Szalayék kihagyták a szerdai szakaszt

2014.01.08. 16:53

A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) kettős kihagyta a szerdai nyolcadik szakaszt az Africa Race elnevezésű tereprali versenyen, amelyen hét versenynap után összetettben a hetedik helyen állt. Az Opel Dakar Team beszámolója szerint az előző napi géphibát az éjszakáig tartó szerelés ellenére nem sikerült kijavítani.

A magyar páros elrajtolt ugyan a nyolcadik szakaszon, de az első komolyabb dűnesornál belátta, hogy erő nélkül itt nem jut át - ráadásul megint dőlt az autóból az olaj -, úgyhogy inkább úgy döntött: él a szabályok adta lehetőséggel, és kihagyja a mauritániai Akzsuzst-Akzsuzst hurokszakaszt. Ezért ugyan több órányi büntetés jár majd, de Szalay és Bunkoczi megítélése szerint még ez is jobb, mintha bennragadna az autó a pálya közepén, ahonnan teljesen reménytelen kimenekíteni, írta az MTI.

„Nyolcvannégy kilométert kellett megtenni a rajtig, odáig el is jutottunk, igaz, kellett olajat tölteni a Mokkába – idézte fel a történteket Szalay Balázs. – A rajt után néhány kilométeren keresztül viszonylag jól haladtunk, ám amikor a mély homokba, a nagy dűnék közé értünk, be kellett látnunk, hogy erő nélkül semmire sem jutunk, és úgy döntöttünk, inkább visszajövünk a táborba, hátha a csapat kitalál valamit, s talán a hátralévő szakaszokat teljesíteni tudjuk.”

A magyar kettős az előző hét szakaszból ötön a második legjobb időt autózta. A verseny szombaton zárul.