Szoros befutó a tengeri nagyhajós bajnokságon

2013.10.17. 10:45

A tengeri bajnokság harmadik futamán tízből öt hajó is úgy futott célba az Adrián, hogy a helyezéseket szinte célfotóval kellett eldönteni. Mindezt egy 25 tengeri mérföldes navigációs futam végén, ahol a versenyzők 34-35 mérföldet (63-65 km) vitorláztak.

Az élen az összetettben akkor holtversenyben álló Czap Zoltánék (Kör-Ker – Interteher), és a Lillafüred Sailing Team, vagyis Gál András Leventének a  Detre testvérekkel és Király Zsolttal megerősített csapata vívott párharcot, amelybe végül a bajnoki címvédő DAK Sailing Team szólt bele. A vodicei célvonal előtti hátszeles szakaszon Pallay Tiborék jobban taktikáztak és az utolsó métereken győztek. A három hajó egymással fedésben érkezett a célvonalra, és öt másodpercen belül futottak be.

Mögöttük a táv első felén vezető hajó érkezett negyedikként Tuss Miklós vezetésével.

Az első három szoros befutóján is túltett a végül ötödik-hatodik helyen végzett két csapat. A Haraghy Csaba vezette Pureco és Beliczay Mártonék (Qpharma) között egymásodperces, körülbelül 20 centiméteres különbség volt a célvonalon.

A mezőny két nap alatt három futamon van túl, eddig minden a menetrend szerint alakul a IX. Tengeri Naghyhajós Bajnokságon. Három futam, három győztes, a péntek délutánig tartó, hétfutamosra tervezett verseny teljesen nyílt.