Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nem lesz rendkívüli közgyűlés a súlyemelőknél

2013.11.07. 15:52

Nem lesz rendkívüli közgyűlés a súlyemelőknél - közölte a sportág hazai szövetségének (MSSZ) elnöke. A külföldi útjáról hazatért Dobos Imre csütörtökön tudatta ezt az MTI-vel, magyarázatul azt említve, hogy a rendkívüli közgyűlést szorgalmazó klubok közül sokan visszavonták az MSSZ-nek eljuttatott ez irányú beadványukat.

„A végső döntést a november 21-i elnökségi ülésünk hozza meg, a visszakozó nyilatkozatokat az MSSZ a Magyar Olimpiai Bizottságnál helyezi letétbe” - fogalmazott az elnök, hozzáfűzve, hogy amely klub jogi eljárást akar, az az ügyészséghez fordulhat.

Dobos Imre reagálásának előzménye az az október 29-i közlemény, amelyben 26 súlyemelőklub kezdeményezte rendkívüli közgyűlés összehívását, a dokumentum szerint elsődlegesen azzal a céllal, hogy visszahívják tisztéből a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökét és az elnökséget, illetve új elnököt és vezetést válasszanak.

A sportági szakszövetség tagegyesületeinek több mint 60 százaléka élt alapszabály adta jogával - állt a közleményben. A tiltakozó klubok és szakosztályok - amint azt a dokumentumban rögzítették - a regnáló elnök, Dobos Imre sportdiplomáciai gyengeségét is látják amögött, hogy a sportág nem került be a kiemelt állami támogatásban részesülő 16 sportág közé, holott évtizedekre visszanyúló, olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon elért eredményei a nyolc-tizedik helyre sorolják.