Baranyai János nyert a B csoportban

2013.10.25. 12:06

Baranyai János volt a legjobb a 85 kilogrammos kategória B csoportjában a súlyemelők lengyelországi világbajnokságának pénteki versenynapján.

A délelőtti versenyt rosszul kezdte az Oroszlányi VSE 29 esztendős súlyemelő, elrontotta 150 kilós kezdőfogását. Ugyanezen a súlyon aztán technikailag remekül kivitelezett gyakorlattal javított, majd magabiztosan szakította ki a 155 kilót is.

A 2008-as pekingi olimpián a sportág egyetlen magyar képviselőjeként indult és akkor súlyos könyöksérülés miatt kieső Baranyai a wroclawi vb-n lökésben is helytállt. Elsőre biztos kézzel tartotta meg a feje felett a 188 kilót, majd a 191-et is, csak a 193 kilogrammos teherrel nem bírt. Összetettben így 346 kilogrammig jutott, s mind a hat vetélytársát maga mögé utasítva megnyerte a B csoportot.

"Elégedett vagyok, a jelenlegi körülmények között ami most bennem volt, azt kihoztam magamból" - mondta a felkészülés nehézségeire is kitérve, leginkább a kellő anyagi támogatás hiányát felpanaszoló Baranyai. Hogy eredménye mit ér majd, az csak este derül ki, amikor véget ér a súlycsoport A csoportjának 17 órakor kezdődő versenye.