Az utolsó méter dönt? Nem, az utolsó 200

2013.08.01. 11:32 Módosítva: 2013.08.01. 16:44

Csütörtök este rendezik a nőknél a leggyilkosabb szám, a 200 pillangó döntőjét, amelyben két magyar is érdekelt. A 200 vegyesen hétfőn győztes Hosszú Katinka 2:07-en belülre került, a spanyol Mireia Garcia Belmontéhoz valamint az amerikai Camille Adamshez hasonlóan. Hosszú ezzel a harmadik, Jakabos a hatodik legjobb időt úszta.

Hosszú azt még nem árulta el, milyen taktikával fog versenyezni, az elődöntőben nagyon megnyomta az utolsó ötvenet, arra is tartalékolt.

„Majd Shane eldönti, hogyan versenyezzünk, ez végül is az ő, az edző dolga, nem? Hármas pályán úszom, aminek örülök, holnap délelőtt (tegnap készült az interjú) kicsit pihenni fogok, bár még nem tudom, hogyan, hiszen minden délelőtt itt voltam uszodában” - mondta fülig érő szájjal.

Hosszú egyébként a két legutóbbi világversenyen nem volt döntős, az olimpián éppencsak lemaradt róla, így már biztosan előrelépett, nyugodtan versenyezhet.

Jakabos a hetes pályát kapta, remekül jött ő is a hajrában, ezért adódott a kérdés mi fog dönteni: az utolsó ötven vagy az utolsó öt méter.

„Az utolsó kétszáz” - felelte mosolyogva.

Korábban szobatársak voltak Hosszúval, most már nem, hiszen Hosszúnak az edzője a vőlegénye, így vele került össze.

„Kevesebbet beszélünk, de az kihagyhatatlan, hogy ne mondjunk egymásnak a verseny előtt egy nagy hajrát.”

Jakabos honlapján még több hasonló kép van az úszónőről, aki szépségével valamennyi világversenyen hódított.