Rendkívüli közgyűlést kezdeményez 26 súlyemelőklub

2013.10.29. 16:20

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte kedden 26 hazai súlyemelő-egyesület elsődlegesen azzal a céllal, hogy visszahívják tisztéből a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnökét és az elnökséget, illetve új elnököt és vezetést válasszanak.

A sportági szakszövetség tagegyesületeinek több mint 60 százaléka élt alapszabály adta jogával - olvasható abban a közleményben, amelyet a változást szorgalmazó klubok nevében írt alá Tamtom Péter, az egyesületek megbízott képviselője, a kisbéri Vállalkozók SE elnöke, Bökfi János lemondott szövetségi kapitány, a Békéscsabai Előre SC elnökhelyettese és Fodor Emese, az Ózdi Súlyemelő FC szakosztályvezetője.

A tiltakozó klubok és szakosztályok - amint azt a dokumentumban rögzítették - a regnáló elnök, Dobos Imre sportdiplomáciai gyengeségét is látják amögött, hogy a sportág nem került be a kiemelt állami támogatásban részesülő 16 sportág közé, holott évtizedekre visszanyúló - olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon elért - eredményei a 8-10. helyre sorolják.

„A sportágat 2008 óta vezető Dobos Imre, a kontinensviadalokról nemrégiben dobogós helyezéseket hozó utánpótlás menedzselését sem látja biztosítottnak, erről a közelmúltban napvilágot látott sajtónyilatkozatai tanúskodnak. Mindeközben teljességgel kizárta és minden támogatástól, eszköztől megfosztotta a felnőttválogatott azon tagjait, akik a legtöbb eredményességi ponttal segítették tavaly a honi súlyemelést” – olvasható a közleményben, amely így folytatódik:

„Dobos Imre nem tájékoztatja a tagegyesületeket rendszeresen a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségének döntéseiről, a döntések indokolásáról, a szövetség gazdasági helyzetéről, gazdálkodásáról, valamint a felnőtt válogatott keret még a legrövidebb ciklusú felkészülési programmal sem rendelkezik, legalábbis arról nem tudnak a klubedzők. Mindezekkel egyet nem értve, a nyár derekán lemondott a megbízott szövetségi kapitány, és elhagyta posztját az utánpótlás-vezető is.”

A közlemény szerint „a kezdeményezés érdekessége, hogy az aláírók között megtalálhatók azok az egyesületek is, amelyek hosszú időn át látszólag egyetértésben dolgoztak Dobos Imre elnökkel. Dobosnak rendkívüli elnökségi ülést kell összehívnia, ahol az MSSZ elnökségének - a szövetség alapszabálya alapján -, határozatot kell hoznia a rendkívüli közgyűlés összehívásának időpontjáról” - áll a dokumentumban. Dobos Imre jelenleg külföldön tartózkodik.