A férfi és a vegyes váltó döntőjét is törölték az öttusa világkupán

2014.03.01. 21:51

Azután, hogy a női verseny pénteki döntője félbeszakadt és eredmény nélkül zárult, kiderült, hogy a férfiak fináléját és a vegyes váltót sem rendezik meg az öttusázók idei első világkupa-fordulóján, Acapulcóban - értesült az MTI.

Már a női döntőben is komoly gondok voltak, a lovak többsége például alkalmatlan volt az ugratásra, de a vívásban és úszásban sem voltak ideálisak a körülmények, ezért a férfi mezőny döntősei úgy döntöttek, hogy nem kezdik el a küzdelmeket. Majd nem sokkal később az is kiderült, hogy a két hátralévő versenyszám elmarad.

A nemzetközi sportági szövetség (UIPM) a pénteki verseny félbeszakadását közleményében a tikkasztó hőséggel magyarázta. Úgy fogalmazott, hogy ilyen körülmények között nem lehetett garantálni a versenyzők és a lovak épségét, majd a szombati verseny törlését is hasonlóan kommentálta.

„A versenyzőkkel történt tanácskozást követően és figyelembe véve a lovak egészségére kedvezőtlen acapulcói körülményeket, az a döntés született, hogy a verseny hátralévő részét nem rendezzük meg” - olvasható az MTI-hez is eljuttatott szombat esti közleményben.

A világkupadöntős részvételért így Egyiptomban, Kínában és Magyarországon lehet majd gyűjtögetni a pontokat. Magyar részről a mexikói női döntőben Kovács Sarolta és Földházi Zsófia, a férfi fináléban pedig Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence volt, illetve lett volna érdekelt.