Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pistorius megúszta volna a fegyverbalhét

2014.03.05. 14:12

A bíróság több tanút is meghallgatott a barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius perének harmadik napján azok után, hogy az első két napon mindössze két tanúra, a sportoló szomszédjaira volt idő. 

A harmadik nap történéseiről itt olvashat részletesen. 

Még a harmadik nap is a szomszéd házaspár férfi tagjának, Charl Johnsonnak a meghallgatásával indult, Pistorius védője, Barry Roux igyekezett arra rámutatni, hogy túl sok a hasonlóság Johnson és felesége vallomásában. Az ügyvéd egészen odáig ment, hogy akár közösen is a bíróság elé állhattak volna, ekkor azonban leállította a bírónő. Ezek után Roux azt próbálta bizonyítani, hogy a férfi lövések helyett valójában azt hallotta, hogy Pistorius egy krikettütővel próbálja betörni az átlőtt fürdőszobaajtót, miután megtudta, mit tett. Johnson állította, lövéseket hallott.

Pistorius egyik ismerőse, a bokszoló Kevin Lerena volt a következő tanú, aki arról az incidensről beszélt, amikor a műlábú futó kezében véletlenül elsült egy kezébe adott fegyver. Ez egy hónappal  Reeva Steenkamp halála előtt történt, 2013 januárjában.

A férfi azt mondta, Pistorius mindenkitől bocsánatot kért, majd azt kérdezte a fegyver tulajdonosától, tisztában van-e azzal, milyen rossz hírben tüntetné fel őt, ha kitudódna, hogy mi történt. A műlábú futó állítólag nem tudta, hogy meg volt töltve a fegyver. A fegyver tulajdonosa később azt mondta az étterem tulajának, hogy kiesett a nadrágjából a fegyver, ezért sült el. 

Meghallgatták az étterem tulaját is, ő megerősítette ezt, majd elmondta, hogy Pistoriusék nem sokkal a lövés után távoztak. Felesége is tanúskodott, ő csak azt látta, hogy férje odamegy a társaság asztalához kideríteni, hogy mi történt. 

A folytatás holnap, újabb tanúkkal.