A BOM 10 millióval támogat 16 fiatal sportolót

2014.02.07. 12:58

Tizenhat fiatal sportolót támogat 10 millió forinttal a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) a Magyar Sportért Alapítvány idén elindított ösztöndíj-programja keretében.

A pénteki sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a program a sportolói karrier mellett felsőfokú vagy szakmát adó tanulmányokat folytató olimpiai kerettagokat segíti. Első körben 13 sportági szövetséggel kötöttek együttműködési szerződést, de meg akarnak állapodni a többi olimpiai sportág vezetésével is.

A 16 ösztöndíjas 11 sportágat képvisel, a legismertebb Joó Abigél, a kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó, a londoni olimpia ötödik helyezettje, de a már nemzetközileg is ismertek közé tartozik a korosztályos világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai aranyérmes kajakos, Farkasdi Ramóna, a vb- és Eb-negyedik tornász, a tavalyi olimpián nyolcadik Hidvégi Vid, az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes triatlonos, Horváth Zsanett, az ifjúsági Eb-ezüstérmes asztaliteniszező, Ambrus Krisztina vagy a junior vb-második vívó, Várhelyi Anna Judit.