1. azonosítsák és tiltsák ki a pályára rohanókat
  • 2. álljon ki mellettük a klub

Update: Kubatov Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: „az elnökség utasította az FTC Zrt. vezetését, hogy azonosítsák őket, és egy évre zárják ki mindennemű eseményről. Egyben azt kérte az elnökség, hogy fellebbezze meg az MLSZ ítéletét, és szüntesse meg a szektorbezárást”. Eddig 13 embert azonosítottak, akik kitörtek a szektorból.

    A telefonon feltett kérdés azért is furcsa, mert közben a rendőrség szerdán már a negyedik embert vette őrizetbe a Puskásban történt balhé miatt, K. Vilmost kommandósok fogták el.

      Hogy megértsük, mi történik a Ferencvárosnál, arról a Fradi biztonsági szolgálatának egyik vezetője gondoskodott, aki az Újpest elleni derbin nem a semleges viselkedést választotta. A Fidesz-székház védőjeként ismertséget szerzett Sz. Ferenc (egykori elítélt gyilkos) Böde góljánál ugrott a gólszerző nyakába, miközben a játékosok ünnepeltek.

      A videón Sz. Ferenc Bödére üvölt.

      Egyelőre tehát sem a molinósok, sem a pályára rohanók nem számítanak a klub ellenségeinek, sőt azon múlik, hogy miként áll hozzájuk a többség.