Gyurta elmondta visszalépéseinek okait

2013.07.30. 13:17

Hétfőn már kiosztották a férfi száz méteres mellúszás érmeit, kedden az ötven méter selejtezőit tartják, onnan is hiányzik a kétszáz méter címvédője és olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel. Eredetileg mindkét távra benevezték, de inkább kihagyta mindkettőt.

Szántó Dávid (Digisport) a bemelegítő medencénél érte el, neki magyarázta el a visszalépések hátterét.

A kulcsmondat: az ellenfelek demoralizálása. Mert egy kicsit ők is találgatnak, most nincs annyira jó formában, vagy éppen kirobbanó formában van, de csak csütörtökön, a kétszázas selejtezőben szeretné felfedni a lapjait. A magyar bajnokságon 2:10-en belülre került az előfutamban, de a döntőben nem úszott, akkor sem hagyta meg az esélyt, hogy következtessenek ellenfelei.

Gyurta hozzátette még: örül annak, hogy nagy riválisa, a brit Michael Jamieson, akivel hatalmas versenyt vívott az olimpiai döntőben is, már négy hete hatalmas formában volt, mert azt nem könnyű hosszú ideig fenntartani.

„Azt nyilatkozta, már csak egy karcsapásra van tőlem, meglátjuk. Én is jó formában érzem magam” - összegzett Gyurta.

Június 26-án 2:08-on belülre került Jamieson, a győzelemhez is biztosan ilyen időre lesz szükség Barcelonában, ahol Hosszú Katinka már megszerezte az első magyar aranyat.