Pistorius megúszta volna a fegyverbalhét

2014.03.05. 14:12

A bíróság több tanút is meghallgatott a barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius perének harmadik napján azok után, hogy az első két napon mindössze két tanúra, a sportoló szomszédjaira volt idő. 

A harmadik nap történéseiről itt olvashat részletesen. 

Még a harmadik nap is a szomszéd házaspár férfi tagjának, Charl Johnsonnak a meghallgatásával indult, Pistorius védője, Barry Roux igyekezett arra rámutatni, hogy túl sok a hasonlóság Johnson és felesége vallomásában. Az ügyvéd egészen odáig ment, hogy akár közösen is a bíróság elé állhattak volna, ekkor azonban leállította a bírónő. Ezek után Roux azt próbálta bizonyítani, hogy a férfi lövések helyett valójában azt hallotta, hogy Pistorius egy krikettütővel próbálja betörni az átlőtt fürdőszobaajtót, miután megtudta, mit tett. Johnson állította, lövéseket hallott.

Pistorius egyik ismerőse, a bokszoló Kevin Lerena volt a következő tanú, aki arról az incidensről beszélt, amikor a műlábú futó kezében véletlenül elsült egy kezébe adott fegyver. Ez egy hónappal  Reeva Steenkamp halála előtt történt, 2013 januárjában.

A férfi azt mondta, Pistorius mindenkitől bocsánatot kért, majd azt kérdezte a fegyver tulajdonosától, tisztában van-e azzal, milyen rossz hírben tüntetné fel őt, ha kitudódna, hogy mi történt. A műlábú futó állítólag nem tudta, hogy meg volt töltve a fegyver. A fegyver tulajdonosa később azt mondta az étterem tulajának, hogy kiesett a nadrágjából a fegyver, ezért sült el. 

Meghallgatták az étterem tulaját is, ő megerősítette ezt, majd elmondta, hogy Pistoriusék nem sokkal a lövés után távoztak. Felesége is tanúskodott, ő csak azt látta, hogy férje odamegy a társaság asztalához kideríteni, hogy mi történt. 

A folytatás holnap, újabb tanúkkal. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport