Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Miniszterelnöki támogatás a 2024-es olasz olimpiai pályázatnak

2013.11.13. 14:53

Enrico Letta miniszterelnök támogatja az olasz jelentkezést a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért. A kormányfő szerdán az Olasz Olimpiai Bizottság központjában hangsúlyozta, hogy a nyári játékok rendezése elérhető cél, s versenybe kell szállni érte. Azt egyelőre még nem jelentették be, hogy melyik várossal pályázna a bizottság, ám minden bizonnyal Rómára esik majd a választás.

A 2020-as játékokra az olasz főváros elsőként jelentkezett, ám később a kandidálást visszavonták az olaszok, mivel az akkori miniszterelnök, Mario Monti nem adta meg a pénzügyi garanciát a pályázathoz.

Letta szerdán arról is beszélt, hogy támogatja egy olyan új törvény megalkotását, amely hozzásegíti az élvonalbeli labdarúgóklubokat ahhoz, hogy felmondhassák a városokkal kötött bérleti szerződéseiket, és saját arénát építhessenek. Erre azért volna szükség, mert az olasz labdarúgás klubszinten évek óta tapasztalható visszaeséséért szakértők szerint nagy mértékben felelős a stadionhelyzet. A Serie A-ban a Juventuson kívül ugyanis egyetlen klub sem a saját stadionjában játszik.