Hat felismerés a madridi derbiről

2014.03.03. 15:43

A vasárnapi derbi úgy alakult, hogy többször is elgondolkodtunk, láttunk-e már hasonlót futballpályán. És itt most nemcsak arra gondolok, hogy Ronaldo emberi érzéseket mutatott, és a pályán megölelte a közutálatnak örvendő Diego Costát.

Hanem.

Hat dolog, amit megtudtunk az Atleti-Real (2-2) után:

- Az aranylabdás Cristiano Ronaldo teljesen együttérez és barátjaként tekint Diego Costára, akit a pályán ki is végezhetnének, akkor se fújna a sípjába a bíró. Igaz, már a meccs elején lezavarhatták volna a pályáról, de a játékvezető akkor nem fújt, amikor a brazil/spanyol beleszállt a kapusba, Diego Lópezbe.

Cserébe viszont minden szabálytalanságot elnézett, amit elkövettek ellene. Akár csak Cristiano esetében a bírók jelentős része.

Germán Burgost leküldik

- Az Atletico Madrid menedzsmentje ravasz emberekből áll, akik érzékelik, ha a bíró el akarja küldeni a kispadról az edzőt. Vasárnap Simeone nagyon közel járt ehhez, egyszer már figyelmeztette a bíró, így amikor Costa műesése után az argentin ismét a negyedik játékvezetőnél reklamált, a bíró határozottan elindult felé. Ekkor lépett közbe a másodedző, Germán Burgos, és hatalmas balhét csapott, mintha ez lenne a taktika, így a játékvezető őt küldte el, megfeledkezve Simeone megbüntetéséről. Persze lehet, hogy ez nem igaz, és Burgos tényleg elmeháborodott, aki az ösztöneit követte.

- Xabi Alonso, a Real és a spanyol válogatott középpályása rettenetes éveket tudhat maga mögött, rendszeresen lassú, körülményes, de tegnap a kemény összecsapásokat megnyerte, és három szörnyű év után újra bizonyította, hogy nem felejtett el futballozni. A vasárnapi meccs egyik legjobbja volt, ráadásul kényszerhelyzetben hozza jól magát, mert Khedira sérült, Illara pedig az ilyen rangadókon még súlytalan.

- A spanyol játékvezetők a szakma szégyenei. Nem először derült ki, hogy képtelenek túllépni a sértettségükön, ítéleteik és ők maguk állnak a mérkőzések középpontjában. Vasárnap mindezt Carlos Delgado azzal teljesítette, hogy szinte egyetlen ítélete sem volt helyes. Ennyi tévedéssel soha többé nem szabadna meccset vezetnie.

- A Real Madrid hátvédjét, Pepét simán jelölhetnék Oscar-díjra. Nem vitás, megnyerné. Egyrészt rémesen kezeli a konfliktusokat, kegyetlenül megtapos, rálép bárkire, majd eljátssza a nagy halált. Vasárnap az uruguay-i Godín haja érintette az orra hegyét, ami után összerogyott, és egy percig feküdt a gyepen. 

- Az olasz edzők sokkal jobban állnak a Real Madridnak, mint az eddigiek. Kivel tudott utoljára ennyire szépen és eredményesen játszani a Real Madrid, mint most Carlo Ancelottival? Fabio Capellóval.