Czene Attila a Szabadidősport Szövetség elnöke

2013.12.19. 13:49

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki közgyűlésén Czene Atillát választották meg a szervezet elnökévé. A korábbi olimpiai bajnok úszó azt a Horváth Andrást váltja az elnöki székben, a ki 2007 óta irányította a szövetséget. A hat éve elnöklő Horváth András maga kezdeményezte a szervezet vezetésének megújítását.

Czene Attila az aktív sport befejezése után sportvezetőként tevékenykedik. 2010 és 2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának sportügyeket felügyelő államtitkára volt, majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) főigazgatójának nevezték ki.

„Új kihívás előtt állok. Egy olyan nagy területről van szó, melynek táborában közel 3.7 millió potenciális sportoló van” – mondta Czene Attila. A Magyar Szabadidősport Szövetség új elnöke ugyanakkor hozzátette, tisztában van azzal, hogy a rendszeresen sportolók számát elsősorban megfelelő szolgáltatásokkal lehet vonzóvá tenni. „Sok feladatunk lesz ezen a területen, többek között szeretnénk bevezetni a Nemzeti Sportinformációs Rendszer a szabadidősort területére” – mondta Czene.