Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Hosszú és Jakabos is döntős 200 vegyesen

2013.07.28. 20:06

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe a barcelonai vizes világbajnokságon. A hétfői finálé résztvevője lesz a nyolcadik legjobb eredményt elérő Jakabos Zsuzsanna is.

Hosszú a délelőtti 2:08.45 perces idejénél valamivel lassabban úszott délután, de a 2:08.59 is a legjobb volt, nem csupán a második futamban, hanem a teljes 16 fős elődöntős mezőnyt tekintve is.

„Az biztató, hogy egy nap kétszer is ilyen jó időt mentem, vagyis a 2:08-at biztosan tudom - mondta Hosszú Katinka. - Viszont nyilván a kínai is tartalékolt, s nem tudni, mennyit. Igaz, én sem hajtottam meg annyira a végét. Maga az úszásom nekem nem tetszett, mindent elrontottam technikailag, amit csak lehetett, a rajtot, a fordulókat. A döntőben ezt nem engedhetem meg magamnak...”

Jakabos az első elődöntős futamban úszott, amelyben a harmadik helyen végzett 2:11.21-gyel, a délelőtti 2:12.31-en jelentősen faragva.

„Ez bizony kicsit nehezebb volt, mint reggel, kiúsztam magam... A futambeli harmadik helynek, s még inkább annak, hogy bejutottam a döntőbe, viszont nagyon örülök” - összegzett Jakabos.

 


  • Vennék
  • Bankszámla