Piroska
-1 °C
5 °C

Valujev azt szeretné, ha dohányzás helyett mozognának az emberek Szocsiban

2014.02.05. 17:28 Módosítva: 2014-02-05 17:29:42

Nyikolaj Valujev, a profi nehézsúlyú bokszolóból lett orosz parlamenti képviselő arra szólított fel szerdán Szocsiban, hogy az emberek a téli olimpia idején ne dohányozzanak, hanem inkább mozogjanak.

    A profi ökölvívóként Keleti Szörnyetegnek és Orosz Óriásnak is nevezett sportoló, aki első oroszként szerezte meg 2005-ben Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoki címét, a politika mellett sporttal is foglalkozik. Ő az orosz jéglabdaszövetség alelnöke.
    Valujev bejelentette, hogy szerepelni fog a játékok pénteki ünnepélyes megnyitóján. Szerződése nem engedi, ezért nem mondhatta el, mi lesz a feladata, azt azonban elárulta, hogy tetszik neki a szerep. "Amúgy nem szoktam olyasmit csinálni, ami nem tetszik" - tette hozzá.
    A hatalmas termetű, jó humoráról ismert, egy neves orosz mobilszolgáltató reklámjában is szereplő sportember-politikus szerint az olimpia újabb lépés az egészséges életmód felé, ezért kéri, hogy az emberek legalább a játékok idején ne dohányozzanak.
    A szocsi téli olimpia nyitóünnepségről eddig nem szivárogtak ki részletek, és Vitalij Mutko orosz sportminiszter is csak annyit mondott a tájékoztatóján, hogy a ceremónia lenyűgöző lesz. Örömmel nyugtázta, hogy sem a műsorban résztvevők, sem a próbákon járt szurkolók nem tettek közzé felvételeket a műsorról az interneten, és így a ceremónia meglepetés lesz a világ számára. A rendezvény közép-európai idő szerint 17 óra 14 perckor kezdődik. (MTI)