Tiger Woods négy ütés előnyből kapott ki

2013.12.09. 12:30

Tiger Woods nyerő helyzetből, négy ütés előnyből veszítette el vasárnap a profi golfozók meghívásos World Challenge elnevezésű versenyét, melyet a rájátszásban végül Zach Johnson nyert meg.

Az amerikai világranglista-vezető idei hatodik tornagyőzelmére készült a kaliforniai Sherwoodban rendezett négynapos versenyen, és még vasárnap is sokáig úgy tűnt, nyerni fog. Végül azonban hiába volt négy ütés előnye nyolc lyukkal a vége előtt, Johnson szenzációsan játszott a hajrában, a nyolcből négyszer birdie-t (az alapütésszámnál eggyel kevesebb ütés) gurított, és Woodshoz hasonlóan 275 ütéssel zárt.

A rájátszás aztán gyorsan eldőlt, miután Woods az első lyukon elhibázta a könnyűnek tűnő par-gurítását (alapütésszámmal megegyező), míg Johnsonnak sikerült az alapütésszámnak megfelelő eredménnyel zárnia.

Johnson sikeréért egymillió dollárt kapott, és a kilencedik helyre lépett elő a ranglistán, melyen korábban még sosem volt az első tízben. Tiger Woods második helyével megerősítette helyét a rangsor élén.