Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Tiger Woods megsérült

2014.03.03. 10:50

A világelső Tiger Woods sérülés miatt feladta, a korábbi ranglista-vezető északír Rory McIlroy pedig nagy előnyről elbukta a 6 millió dollár összdíjazású, Honda Classic elnevezésű profi golftornát.

A floridai Palm Beach Gardensben rendezett versenyen Woods az első három napon nagyon hullámzóan teljesített, s vasárnap hét ütés hátrányból kezdte meg az utolsó kört a vezető McIlroy mögött. Az amerikai sztársportoló aztán a negyedik napon csak szenvedett, s a 13. lyuknál jelezte, hogy hátfájdalmai miatt nem tudja folytatni a játékot.

A 24 éves McIlroy egészen vasárnapig jól játszott, és két ütés előnnyel kezdhette meg a napot közvetlen üldözője, az amerikai Russel Henley előtt. Az utolsó fordulóban azonban az északír játékos sokat hibázott, s nem csupán Henley érte utol, hanem a szintén amerikai Ryan Palmer és a skót Russel Knox is. Sőt, McIlroy az utolsó lyuknál már hátrányban volt, ám itt még sikerült egy birdie-vel (alapütésszámnál eggyel kevesebb) rájátszásra mentenie. A négyes szétlövés aztán gyorsan eldőlt, miután Henley rögtön az első extralyukat riválisainál egy ütéssel kevesebből teljesítette, így győzött. Henley sikeréért 1,08 millió dollárt kapott.