Budapesten tanácskozott a Fair Play bizottság

2014.02.02. 18:52

Több fontos döntést hozott a Nemzetközi Fair Play Bizottság, amely a hétvégén Budapesten tartotta tanácskozását: megnevezték a 2013-as év Fair Play díjazottjait, megújították a bizottság vezetését, valamint kijelölték a 2014-es díjátadó helyszínét.

A díjazottak között ott van, és úgynevezett Életműdiplomát vehet majd át Szabó Lajos, a magyar Sportmúzeum igazgatója, aki az indoklás szerint a fair play értékeinek közvetítésében, népszerűsítésében kiemelkedő szakmai munkát végzett, a témában számos kiállítást rendezett, jelenleg iskolákban bemutatandó olimpiai és fair play-sorozaton dolgozik.

"Tavaly ünnepelte 50 éves fennállását a bizottság, és az évfordulót követő első, mostani ülésen újrastrukturáltuk a szervezetet. Új főtitkárt választottunk Sunil Sabharwal személyében, aki anyai ágon magyar származású, és szintén új az alelnök, Nyikolaj Dolgopolov, aki az orosz Fair Play Bizottság elnöke" - idézte Kamuti Jenő elnököt a szervezet vasárnap kiadott közleménye. Az idei díjátadó gála helyszíne az oroszországi Kazany lesz július második felében.