99 hibátlan dobás a leszerepelt Miamitól

2013.09.30. 18:56

A Miami Marlins a vasárnap véget ért 2013-as baseballszezon csak a második legrosszabb mérlegét tudta felmutatni az idény végén. Dobójuk, Henderson Alvarez azonban gondoskodott arról, hogy a szurkolók azért ne rossz szájízzel búcsúzzanak a csapattól.

A fiatal dobójátékos egyetlen ütést sem engedett a Detroit Tigers játékosainak, rendkívül hatékony volt, négy ütőjátékost is kiejtett. Közben pedig csak 99-szer kellett dobnia, ami egy ilyen mérkőzésen, ahol nem volt ütése az ellenfélnek, nem sok.

Nyolc és fél inning (9 inningből áll egy meccs) után is 0-0 volt az állás, de mégis elmaradt a hosszabbítás köszönhetően a Detroit nagy hibájának. A Miami ütője, Giancarlo Stanton futásához nagyon kellett az úgynevezett „wild pitch" (vad dobás), vagyis amikor az ellenfél elkapójától elpattan a labda. A Detroit ezzel ajándékozta meg Stantont, aki befuthatott a harmadik bázisról, megnyerve csapatának a mérkőzést.

A tökéletes dobóteljesítmény magában is ritka, összesen 282-szer történt meg az MLB történelmében, idén pedig ez mindössze a harmadik volt, de walk-offal (olyan pontszerzés, amire az ellenfél már nem válaszolhat) párosítva különösen ritka. 1997 óta ez volt az első. Az utolsó fordulóban utoljára 1984-ben volt tökéletes teljesítmény egy dobótól.

Alvarez az ötödik játékos a Marlins történetében, aki ellen egyetlen ütést sem tudtak összehozni egy meccsen.

A Miami 62-100-as mérleggel zárta a szezont, csak a Houston Astros volt náluk rosszabb, míg a Detroit Tigers csoportgyőztesként jutott az október 1-én kezdődő rájátszásba.