József, Bánk
-6 °C
0 °C

Gyurta edzője a járdába verte a fejét

2014.02.14. 10:58

Február hatodiki ónos esőben pórul járt Széles Sándor, az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel mestere is, akit – mivel csúnyán megütötte a fejét – mentőautó szállított kórházba.

Nagyot estem a járdán, koppant a fejem, de azonnal tudtam, hogy őrületesen nagy baj nem történhetett – elevenítette fel a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Széles Sándor. „A Jánosban összeöltötték a sebemet, majd átszállítottak a Tétényi útra, ahol MRI-vizsgálatot végeztek el rajtam. Megkönnyebbültem, amikor elmondták, hogy belső sérülést nem szenvedtem, így este a saját lábamon távozhattam és térhettem vissza az otthonomba.”

A tavaly az Év Sportolójának megválasztott Gyurta Dániel, valamint testvéröccse Gergő és még egy sor fiatal tehetség mestere másnap elment az uszodába, és bár nem érezte magát jól, levezényelte a napi edzéseket.

Nem sokkal később az uszodában Verrasztó Zoli főorvos barátom kiszedte a varratokat. Hazatérve, amikor jó meleg vízzel lezuhanyoztam, elkövettem azt a hibát, hogy a fejemre is vizet zúdítottam, mire elkezdett szivárogni a vér a sebemből és egy kisebb dudor is keletkezett. Másnap reggel szorítókötést raktak rá és egy jókora turbánt, amit még most is viselek. Szerdán folytatódott a varratszedés, és ha minden igaz, pénteken végre a kötést is eltávolítják a fejemről. Már nem érzem rosszul magam, örülök, hogy ennyivel megúsztam.”

Klubja, az Újpest elnöke, Őze István valamint Gyurta Tamás szakosztályelnök azt tanácsolták a szakembernek, ne utazzon el a versenyzőivel a válogatottak február 24-én kezdődő, Fort Lauderdale-i, háromhetes edzőtáborába.

Azt kérték tőlem, legyek óvatos és feleslegesen ne kockáztassak. Azzal bíztattak, hogy három hétig ellesznek nélkülem a versenyzőim, a munkatársaim, a 30 éve velem dolgozó Kovácshegyi Feri és a szintén tapasztalt Virth Balázs pedig jól boldogulnak majd az általam megírt edzésterveket követve. Ha pedig konzultációra lenne szükség, bármikor kapcsolatba léphetnek velem. István és Tamás is azzal biztatott, tőlem igazából csak azt várják, hogy Dani két év múlva ismét nyerjen olimpiai aranyérmet. Nem idegeskedek, mert az idén augusztusi berlini Európa-bajnokságtól még mindig nagyon sok idő választ el, ahol az első számú versenyzőm ugyan nem akar mindent beleadni, de ahogy ismerem, nem valószínű, hogy visszafogja majd magát.”

A kérdés ezek után az, hogy Széles Sándor marad-e Budapesten, vagy február 24-én versenyzőinek a társaságában ő is felül-e a repülőgépre? Nagyra értékelem a jóakaróim tanácsait, mégis úgy gondolom, hogy a végső szót nekem kell majd kimondanom. Ez akkor fog megtörténni, amikor az orvosaim majd zöldre vagy pirosra állítják előttem a szemafort” – összegzett Széles.