Berki: A kezem letapadt, elfogyott az erő

2013.10.02. 10:26

Berki Krisztián kedden nagyot hibázott az antwerpeni torna világbajnokságon. Az olimpiai bajnok a lólengés selejtezőjében rontott és leesett a szerről. A hibás gyakorlatával nem juthatott döntőbe, a 24. helyen végzett.

„Kicsit el vagyok keseredve, de próbálok nem túl nagy ügyet csinálni belőle. A hibázás lehetősége benne van a tornában, én most rontottam, tudom, hogy nem a legjobbkor, de ez van. Én sem vagyok gép. A kezem letapadt és mire a Magyar-orsóhoz értem, elfogyott a lendületem, leestem a szerről. Jól felkészültem, semmi sem zavart, mégis ez történt. Új gyakorlatom van, ezt még be kell versenyeznem, hiszen mindössze két magyar viadalon szerepeltem ezzel. Ma még végignézem a versenyeket, holnaptól már edzek, készülök a jövő hétvégi Mesterfokú bajnokságra" – nyilatkozta.

Krisztian BERKI (HUN) - 2013 Artistic Worlds

„Krisztiánnak az edzések és a melegítés is jól ment, az elmúlt napokban csakúgy szórta a 6.7- és és a 7.0-ás kiindulópontú gyakorlatokat. A szólításnál viszont nem ment neki, hibázott. Persze jobban örültünk volna, ha fináléba kerül és ott az éremért, esetleg az aranyért száll harcba, de nincs tragédia, ez nem Waterloo. A ciklus elején tartunk, új elemeket tanult, ez az év a gyakorlást szolgálja. Akármi is történt, Berki Krisztián a mi Berki Krisztiánunk, most így alakult" – mondta Altorjai Sándor csapatvezető.