Vadnai Benjamin vitorlás ifi-vb-t nyert

2014.01.03. 18:10

A vitorlázó Vadnai Benjamin ifjúsági világbajnoki címet szerzett Laser Radial hajóosztályban Ománban.

A december 27-én kezdődött és pénteken véget ért vitorlás versenyen - melyen 11 futam alapján hirdettek győztest - 22 ország 51 versenyzője állt rajthoz a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) tájékoztatása szerint. Vadnai Benjamin 2012-ben, Buenos Airesben a Laser 4.7 hajóosztályban lett vb-győztes, így már kétszeres ifjúsági világbajnok.

Benjámin vezet és nyer
Benjámin vezet és nyer
Fotó: hunsail.hu

Vadnai Benjamin napról-napra javult, a második nap, négy futam után a negyedik volt, majd a harmadik lett, az utolsó előtti napnak pedig már a második helyről vágott neki. Gianmarco Planchestainer négy ponttal vezetett előtte, de a magyar vitorlázónak sikerült ledolgoznia ezt a hátrányt, ebben az olasz egyik eredményének megsemmisítése is segítette, és egy helyezési számmal elé került.

Öccse, Vadnai Jonatán az ötödik helyen végzett, a 17 éven aluliak között pedig bronzérmes lett. Ő tavaly kategóriájának győztese volt a klubja (BYC) által rendezett Laser 4.7 világ- és Európa-bajnokságokon, Balatonfüreden és Byte hajóosztályban is győzni tudott az ifjúsági-vb-n.