Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európa-bajnoki részvétel a cél

2014.03.06. 11:22

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) azt várja Jan De Brandttól, a női válogatott csütörtökön bemutatott belga szövetségi kapitányától, hogy kijutassa a csapatot a jövő szeptemberi Európa-bajnokságra. Poór Csaba, az MRSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságtól és a kormánytól kapott támogatásból korábbi ígéretüknek megfelelően a válogatottak szakmai stábjait is erősítik.

„Nagy esély előtt állunk, a szövetség pedig minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy a válogatottjainknak a legjobb körülményeket biztosítsa” – jelentette ki a sportvezető.

Jan De Brandttal június 15-ig szóló szerződést kötöttek, amely az elért eredményektől függően meghosszabbítható. Az MRSZ azt a célt tűzte ki a szakember elé, hogy az áprilistól júniusig tartó Eb-selejtező első fordulójában a válogatott az első vagy a második helyen végezzen csoportjában. Az ellenfelek Franciaország, Izrael és egy egyelőre még nem ismert, de a magyaroknál biztosan gyengébb játékerőt képviselő csapat lesz.

A selejtezőcsoport megnyerése automatikus Eb-részvételt jelent, míg a második helyezett jövő tavasszal, a selejtező második fordulójában szerezhet indulási jogot az Eb-re.

Az 55 éves kapitány - aki öt nyelven beszél - azt mondta, mádoszor dolgozik kapitányként, de először irányít külföldi válogatottat, korábban a belgát vezette.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem a kapitányi kinevezést, egy edzőnek mindig ez jelenti a csúcsot, mivel egy egész országot képviselhet” – nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy a válogatott vezetése nemcsak a versenyekről szól, hanem arról is, hogy a sportágat széles körben népszerűsítse.

Jan De Brandt korábban a spanyol Tenerifét, a török Fenerbahcét, legutóbb pedig a Bakut irányította. Legnagyobb sikereit a Fenerbahcéval érte el, 2010-ben a női Bajnokok Ligájában ezüstérmes volt, török bajnokságot kétszer, kupát és szuperkupát egy-egy alkalommal nyert az együttessel.