Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Három magyar érem a junior vívó Eb-n

2014.03.03. 18:25

Egy arany- és két ezüstérmet szereztek a magyarok a csapatversenyek első napján a junior vívók jeruzsálemi Európa-bajnokságán. A magyar sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Hamar Balázs összeállítású párbajtőr-válogatott győzött, a László Luca, Márton Anna, Papp Borbála, Záhonyi Petra alkotta kardegyüttes és a Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás, Németh András összetételű tőrkvartett pedig második lett.

A párbajtőrözők a törökök (45-15), a franciák (45-26), a spanyolok (45-29) és az ukránok (45-36) magabiztos legyőzésével végeztek az élen.

A tőrözők a negyeddöntőben kezdtek, s a svédek elleni bemelegítés (45-24) után az oroszokat kiélezett küzdelemben verték meg (45-43), majd a döntőben 45-41-re kikaptak a lengyelektől.

A női kardozók - akik között ott volt az egyéniben győztes Márton Anna - a lengyelekkel vívtak először (45-37), aztán a franciákon jutottak túl egyetlen tusnyi különbséggel (45-44), végül az olaszokkal szemben 45-39-re maradtak alul.

A junior korosztály egyéni versenyeiben öt érmet szereztek a magyarok: a kardozó Márton Anna aranyat, a tőröző Németh András, valamint a párbajtőröző Hamar Balázs, Bányai Zsombor és Bohus Réka bronzot nyert.

Korábban a fiatalabb korosztály, a kadettek versenyeiben öt dobogós - egy első, valamint kék-két második és harmadik - helyezést gyűjtöttek a magyarok.