Szilágyi Áron vk-aranyérmes Padovában

2014.02.15. 19:54

Parádés vívással megnyerte a férfi kardozók padovai világkupaversenyét Szilágyi Áron, míg Heidenheimben másodikként végzett a párbajtőröző Rédli András, írja az MTI.

A Londonban olimpiai aranyérmes, tavaly, Budapesten vb-harmadik Szilágyi kiemeltként csak a főtáblán kapcsolódott be a 191 fős, hatalmas mezőny küzdelmeibe a Luxardo Kupán, amely hagyományosan a fegyvernem egyik legjelentősebb viadala. A legjobb 64 között 15-12-re verte az iráni Abedinit, ugyanennyire a német Hartungot és a francia Lambert-t, majd a negyeddöntőben 15-8-ra az orosz Ibragimovot, az elődöntőben pedig 15-11-re az olasz Berrét. A fináléban sem torpant meg: 15-7-re győzte le a dél-koreai Gut.

"A számok csalnak, nagyon nyögvenyelősen indult a napom. Egy iránival, egy nem túl acélos némettel és egy junior korú franciával küszködtem, és valóban csak annak örültem, hogy legalább a küzdeni tudásommal nem volt baj. Aztán a negyedik-ötödik meccsen megjött az érzés, ültek a parádok, megéreztem a tempót. A döntőben, az emelt páston meg már úgy ment a vívás, ahogy azt szeretem" - tette hozzá Szilágyi.

Rédli a németországi versenyen még nagyobb mezőnyben ért el kiváló eredményt, Heidenheimben 261 párbajtőröző lépett pástra. A tavaly csapatban világbajnok magyar vívónak a pénteki selejtezőből kellett beverekednie magát a 64 közé, ahol az ukrán Mirgorodszkit 15-13-mal, az olasz Garozzót 15-12-vel, a szintén ukrán Reizlint pedig 7-6-tal búcsúztatta. A negyeddöntőben a 2010-ben és 2013-ban is világbajnok észt Novosjolovnál is jobbnak bizonyult 6-5-re, majd a döntőbe a venezuelai Fernandez 14-9-es legyőzésével jutott be. A fináléban viszont már alulmaradt: 7-3-ra kapott ki az ukrán Nyikisintől.