Zsófia
17 °C
21 °C

2020-tól szinte bármilyen sportágból rendezhetnénk vb-t

2013.10.04. 18:31

A kormány elfogadta a 2014-től 2020-ig tartó időszakra vonatkozó sportlétesítmény-fejlesztési stratégiát - írta pénteki közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága.

A tájékoztatás szerint a szabadidő- és versenysporthoz, az utánpótlás-neveléshez, a rendszeres testmozgáshoz és a mindennapos testneveléshez szükség van arra, hogy a sportlétesítményeket a kor követelményeinek megfelelően fejlesszék. A megvalósításnál kiemelten fontos szempont a fenntartható működés és a fejlesztések települési szinthez történő illesztése.

A közlemény kitér rá, hogy a három évvel ezelőtti adatokhoz képest 30 százalékkal nőtt az igazolt sportolók száma, csaknem 70 ezerrel több gyermek sportol különböző egyesületekben a látvány-csapatsportágakvban. Az államtitkárság közlése szerint a többi sportág esetében szintén jelentős növekedés tapasztalható.

Az államtitkárság kitér rá, hogy a most elfogadott stratégiában foglalt célok teljesítésével 2020-ra a magyarországi sportlétesítmények minden jelentősebb sportág esetében alkalmasak lesznek nemzetközi világversenyek megrendezésére és segítik a magyar sportolók sikeres felkészülését.

Az Emmi közleménye szerint a stratégia olyan fejlesztési irányokat határoz meg, amelyek mentén nemcsak az élsport és az utánpótlás-nevelés, hanem a tömegsport igényeit is kiszolgáló sportlétesítmények fejlesztésére kerül majd sor.